SON DAKİKA
reklam
reklam

Kortta Kıyasıya Mücadele

Eklenme Tarihi: 8 Temmuz 2019, Pazartesi - 09:31   Okunma Sayısı: 116540
Ülkemizde düzenlenen en önemli iki tenis organizasyonunda biri olma özelliğini taşıyan Turkish Airlines Antalya Open nefes kesen bir final ile sona erdi.

 

 

Türkiye Tenis Federasyonu himayesinde ve Kaya Palazzo Golf Resort ev sahipliğinde düzenlenen Turkish Airlines Antalya Open’da, 24 yaşındaki İtalyan raket Lorenzo Sonego  Şampiyonluğu elde etti. İlk kez ATP finalinde boy gösteren iki tenisçiyi buluşturan Antalya Open finalinde, Miomir Kecmanovic karşısında geriden gelerek karşılaşmayı (5)6-7, 7-6(5), 6-1’lik setlerle kazanan Lorenzo Sonego, kariyerinin ilk ATP şampiyonluğunu elde etti. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan final maçında oyuncular ilk iki set tie-break’ler neticesinde paylaşırken hiç servis kırma yaşanmadı. İlk iki setteki servis performansını karar setinde de koruyan isim ise Lorenzo Sonego oldu. İtalyan tenisçi üçüncü sette Kecmanovic’in servisini iki kez kırmayı başarırken 25 ace ürettiği güçlü performansıyla karşılaşmayı 2 saat 49 dakikada noktaladı. Antalya öncesinde kariyerinde ATP seviyesinde çeyrek finalden ilerisini göremeyen 24 yaşındaki Sonego, seribaşı olmadığı Turkish Airlines Antalya Open’da finale gelene kadar sırasıyla 8 numaralı seribaşı Joao Sousa, Prajnesh Gunneswaran, 2 numaralı seribaşı Adrian Mannarino ve 4 numara Pablo Carreno Busta’yı mağlup etmeyi başardı.
Kariyerinin ilk ATP şampiyonluğuna ulaştığı Turkish Airlines Antalya Open’da 76 bin euro’luk para ödülünün de sahibi olan Lorenzo Sonego, aynı zamanda kazandığı 250 puanla dünya sıralamasında 29 sıra birden yükselerek 46. basamağa yerleşti. Turkish Airlines Antalya Open’ın ilk yılı olan 2017’de şampiyonluğa ulaşan Yuichi Sugita da ATP seviyesindeki ilk kupasını kaldırmıştı.

Nefes kesen bir final

Ödül töreni sonrası şampiyonluğuna dair görüşlerini aktaran Lorenzo Sonego, “Çok mutluyum. Çimde oynamayı çok seviyorum. Şimdi sırada Wimbledon var. Rakibim Kecmanovic ile çok yakın arkadaşız. O da bugün harika bir mücadele sergiledi. Umarım Wimbledon’da da aynı başarıyı gösteririz” derken organizasyonun kalitesinin üst düzey olduğunu belirterek, “Harika bir kent. Hava hafta boyunca sıcaktı ancak tenisçiler olarak bununla da baş etmeliyiz. Buradan başta antrenörüm olmak üzere bana destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen ödül töreninde şampiyon Lorenzo Sonego’nun kupa ve ödülünü Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ile Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş verdi. Turnuvada finalist Miomir Kecmanovic’in kupasını ve ödülünü ise Kaya Holding Başkan Yardımcısı Doruk Kaya ile Türk Hava Yolları Antalya Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Murat Gürçay takdim etti. Ayrıca Serik Kaymakamı Haluk Şimşek ATP Turu Süpervizörü Carlos Sanches’e; Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da turnuva hakemi Franck Sabatier’e organizasyona katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Turnuva Direktörü Miraç Namlı’ya ise plaketini Kaya Holding Pazarlama ve Genişleme Başkan Yardımcısı Sami Türkay verirken maçın kule hakemi Mohamed Lahyani de günün anısına plaketini Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş’tan aldı.

 

Kecmanovic ikincilikle yetindi

Turkish Airlines Antalya Open’ın tekler finalini kaybeden Miomir Kecmanovic ikincilik ile teselli buldu.

19 yaşındaki Sırp oyuncu son 16 turunda Hurbert'i 6-4 ve 7-5'lik setlerle geçerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Troicki karşısında rahat bir oyun sergileyen Sırp raket maçı 6-3 ve 6-4'lük setlerle kazandı. Kecmanovic, yarı finalde Avustralyalı Jordan Thompson’u çekişmeli bir maç sonunda geçerek kariyerinin ilk ATP finalini yakaladı. 2 saat 50 dakikalık süren mücadelede iki oyuncu maç boyunca servis kırmayı başaramazken setlerin sonucunu tie-break’ler belirledi. İlk setteki tie-break’i kaybeden Kecmanovic sonraki iki sette de tie-break’te rakibine üstünlük sağlayarak Antalya’da finale çıkmayı başardı. Sırp raket finalde Sonego'ya yenilerek ikinci oldu. Geçtiğimiz sezon tur seviyesinde hiç maç kazanamayan Miomir Kecmanovic, 2019 sezonu içerisinde hem ilk ATP galibiyetini alırken hem de ilk çeyrek finalini oynamayı başarmıştı. Karşılaşmanın ardından Antalya ve turnuvadaki performansı hakkında açıklamalar yapan genç tenisçi, “Çok güzel bir organizasyon olduğunu söylemeliyim. Zorluk derecesi yüksek bir turnuva oynuyoruz. Oldukça kaliteli isimler oynadığından dolayı benim adıma turnuva kolay geçmedi. Buraya gelmeden önce aslında finale çıkma beklentim yoktu. İyi bir sezon başı çalışma dönemi geçirmiştim ve Tur seviyesinde maç oynadıkça bu seviyeye alıştım, oyunumu adapte ettim. Oynadıkça ritmim yükseldi ve performansım arttı” diye konuştu.

Çiftlerde zafer Erlich/Sitak çiftinin

Turkish Airlines Antalya Open’da çiftler finalinde İsrailli Jonathan Erlich ile Yeni Zelandalı Artem Sitak çifti, Ivan Dodig (Hırvatistan)-Filip Polasek (Slovakya) ikilisini 6-3, 6-4 ile yenerek mutlu sona ulaştı.

Türkiye Tenis Federasyonu himayesinde ve Kaya Palazzo Resort ev sahipliğinde düzenlenen Turkish Airlines Antalya Open’ın 1 saat 17 dakika süren çiftler final mücadelesinde Jonathan Erlich-Artem Sitak çifti, Ivan Dodig ile Filip Polasek tandemi karşısında 6-3, 6-4’lük setlerle galip gelerek şampiyonluğa uzandı. Maça hızlı ve başlayan ve açılış setinin ilk üç oyunu alan Erlich-Sitak çifti, yakaladıkları break avantajını koruyamayınca skor 3-2’ye geldi. Setin devamında rakiplerinin servisini iki kez daha kıran Erlich-Sitak çifti ilk seti de 36 dakikada 6-3 ile önde noktaladı.

İkinci sette ise ilk sekiz oyunda taraflar birbirlerinin servislerini kıramadı. Maçın kırılma noktası olan dokuzuncu oyunda break avantajını yakalayan ve ardından servislerine tutunan Erlich-Sitak ikilisi, 6-4 ile hem seti hem de maçı noktaladı. Antalya’daki yolculuklarına son Roland Garros şampiyonu ve turnuvanın bir numaralı seribaşı Kevin Krawietz/Andreas Mies çiftini yenerek başlayan Erlich-Sitak, sırasıyla Lindstedt/Puetz ve 4 numaralı seribaşı Jebavy/Oswald’ı geçerek finale gelmişti.

2018 yılında Newport’taki zaferleri sonrasında, kariyerlerinin ikinci çiftler şampiyonluğuna Antalya’da uzanan Erlich-Sitak çifti ayrıca 25 bin 200 euro toplam birincilik ödülünün de sahibi oldu.

Atak oyunu tercih ettik

Maç sonunda şampiyon çift basın toplantısında medyanın karşısına çıktı. İsrailli Jonathan Erlich, “Turnuvaya gelirken aklımızda şampiyonluk yoktu ama hedefimiz elbette kupa kazanmaktı. Çift olarak oyunumuza her zaman güvendik “ derken Yeni Zelandalı partneri Artem Sitak da “Çim kort, bizim gibi atak oyunu tercih eden tenisçiler için bir avantaj haline geliyor. Biz de bu avantajı performansımızla yukarıya taşıyarak şampiyonluğa ulaştık” diye konuştu. Final maçının ardından gerçekleştirilen ödül töreninde şampiyon çifte kupalarını Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş takdim ederken finalistlerin ödüllerini ise Turkish Airlines Global Sponsorluklar Müdürü Yunus Özleyen verdi. Organizasyonun kule hakemi Ali Khatibi ise teşekkür plaketini Kaya Palazzo Belek Golf Resort Genel Müdürü Alper Türlü’den aldı.

 

Son şampiyondan erken veda

Antalya’ya son şampiyon unvanıyla gelen 5 numaralı seri başı, Bosna Hersekli tenisçi Damir Dzumhur, turnuvada Avustralyalı sporcu Jordan Thompson ile çeyrek final maçına çıktı. Rakibine karşı ilk seti 7-5 kaybeden 27 yaşındaki Dzumhur, ikinci setin başında mağlupken midesindeki rahatsızlık nedeniyle müsabakayı yarıda bıraktı. Dzumhur, organizasyona çeyrek finalde veda etti. Damir Dzumhur, son 16 turunda karşı karşıya geldiği Altuğ Çelikbilek’i üç sette geçmeyi başardı. 1 saat 50 dakika süren mücadeleyi 6-3, 4-6, 6-3’lük setlerle hanesine yazdıran 5 numaralı seribaşı Dzumhur, Antalya’daki galibiyet serisini de yedi maça çıkarmış oldu. Bosna Hersekli tenisçi Damir Dzumhur ise Antalya’ya uzun yıllardır turnuvalar için geldiğini aktararak, "Antalya’yı çok seviyorum.Biz Türk kültürüne alışığız. Yaklaşık 500 yıl Osmanlı himayesinde yaşadık. Burada olmaktan inanılmaz mutluyum" şeklinde konuştu.

 

Açılış Aspendos'ta gerçekleşti


Antalya Open Turnuvası’nın açılış töreni Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleşti. Antalya'nın Serik ilçesindeki Aspendos Antik Tiyatro’da düzenlenen törende, turnuvanın geçen yılki şampiyonu Bosna Hersekli Damir Dzumhur ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu, antik tiyatroda oluşturulan mini tenis sahasında gösteri maçı yaptı. Gösteri maçına Türk sporcular Cem İlkel ve Yankı Erel’in yanı sıra İtalyan tenisçi Lorenzo Sonego da katıldı. Münir Karaloğlu:"Antalya bütün olimpik sporların kamp merkezine dönüşüyor" Vali Münir Karaloğlu, bu yıl üçüncüsü düzenlenen turnuvanın başlama vuruşunu 2 bin yıllık Aspendos Antik Tiyatro’da yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Antalya’da çok önemli spor organizasyonları yapıldığını değinen Karaloğlu, "Geçen yılın açılış vuruşunu Perge Antik Kenti’nde yapmıştık. Bu yıl da Aspendos Antik Tiyatro’da yaptık. Bu ince düşüncelerinden dolayı organizasyon yetkililerine teşekkür ediyorum. Kentteki büyük organizasyonlarla kentin kültürünü ve tarihini biraya getirerek, paket halinde insanlığa sunmak istiyoruz." dedi. Antalya’da organizasyon sayısını artırmak istediklerinin altını çizen Vali Karaloğlu, "Bu tür büyük spor organizasyonlarıyla hem kente gelen insan sayısını artırmak hem de kentteki turizm sezonunu uzatmak istiyoruz. Antalya, sadece futbol kamp yeri değil, bütün olimpik sporların kamp merkezine yavaş yavaş dönüşüyor. Bu tür organizasyonlar da bu amaca hizmet ediyor." diye konuştu.Vali Münir Karaloğlu son olarak turnuvaya katılan sporculara başarı dileklerinde bulundu.

 

Altuğ'dan önemli zafer

Türk tenisçilerden Cem İlkel, elemelerden gelen Alman rakibi karşısında 6-4’lük iki setle kaybederken çiftler ana tablosunda mücadele eden milli raketler Yankı Erel/Sarp Ağabigün ikilisi, 4 numaralı seribaşı tandem Roman Cebavy/Philipp Oswald’a 6-2, 6-1’lik sonuçla yenilerek turnuvaya veda etti. Milli tenisçi Altuğ Çelikbilek, Antalya Open ilk turunda karşılaştığı Ernest Gulbis’i  üç set sonunda geçerek kariyerinin en büyük galibiyetine imza attı. 22 yaşındaki Çelikbilek, ikinci kez katıldığı Turkish Airlines Antalya Open’da ilk kez ana tablo oynama başarısı gösterirken Letonyalı Ernest Gulbis karşısında 6-3, 4-6, 6-4’lük setlerle kazandı ve ATP seviyesinde kariyerinin ilk galibiyetini aldı.
2014 Roland Garros yarı finalisti ve dünya eski  10 numarası Gulbis karşısında yalnızca 1 kez servis kırdıran Altuğ, 1 saat 54 dakika süren mücadelede sonunda adını son 16’ya yazdırdı.
Altuğ Çelikilek, son 16 turunda dünya 63 numarası Damir Dzumhur'a yenildi. Antalya Open’da ilk ana tablo maçını oynayan Ergi Kırkın, bir dönem dünya 39 numarasına kadar yükselen Alman raket Peter Gojowczyk’e 6-3, 6-7 ve 6-2’lik setlerle kaybederek turnuvaya veda etti. Çiftler ana tablosunun 2 numaralı seribaşı Marcelo Demoliner/Divij Sharan ile karşılaşan Cem İlkel/Tuna Altuna ortaklığı ise 7-5, 6-2’lik setler sonucunda elenen taraf oldu.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam