Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/05/28/KartalYda_YasYayan_KadYnlar_ve_Alternatif_Sanat_Sergileri_Sanatseverlerin_BegYenisine_Sunuldu_2.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Kartal’da Yaşayan Kadınlar  ve Alternatif Sanat  Sergileri Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Kartal’da Yaşayan Kadınlar  ve Alternatif Sanat  Sergileri Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu

Eklenme Tarihi: 28 Mayıs 2019, Salı - 11:27   Okunma Sayısı: 174230
Kartal’lı sanatseverleri bu hafta da iki sergi karşıladı. Şiddete uğrayarak katledilen kadınların resimlerinin yer aldığı Yaşayan Kadınlar sergisi Kartal Belediyesi Hizmet Binası Fuaye Alanı’nda, çocuk sanatçıların yaptığı; resim ve heykel eserlerinin sanatseverler ile buluştuğu Alternatif Sanat  sergisi ise  Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kadına yönelik şiddeti anlatan “Yaşayan Kadınlar” sergisi büyük ilgi gördü

Şiddete uğrayarak katledilen kadınların resimlerinin yer aldığı “Yaşayan Kadınlar” sergisi, Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğinde ziyarete açıldı.

Kartal Belediyesi Hizmet Binası Fuaye Alanı’nda ziyarete açılan sergiye; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Başkan Yardımcısı Adem Uçar ile birlikte sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldılar.

Sergide, şiddete maruz kalıp hayatını kaybeden 44 kadının fotoğrafları, 14 sanatçı tarafından ele alınıyor. Fotoğrafların 23’ü; yağlı boya, karakalem ve akrilik gibi tekniklerde resmedilirken, 21’i ise fotoblok olarak sergide yer alıyor.  Sergide, ilk muhtar, ilk belediye başkanı ve ilk milletvekili olarak görev yapan kadınların fotoğrafları ve hayat hikâyelerinden oluşan bir bölüm de yer alıyor.

Serginin açılışında konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, “Öncelikle sergide emeği geçen bütün sanatçı dostlarımıza teşekkür ediyorum, hepinizin emeğine sağlık. Kartal Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi ve ardından, sanatçı Sakine Düzce‘ye hazırlanan sergi için teşekkür ederek Kartal heykelciği takdim etti.

Sergi ile ilgili konuşan Sanatçı Sakine Düzce ise, ”Bu sergimiz ile kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve kadının toplumdaki yerini sorgulamak istedik. Özellikle kadınlar, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk döneminde verilen hakların günümüzde nasıl gasp edildiğinin farkına varmalılar. Haklar verilmez alınır, kadınlar hakları için mücadele etmeli. Kadınlarımız bunların bilincinde ve duyarlı olmalı. Ayrıca sergimize verdiği destekler için Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e çok teşekkür ederiz.” dedi.

2016 yılından bu yana 6 farklı yerde sergilenen Yaşayan Kadınlar sergisini meraklıları, 23 Mayıs tarihine kadar Kartal Belediyesi Hizmet Binası Fuaye Alanı’nda ziyaret edebilecekler.

   

Çocuk sanatçıların eserleri bu sergide ‘Alternatif Sanat Sergisi’

Kartallı çocuk sanatçıların yaptığı; resim ve heykel eserlerinin sanatseverler ile buluştuğu ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen, ‘Alternatif Sanat Sergisi’ Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda açıldı.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleşen sergiye, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, meclis üyeleri, ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi alanını gezerek, sanatçılardan eserler hakkında bilgi alan Başkan Yardımcısı Adem Uçar, “Bugün, miniklerimizin bir yılda yaptığı; resim, ve heykellerin sanatseverlerimizle buluştuğu, ‘Alternatif Sanat Sergisi’ndeyiz. Gençleri ve çocukları sanatla ilgilenmeyen bir ülkenin, geleceğe umutla bakamayacağını iyi biliyor ve bundan dolayı Kartal’da sanatı teşvik ediyoruz. Bizleri bu değerli eserlerle buluşturan minik sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Umarız ki, sanata olan ilgileri hayatları boyunca devam edecektir” ifadelerini kullandı. Sergi 23 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam