Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/08/09/Geminin_dYsYtan_goYruYnuYsYuY.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Gün içinde ayrıcalık (Mircea) - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Gün içinde ayrıcalık (Mircea)

Eklenme Tarihi: 9 Ağustos 2019, Cuma - 09:51   Okunma Sayısı: 117190
Tuzla Marina'dayım. Burası her zaman sevdiğim yerlerden olmuştur. Rüzgâr karadan denize doğru esiyor.  Bulutlar güneşin görünmesi için aralık yarattılar. Ne de güzel serinlik var... Birazdan yine güneşin yakıcı yüzüyle tanışacağız.

 

Kahvemizi içtik.Şimdi tatlı bir şekerleme kendisini göstermeye başladı. Bir yere gidelim ama nereye gidelim? 

  • Romanya Deniz Kuvvetleri'nin askeri eğitim gemisi gelmiş. Sarayburnu rıhtımında

halkın gezisine açık tutuluyor ve bugün son gün,

  • 20 Temmuz 1974’te ilki yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıldönümü nedeniyle

Harbiye Askeri Müzesi’nde sergi var,

  • Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde Koç Üniversitesi Anadolu Araştırmaları Merkezi no:

181’de sergi var…

Karar verdik: Askeri gemiyi gezeceğiz!

 

Mircea Eğitim Gemisi

Romanya Deniz Kuvvetlerinin sembolü olan eğitim gemisi "Mircea", üç günlük bir mola için 2 Ağustos 2019 Cuma günü Türkiye Cumhuriyeti İstanbul limanına gelmiştir. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti nezdinde Romanya  Büyükelçisi Sayın Gabriel Sopandă ve İstanbul Başkonsolosu Sayın Adriana Ciamba, İstanbul Sarayburnu liman bölgesinde gemiyi karşılamışlardır.

Karşılama sonrasında İstanbul ve Ankara’dan gelen siyasi,  askeri, diplomatik, akademik, iş  dünyası ve  Romen azınlığından oluşan temsilcilerle birlikte bir kokteyl düzenlenmiştir.

 

Gemi personeli hakkında

Gemi, 80 yıl boyunca dünya deniz ve okyanuslarında, Romanya Deniz Kuvvetlerini temsil etmiştir. Aynı zamanda Romanya’nın fahri büyükelçisi görevini de üstlenmiştir.  Gemi mürettebatının 180’i aşkın üyesi vardır. Bunların arasında  "Mircea cel Bătrân" Deniz Harp Akademisi 56 öğrencisi ,”Amiral İon Murgescu “ Askeri Yüksek Okulu 32 öğrencisi ve Arnavutluk, Bulgaristan, Çin, Polonya, Portekiz, Türkiye ve Ukrayna’dan 13 öğrenci bulunmaktadır. 

Eğitim gemisi Mircea, 02 ile 04 Ağustos 2019 tarihlerinde saat 10.00-13.00 ve 13.00-15 saatleri arasında halkın ziyaretine açık tutulmuştur.

Mircea, subay ve astsubayların seyir, mühendislik ve diğer konularda yetişmeleri için fırsatlar sunarken aynı zamanda yıl boyunca öğrencilerinin iyi birer subay olarak donanmada etkin görevler alabilmelerini sağlamakta ve ev sahipliği yapmaktadır. Gemide özellikle başarılı bir kariyere sahip olmaları için liderlik ve takım çalışmasına ilişkin aktivitelere yer verilmektedir.

 

Teknik bilgiler

Romanya Deniz Harp Okulu öğrencileri için bir eğitim gemisi olan Mircea, 1938 yılında Hamburg’un Bohm ve Voss tersanelerinde inşa edilmiştir. Mircea, sınıfının ikinci gemisi olmakla birlikte eğitim gemisi olarak dizayn edilmiştir.

Mircea adını Wallachia tarihinde en önemli kural olan Mircea Çel Batran (1382-1418)’dan alır. Modern Romanya’da “İhtiyar Mircea” olarak bilinse de isminin gerçek anlamı Mircea the Elder’dir.

Alman yelkenli gemisi olan Gorch Foch’un değiştirilmiş versiyonu şeklinde dizayn edilmiştir. Dünya üzerinde bu sınıf gemiler arasında sırasıyla Eagle, Gorch Foch I ve Gorch Foch II, Sagres’in isimleri sayılabilir.

Deplasman: 1844 ton

Toplam uzunluk: 81,18 metre

Waft genişliği: 23,6 metre

Direk boyu yüksekliği: 44 metre

Yakıt kapasitesi: 63,5 ton

Su kapasitesi: 209 ton

Dizel makine gücü: 1100 HP

Maksimum sürat: 11 KNOT

 

Eğitim Gemisi  "Mircea"  nin Türkiye’ye gelmesi, Romanya Ordusu’nun hizmetine girmesinin 80’inci yıldönümünü kutlamak için yürüdüğü tarihi yürüyüşün son durağını temsil etmiştir. Gemi, 05 Ağustos 2019’da İstanbul Limanı’ndan ayrılmıştır. 07 Ağustos 2019’dan sonra Köstence Limanı’na vararak  görevin tamamlandığını ilan edecektir.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: CENGİZ BAYSU-YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam