Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/04/25/11.jpeg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
BU MEKANDA PARA DEĞİL BİLGİ GEÇERLİ - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

BU MEKANDA PARA DEĞİL BİLGİ GEÇERLİ

Eklenme Tarihi: 25 Nisan 2019, Perşembe - 11:33   Okunma Sayısı: 132994
Sanat kokan sokaklarda büyüleyici bir adres ‘La La Mi Sanat’ tabloları, çeşitli etkinlikleri ve bilgiye verdiği önemle dikkat çekiyor.

Beyoğlu’nun Galata’ya inen sokaklarından Galipdede Caddesi’nde konuşlanmış La La Mi Sanat küçük bir resim atölyesi. Bu atölyeyi farklı kılan birçok özellik mevcut. Öncelikle burası her şeyden once bir resim atölyesi. Birbirinden güzel tabloların satışa sunulduğu bir galeri. Özellikle turistlerin yoğun ilgi gösterdiği La La Mi Sanat’ta İstanbul’un dillere destan güzelliğini anlatan tablolar dikkat çekiyor.

Tablolara türk vatandaşlardan ziyade Avrupa ve Amerika’dan yoğun talep olduğunu belirten atölye sahibi, son zamanlarda Çinli’lerin de tablolara olan ilgisinin arttığını belirtiyor. Özellikle kopya eserlerden ziyade orijinal eserlerin rağbet görüldüğünün altını çizen atölye sahibi ilgiden dolayı memnun olduklarını vurguladı.

 

Coğrafya olarak avantajlı olduklarını belirten mekan sahibi ,dünyanın her köşesinden insanla alışveriş yapma  fırsatının olduğunu belirtirken sanata, resime olan  en az ilginin türklerden geliyor olmasından duyduğu üzüntüyü aktardı.

Bu atölye’de kedi tasviri de sıkça kullanılan figürlerden. Kedileri çok sevdiğini belirten atölye sahibi dükkanda 6 kedisiyle birlikte yaşıyor.  Bu sevgiyi daha sonra kızıyla birlikte zamanla tablolara taşıyarak onlarca güzel eseri hayata geçirdiler. Fakat bu resimler sıradan bir kedi tasviri olarak resmedilmiyor bu mekanda. Hayalgücü ile yeteneğin birleşimiyle ortaya sıradışı eserler çıkartıyorlar. Burda bir kediyi uzaylı olarak , hatta aristokrasiye mahsus bir şapka takarken seyredebilirsiniz. Kedi severler tarafından çokca beğenilen bu tablolar evinizin, ofisinizin kısacası bulunduğunuz her mekanın havasını çok farklı kılacaktır.

Bu atölyede sadece resim sanatı değil müzik de icra ediliyor. Kendi yapımları olan müzik aletlerini sattıklarını belirten atölye sahibi resime olan ilgi artarken müzik aletlerine olan ilginin azaldığını söylüyor. Döviz arttıkça müzik aletlerinin pahalandığını belirten mekan sahibi  en kötü aletlerin bile insanların alım gücünü aştığını belirtiyor.

 

Bilgi karşılığında gitar ve resim dersleri

Atölyenin kapısı dışarıdan gelen herkese açık. Resim veya müzik konusunda kendini geliştirmek isteyen herkesi kucaklıyor bu mekan. Yalnız bir şartları var. Bunun karşılığında bir ücret değil sizlerden bilgi istiyorlar. En iyi bildiğiniz alanı atölyedekilere öğretirseniz karşılığında iyi bir gitar ile ders alıp aynı zamanda resim yapma tekniklerini öğrenebilirsiniz. Hiçbir şey bilmiyorsanız dahi bir tepsi kek  veya pasta yaparak karşılığında yine bu bilgileri elde edebilirsiniz diyor atölye sahibi. Bu zamana kadar bir çok kişiye ücretsiz gitar dersi verdiğini belirtirken bunun karşılığında öğrencisinden 5 kişiye gitar öğretme sözü aldığını vurguluyor. İnsanların bir emek vermeden aldıkları bilginin kıymetini bilmediklerini belirten atölye sahibi insanların bilgisini paylaşmak istemediklerini belirtiyor. 

Atölye yoga severleri de unutmamış. Bu mekanda belirli günlerde workshop adı altında ve çok cuzi bir miktar karşılığında yoga çalışmaları yapabilirsiniz. Ayrıca resim konusunda daha ayrıntılı eğitim görmek isterseniz yine yapılan workshoplara katılabilirsiniz. Tüm workshoplarda rezervasyonla çalıştıklarını belirten atölye sahibi maksimum kontenjanın 8 kişi olduğunu söylüyor.  Üstelik resim workshoplarında malzeme atölyeden.

Ayrıca dışarda resim yapıp  bu atölyede satabilirsiniz. Tabi atölye  sahipleri bu konuda fazlasıyla seçiciler. Hayalgücünü yansıtmayan kopya eserleri kabul etmediklerini belirtiyor en çok ilgi gören eserin orijinal eserler olduğunun altını çiziyorlar.

Siz de resime ve müziğe ilk adımı atmak istiyorsanız yanınıza en iyi bildiğiniz şeyi o değerli bilginizi alıp Galipdede Caddesi’nin yolunu tutabilirsiniz.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam