SON DAKİKA
reklam
reklam

İşimiz Aşkımız Karate

Eklenme Tarihi: 12 Mart 2020, Perşembe - 10:35   Okunma Sayısı: 403291
Av.Dr.Aslan Abid Uğuz yıl sonunda Ankara'da yapılacak Türkiye Karate Federasyonu  seçimleri için başkanlığa aday olduğunu açıkladı

2020 Tokyo Olimpiyatları sonrasında Ankara'da yapılacak Türkiye Karate Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda başkan adaylığı için Av.Dr.Aslan Abid Uğuz resmen düğmeye bastı. İstanbul'da görev yapan Karate antrenörleri ile Wish More Hotel'de düzenlediği kahvaltıda bir araya gelen Serbest Avukat ve İş adamı Av.Dr.Aslan Abid Uğuz, Karate Federasyonu başkanlığına talip olduğunu açıkladı. 'İşimiz Aşkımız Karate'  diyerek yola çıktıklarının altını çizen Av.Dr.Aslan Abid Uğuz, ''Çıktığımız bu yolda biz hiçbir kişinin hiç bir dar grubun adamı ya da adayı olmadık. Bizim buradaki tüm hocalarımız hepsi biz sadece Türk Karatesi için neler yapabiliriz, ne yapmamız gerekir, amacıyla bir araya geldiler. Çok samimiyetle söylüyorum. Hiç bir Hocamız, bir görev talep etmedi.  Ben burada olursam varım. ben burada olmayacaksam ya da görev alamayacaksam  burada olmayacağım demedi.  Biz de bu anlayışla, biliyorsunuz İstanbul'daki ilk toplantımızda, daha sonra Balıkesir'de, İzmit'te, Diyarbakır'da bir çok toplantıda her hangi bir başkan adayı öne çıkmadan toplantılar yapılmıştı. Daha sonra gelişen olaylar Hocamızın tek başına ve birlikte olarak,  bana gösterdikleri teveccüh  ve benimde  bu teveccüh'ten aldığım cesaretle, bugün burada sizlerin huzurunda, Türkiye Karate Federasyonu Balkanlığı adaylığımı, Karate camiasına ve spor kamuoyuna açıklıyorum'' dedi.

Türk Karatesi'nin mozaiği

Ekibi ve destekleyenleriyle birlikte Türk Karatesi'nin mozaiği olduklarına dikkat çeken Uğuz ,'' İşi de aşkı da Karate olan bu grubun hiç bir şekilde siyasi, etnik, bölgesel bir söylevi yoktur.  Biz bir tam bir Türkiye Karate mozaiğiyiz. Bunun yanı sıra benim şahsım olarak devletime, vatanıma,  bayrağıma tutku derecesindeki bağlılık, Daha önce gönüllü olarak almış olduğum görevlerde, nasıl canını vatan için seve seve feda etmeye hazır olduğumu belirtmiş isem şu anada aynı durumda olduğumu bu hisleri paylaştığımı ve bunlara da benim çizgimi, duruşumu merak edenlere   bir cevap olarak iletmek istiyorum.  Kitapçıkta belirttiğimiz içinde birbirinden değerli 29 adet  projenin tamamı alt yapısı çalışılmış, yani hayata geçirilebilir projelerdir.  Bu projeleri yerine getirmek benim bir seçim vaadim değil, sizlere buradan verdiğim bir sözdür. Kendime ve görev vereceğim hiç bir arkadaşıma örtülü bir menfaat sağlamayacağıma Türk Karatesinin gelişmesi için ve aynı zamanda Türk Karatesi'nin her birimine katkı için özveri ile çalışacağıma burada sizlerin huzurunda hem Karate camiasına, hem spor kamuoyuna bir kez daha söz veriyorum'' diye konuştu.

Gelemeyenler desteklerini gönderdi

Bir çok antrenörün çeşitli nedenlerden dolayı toplantıya gelemediğine vurgu yapan Av.Dr.Aslan Abid Uğuz, ''Bir çok hocamız, İzmir'de ve İstanbul'da oynanan müsabakalar nedeniyle katılamasalar da, sevgi ve desteklerini gönderdiler.  Maalesef ki sadece bu hocalarımız değil, iradelerine müdahale edilerek , whatsapp gruplarından çıkartılan, kiminle, ne resim paylaşılacağı konusunda  iradelerine müdahale edilen ve hatta hatta kimlerle selamlaşacağına kadar iradelerine müdahale edilen hocalarımız da burada olamadılar. Ama hepsi bize desteklerini, sevgilerini ve selamlarını gönderdiler. Ben de bunu sevgiyle iletmiş olayım. Değerli hocalarım, bu hocalarımız yaptığı sporun temeli cesaret ve iyi ahlak olan hocalarımız olarak kendilerine yapılan bu baskının bu zulüm derecesindeki müdahalenin cevabını yeri geldiği zaman en iyi şekilde vereceklerdir.  Buna eminim'' dedi.

Korkutma siyaseti amacına ulaşamaz

Korkutma siyasetiyle, hiç kimsenin bir yere varamayacağını belirten Av.Dr.Aslan Abid Uğuz, ''Korkutan liderler sadece gelecek vaat edebilen liderlerdir. Bizim hiç bir şekilde kimseyle kavgamız , bir kavga politikamız yok.  Ama şunu da söylemek istiyorum ki, bize haksız olarak yapılan tüm sataşmalara tüm iftiralara gerektiğinde  gerektiği gibi korkmadan her türlü cevabı verebileceğiz. Yaklaşık bir yıldır camiamızın siz değerli hocaları var olan sistemde liyakat dışı hareketler  birbirimizin dojolarımızın düştüğü, olumsuz ekonomik durum, hakemlerimize uygulanan ekonomik durum neticesiyle bu grup kendi refleksi olarak bir araya geldi. 'İşimiz Aşkımız Karate' sloganı altında birleşti'' diye konuştu.

 

Karate'ye gönül verdi

Türkiye Karate Federasyonu başkan adayı Av.Dr.Aslan Abid Uğuz, karateye ilk olarak 1984 yılında Eyip Olugi Hoca'nın İstanbul Parseller'dekş salonunda başladı. Daha sona Yusuf Sertdemir Hoca'nın salonunda devam eden Uğuz, Siyah Kemer 1.dan seviyesine kadar yükseldi. 2014 yılında kendisi gibi Karate'nin emektarlarını tekrar buluşturmak amacıyla Veteran Karate Spor Kulübü'nü kuruluşunda yer aldı. Karate sporuna en fazla lisanslı sporcu veren Veteran Karate Spor Kulübü'nün kurucu başkanı olan Uğuz, yurtiçi ve yurtdışı Veteranlar kategorisindeki Karate müsabakalarında bir çok kez tatamiye sporcu olarak çıktı ve bir çok derece elde etti.

 

Ticaretle de uğraşıyor

Serbest avukatlık yapan  Türkiye Karate Federasyonu başkan adayı Av.Dr.Aslan Abid Uğuz, ayrıca 24 senedir de kurucu ortağı olduğu alanında öncü bir tekstil firmasıyla uluslar arası alamda ticaret ile uğraşıyor.  2018 yılında İstanbul Baro Meclisine seçilen Uğuz, Spor Hukuku Enstitüsü Derneği, Türk Ceza Hukuku Derneği,Çavuşoğlu Kolejş Mezunlar Derneği, Yeşilyurt Spor Kulübü, Etiket Sanayiciler Derneği, Silifke Yardımlaşma Derneği, ASKON İş Adamları Derneği, İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odası üyeliklerini yapmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce bilen Uğuz, pratik olarak Almanca da konuşabilmektedir.

 

Kurumsal yapı önemli

Çok sayıda  antrenör ve Karate camiasından yönetici ve idarecinin katıldığı kahvaltılı basın toplantısı ile başkan adaylığını açıklayan Türkiye Karate Federasyonu başkan adayı Av.Dr.Aslan Abid Uğuz, ''Eğitim Kurulu, Dan Kurulu, Merkez Hakem Kurulu, Milli Takımlar Teknik Kurulu, Organizasyon Kurulu gibi tüm kurullarda görev alacak antrenör ve idareciler yapılacak süreli sözleşmelerle güvence altına alınacak. Kurullarda yer alan herkesin, emek ve mesaisinin karşılığını maddi olarak alması sağlanacak.  Keyfi görevlendirmeler ve görevden almalar engellenecek. Yetkinin sadece başkanda toplanmadığı, kurulların kendi içinde inisiyatif sahibi olduğu bir sistem inşa edilecek. Tüm kurullarda çalışacaklar liyakat gözeterek seçilecek. Federasyonun tüm faaliyetleri uluslar arası standartlara uygun hale getirilecek'' dedi.

 

Süper Lig kurulacak

Kurumsal şirketlerin, köklü büyük spor kulüplerinin, belediyelerin Karate Süper Lig'ine katılımının sağlanacağını söylenen Türkiye Karate Federasyonu başkan adayı Av.Dr.Aslan Abid Uğuz, ''Süper Lig ve Amatör Lig olarak iki Karate Ligi oluşturulacak. Tüm kulüpler maddi olarak desteklenecek. Elde edilecek maddi destekten sporcular büyük ölçüde yararlandırılacak. Türkiye Şampiyonalarının organizasyonunda kulüplerimizin talepleri doğrultusunda değişiklikler ve düzenlemeler yapılacak'' şeklinde konuştu.

 

Kamp tesisi çok önemli

Türkiye Karate Federasyonu'nun kendi kamp tesislerine sahip olması için girişimler yapılacağına vurgu yapan Uğuz, ''Federasyonumuzun başlıca mali yükümlülüklerinden biri olan kamp yeri sorununu çözüme kavuşturulacaktır. Spor Genel Müdürlüğüne ait tesislerden maksimum fayda sağlanacak. Sporcusuna emek veren, sporcusunu Milli takımlara hazırlayan ve yetiştiren antrenörlere imkanlar ve kapasite durumuna  kafilede mutlaka yer verilecek.Milli takımda sporcusu olan antrenörler belli oranda ödüllendirilecek. Milli takımın başarısı için  psikolojik danışman, beslenme uzmanı, masör gibi konusunda uzman kişiler ya da ekiplerin desteğinden yararlanılacak'' diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam