SON DAKİKA
reklam
reklam

Kartal’da Çocuk İstismarına Karşı Özel Seminer Düzenlendi

Eklenme Tarihi: 9 Mayıs 2019, Perşembe - 10:31   Okunma Sayısı: 214622
Kartal Belediyesinin düzenlediği İstanbul Çocuk Hakları Merkezi Avukatı Selmin Cansu Demir’in konuk olduğu Ebeveynlere Çocuğun İstismarı Semineri Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kartal Belediyesi Kültür Müdürlüğünün organizasyonluğunda gerçekleştirilen Ebeveynlere Çocuğun İstismarı Seminerine CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları M. Oktay Aksu, Ali Apaydın, İmam Aydın, Adem Uçar ve Hüseyin Tozkoparan, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Atatürk Düşünce Derneği Başkanı Kemal Aslan, Kartal Mahalle Muhtarları ve  çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel :”Çocuklarımız bizim geleceğimiz, çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onların uğradığı bu tarifi mümkün olmayan olumsuz hadisenin yaşamları boyunca onları ne kadar derin ve kötü bir şekilde etkilediği gerçeğini bilerek bu olayın üzerine gideceğiz.”

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de belediye olarak çocuk istismarına karşı alınacak olan tedbirleri şu cümlelerle ifade etti;

“ Kıymetli konuklar konumuzun önemine şuan burada bulunan herkes vakıf salonumuzun dolu olmaması bizleri yolumuzdan alıkoymayacaktır. Bu konu ile ilgili her ay düzenli olarak buluşmalarımız devam edecek. Duyurularımız arttıkça ben inanıyorum ki; Kartal’da ki bilinçli komşularımız katılacak ve bu konuya sessiz ve duyarsız kalmayacaktır.

 

Çocuklarımız bizim geleceğimiz, çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onların uğradığı bu tarifi mümkün olmayan olumsuz hadisenin yaşamları boyunca onları ne kadar derin ve kötü bir şekilde etkilediği gerçeğini bilerek bu olayın üzerine gideceğiz.

Tabi ki kimler konuşacak bu konuyu konunun uzmanları konuşacak. Dolayısıyla içeriğiyle alakalı sadece üzüntümü ifade ediyorum. Ama üzülmek yetmez toplumu bilinçlendirmek gerekiyor. Bugün hızlı bir şekilde ilkini yaptık ama bundan sonra daha planlı bir şekilde düzenli olarak buluşmalarımız her ay devam edecek.

Aramızda çok değerli konuklarımız var ama bir tane konumuz var “Çocuğun Cinsel İstismarı” dolayısı ile sözü kürsünün sahibi Av. Selmin Cansu Demir’e bırakıyorum. Katkılarından ve emeğinden dolayı değerli konuğumuza şimdiden çok teşekkür ediyorum”

İstanbul Çocuk Hakları Merkezi Avukatı Selmin Cansu Demir’den çarpıcı uyarılar

Ebeveynlere Çocuğun İstismarı ile ilgili çok önemli bilgiler veren İstanbul Çocuk Hakları Merkezi Avukatı Selmin Cansu Demir “ Çocuklarımızın istismara uğradığını nasıl anlarız, onlara nasıl davranmalı ve yaklaşmalıyız. Bu tür davalarda alınabilecek cezai işlemler hakkında çok önemli bilgiler paylaşırken Basında çıkan olumsuz ve kışkırtıcı haberlere kulak asılmaması gerektiğini ve bu tarz yayınların yapıldığında çocukların kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Demir Sosyal Medya hesaplarında çocuklarımız hakkında çok fazla bilgi ve fotoğraflar paylaşılmamasını” dile getirdi.

Program sonunda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel İstanbul Çocuk Hakları Merkezi Avukatı Selmin Cansu Demir’ e Kartal Plaketi ve Çiçek takdim etti.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam