Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2020/02/26/MRT_8334.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Teknolojinin liderleri İstanbul'da buluştu - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Teknolojinin liderleri İstanbul'da buluştu

Eklenme Tarihi: 26 Şubat 2020, Çarşamba - 10:40   Okunma Sayısı: 89075
Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı tarafından düzenlenen Teknoloji Konferansı'nda İngiltere'nin yeni ticaret kanalları açmak ve genişletmek isteği dile getirilirken, Türkiye hedefleri açıklandı.

 

 

Birleşik Krallık Teknoloji Konferansı, Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı ev sahipliğinde İstanbul’da Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’de gerçekleştirildi. Birleşik Krallık ve Türkiye arasında yatırım ve ticaret olanakları,  yatırımcıların Birleşik Krallık’ta nasıl şirket kurabileceği ve şirketlerini nasıl büyütebileceği yanında kurumsal yükümlülükler konusunda da detaylı sunumların yer aldığı konferansın bu seneki ana konu başlıkları ‘Finansal Teknoloji’ – ‘Dijital Sağlık’ ve ‘Bilim ve İnovasyon’ – “Üretimde Dijitalleşme” ‘’ ve ‘Akıllı Şehirler’ oldu. Her konu başlığı üzerine derinlikli sunum ve soru-cevap bölümlerinin yer aldığı konferansta ayrıca Birleşik Krallık’taki sektörel fırsatların ve potansiyel iş ortaklığı alanlarının da detaylarıyla anlatıldığı oturumlar yer aldı. Tüm gün süren konferans İngilizce olarak gerçekleştirildi. İngiltere'nin ticaret kanallarını açmak ve genişletmek istediğini söyleyen Birleşik Krallık Dış Ticaret Bakanlığı İhracat Bölümü Genel Direktörü John Mahon, ''Türkiye, bu misyonu hedeflediğimiz ülkelerden birisi. İşlerimizi daha iyi bir hale getirmek için çalışacağız. Dünyada daha iyi yatırım noktalarını bulmamız lazım. Sadece iş alanında değil, eğitim, yetenek konularında da ilerlememiz gerekiyor. Hedefimiz, buradaki ticaretimizi artırmak. İngiltere, ticaret kanallarını açmak ve genişletmek istiyor. Türkiye, bu misyonu hedeflediğimiz ülkelerden birisi. İşlerimizi daha iyi bir hale getirmek için çalışacağız" diye konuştu.

 

Ticaret için harika bir potansiyel

İngiltere ve Türkiye arasındaki müthiş potansiyeli değerlendirmenin ve bunun üzerine ilgi görmenin kendisini cesaretlendirdiğini söyleyen İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ''Sadece iş anlamında değil, aynı zamanda genel olarak halklar arasındaki bağları artırmak için uğraşıyoruz. Konferans, Türk ve İngiliz taraflar arasındaki iş birliğini artırabilmek adına önemli bir fırsat sunuyor. Yaklaşık 2 hafta önce İngiltere AB'den ayrıldı. Uluslararası ticaret alanında İngiltere tek başına hareket etmeye başladı. Serbest ticaret konusunda tek başına hareket etmeye başladı. Bunu yaptığımız zaman belli bir noktaya kadar, belli bir süreye kadar küresel popülizme karşı yüzmemiz gerekecek. Serbest ticaret fayda sağlayacaktır. Geçmişe baktığımız zaman serbest ticaret, kendini kanıtlamış bir sistemdir. Örnekleri takip edeceğiz. İngiltere'nin kendi başına kalması birçok noktada bize yeni yol açacak. Bu konferans, bunların bir örneği olacaktır. Yeni küresel rakamlar ortaya koymamız gerekiyor ve bunu yaparken de dikkatli olmamız gerekiyor. İngiltere ve Türkiye arasındaki ticaret harika bir potansiyele sahip. İngiltere hükümeti için çok önem arz etmektedir. Türkiye'nin güçlü bir ekonomisi var ve aramızda olan ilişkiye dair buradaki ticaret önemli noktalardan bir tanesi. Biz aynı ailenin parçayız. Bunu ekonomik açıdan değerlendirmemiz gerekiyor" dedi. 

 

Değişim için adaptasyon şart 

Dünyada her zaman olduğundan daha rekabetçi ve bağlantılı bir döneme girildiğinin altını çizen

UK Research and Innovation (UKRI) Baş Yöneticisi Mark Walport ''İleri ekonomiler yeni teknolojilerden faydalanıp ürünlerini kültüre ve hizmete dönüştürebilirlerse kalıcı olabilirler. Ben aynı zamanda hala bilgisizliğe dayanan ekonomiler olduğunu düşünüyorum. Değişime her millet adaptasyon göstermek zorunda. Koronavirüs şu an her yerde yaygın gündem maddesi. Bu olumsuz bir durum fakat hastalığı anlamak için üzerinde çalışılıyor. Her yerde araştırmalar yapılıyor. Çünkü her şey birbirinden etkileniyor. Zorluklardan bir tanesi sadece teknoloji değil, bütün şirketler için endüstriyel dijitalleşme neler getirecek, bunu bilebilmek.  Bunlar sadece teknolojiye yatırım yapmıyor. İngiltere'de bununla ilgili bir network var. Bunlar en büyük şirketler de değil, daha az avantajı olan şirketlere de hizmetler sunuluyor. Dünyada demografik değişiklikler de yaşanıyor. Büyük zorluklar var. Kirlilik gibi hep beraber yaratılan sorunlar var. Karbon salınımı gibi zehirli atıklar ve gözle görülen kirlilikler var" diye konuştu.

 

Türkiye ile daha güçlü ticari bağlar

Konferansın çok heyecan verici gerçekleştiğini ve Birleşik Krallık hükümetinin muazzam bir ticaret kampanyası başlattığına dikkat çeken Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu, Doğu Avrupa ve Orta Asya (EECAN) Ticari Komiseri Judith Slater, ''Özellikle teknoloji sektöründe olmak üzere... İstanbul, bu kampanya çerçevesinde seçilen, bu süreçte odaklanılacak 14 ülkede bulunan 18 şehirden biri olacaktır. Umarım, burada bulunan herkes yeterli ağı oluşturmaya imkan bulabilir" dedi. 

 

Yabancı yatırımlarda güçlü bir ivmelenme

2020 yılında doğrudan yabancı yatırımlarda güçlü bir ivmelenme beklediklerine vurgu yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, ''2020 yılında doğrudan yabancı yatırımlarda güçlü bir ivmelenme bekliyoruz. Tabii yapılan yatırımların sanayimizde bir kapasite oluşturması en temel önceliğimiz.

Ben bu konferansı, Brexit sonrası dönemde ilişkilerimizin daha da gelişmesi ve derinleşmesi adına önemli bir adım olarak görüyorum. Biliyorsunuz, ticari ilişkilerimizin gelecek dönem seyrini belirlemek üzere Ticaret Çalışma Grubu kuruldu ve bugüne kadar 6 toplantı yaptı. Ticaret Bakanlığımızın yakından takip ettiği bu sürecin, her iki tarafın da lehine sonuçlanacak bir serbest ticaret anlaşmasıyla tamamlanmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Türk ekonomisi önemli mesafeler kat etti

Türkiye'yi bir üst lige çıkarmak, dünyanın en gelişmiş ekonomileri arasına sokmak istediklerine dikkat çeken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, ''Bunu yaparken, kendi iç dinamiklerimizin yanı sıra küresel ekonominin içinden geçtiği durumu da yakından takip ediyoruz. Halihazırda hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeler, yapısal veya dönemsel konjonktürel problemler yaşıyor. Daha düne kadar ticaret ve teknoloji savaşlarını tartışıyorken, şimdilerde gündemimiz Çin’deki koronavirüs, yeni adıyla Covid-19’un oluşturabileceği belirsizlikler. Ayrıca tüm bunların üzerine, jeopolitik riskler de ekonomik belirsizlikleri daha da artırıyor. İşte böylesine çetrefilli bir dönemde; Türkiye olarak izleyeceğimiz yenilikçi politikalarla güçlü bir atılım gerçekleştirmek, yeni bir büyüme hikayesi yazmak istiyoruz" dedi.

Türkiye’de yatırım yapan kazanır

İlerleyen günlerde ticaret yapma ortamını daha yatırımcı dostu hale getirecek pek çok düzenlemeyi hayata geçireceklerinin altını çizen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, ''Bu dönemde Türkiye’de yatırım yapan kazanır. Bu sene; kimya, petro-kimya, ulaştırma teknolojileri, entegre madencilik, savunma ve elektronik gibi pek çok kritik alanda dev yatırımların başlamasını bekliyoruz.

Ben bu durumun özellikle yabancı yatırımcıların da iştahını artıracağını düşünüyorum. Buradan hareketle de 2020 yılında doğrudan yabancı yatırımlarda güçlü bir ivmelenme bekliyoruz. Tabii yapılan yatırımların sanayimizde bir kapasite oluşturması en temel önceliğimiz. Bu sebeple geçen sene vizyoner bir bakış açısıyla tasarladığımız Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı'nı başlattık. Programı tasarlarken, sanayideki mevcut kabiliyetlerimizi ölçtük ve nerelerde sıçrama yapabileceğimizi belirledik. Alıcı ile satıcıyı aynı anda destekleyerek, Türkiye’nin ihtiyacı olan teknoloji ve ürünleri yerelde üretmek istiyoruz. Bu program, yerli ve yabancı yatırımcı arasında hiçbir ayrım gözetmiyor. Yılın ilk yarısında; kimya, ilaç, tıbbi cihaz, otomotiv, elektronik ve raylı sistem araçları gibi alanlarda yeni başvurular açacağız. Dolayısıyla; hem ülkemizde yatırımı bulunan hem de yeni yatırım yapmayı planlayan Birleşik Krallık firmaları bu programın bir parçası olabilir" dedi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam