SON DAKİKA
reklam
reklam

KLASMAN B'DE BÜYÜK MÜCADELE

Eklenme Tarihi: 16 Mart 2020, Pazartesi - 11:36   Okunma Sayısı: 202337
İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi'nde klasman grubuna kalan takımlar belli oldu. Klasman B grubunda mücadele edecek 8 takım kadrolarını takviye yaparak güçlendirdi.

İstanbul Futbolu'nun en üst düzey organizasyonu olan İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi'nde 8 eleme grubunda maçlar tamamlandı. Gruplarında ilk iki sırayı elde eden toplam 16 takım İstanbul Şampiyonluğu için 8'erli iki grupta mücadele edecek. Bugün Klasman B Grubundaki 8 takımı yakından tanıyacağız. Toplam 20 hafta süren zorlu mücadele sonunda, 1.Grup ikincisi Kavacıkspor, 2.Grup ikincisi İstanbul Siirtgücüspor, 3.Grup ikincisi Cevizli Anadoluspor, 4.Grup ikincisi Gazi Mahallesi, 5.Grup birincisi İstanbul Bayburtspor, 6.Grup birincisi Yeniköyspor, 7.Grup birincisi Dudulluspor ve 8.Grup birincisi Kartal Bulvarspor , İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi Klasman B Grubunu oluşturdular. B Grubunda yer alan 8 takım tek devreli lig usulüne göre birbirleriyle karşılaşacaklar. Her takım grubundaki rakipleriyle bir kez karşılaşacak. Maçlar takımların ilçelerine göre, tarafsız olarak belirlenecek bir sahada oynanacak. A Grubunu birinci olarak tamamlayan takım, Klasman B Grubu birincisiyle İstanbul Şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek. Ancak takımların hedefi sadece İstanbul Şampiyonluğunu elde etmek olmayacak. Klasmana kalan tüm takımlar, dereceye girerek Bölgesel Amatör Lige yükselebilmenin hesaplarını da yapacaklar. Bölgesel Amatör Ligi'nde İstanbul 3 grupta 13 takım ile temsil ediliyor. Gruplarında son iki sırayı elde edecek takımlar doğrudan Süper Amatör Ligine düşecek. Eğer bir İstanbul takımı BAL'dan 3.Lige yükselmeyi başarırsa, o zaman Süper Amatör Klasman grubundan bir takım daha BAL Ligine yükselebilecek. BAL'da bitime beş hafta kala oluşan puan durumuna göre Süper Amatör'den 4 takım BAL'a doğrudan çıkabilecek. 2 takım ise BAL takımıyla baraj maçı yapacak.   

Kartal Bulvarspor

Süper Amatör Ligi 8.grupta Kartal temsilcisi Bulvarspor, oynadığı 20 maçta  15 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak toplam 49 puanla en yakın takipçisi Beykoz 1908'in  5 puan önünde grubunu  lider olarak tamamladı. Kırmızı-beyazlılar, yedikleri  12 gole karşılık rakip filelere 50 gol gönderdiler. Kartal Bulvarspor grubun son maçında evinde oynayacağı Çekmeköy Belediyesi Alemdağ karşılaşmasına konuk takım maça çıkmadığı için sahadan 3-0 hükmen galip ayrıldı. Hakan Öztürk 14 golle takımın en golcü ismi oldu. Kartal Bulvar, 2015-2016 sezonunda BAL'a yükselme baraj maçında İstanbul Güngören'i 2-1 mağlup ederek BAL'a yükseldi. 2017-2018 sezonunda ise BAL'dan Süper Amatöre düştü. Kırmızı-beyazlılar geçen sezon grubunu 8.sırada tamamlamıştı.

Cevizli Anadolu

Süper Amatör Ligi 3.grupta bir diğer Kartal temsilcisi Cevizli Anadoluspor, oynadığı 22 maçta  15 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak toplam 48 puanla, lider İstanbul Sinopspor'un  1 gerisinde  ligi ikinci olarak tamamladı. Kırmızı-beyazlılar, yedikleri  17 gole karşılık rakip filelere 36 gol gönderdiler. Cevizli Anadoluspor  grubun son maçında deplasmanda Yücespor'u Halil İbrahim Alan'ın 2 ve Recep Hasan Hazır'ın bir golüyle 3-2 mağlup etti. Halil İbrahim Alan 14 golle takımın en golcü ismi oldu.  Kırmızı-beyazlılar geçen sezon ligi 3.sırada tamamlayarak Klasman Grubuna kalmayı kıl payı kaçırmışlardı.

Dudulluspor

Süper Amatör Ligi 7.grupta Ümraniye temsilcisi Dudulluspor, oynadığı 20 maçta  15 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak toplam 48 puanla en yakın takipçisi Irmakspor'un 6 puan önünde grubunu  lider olarak tamamladı. Yeşil-beyazlılar, yedikleri  17 gole karşılık rakip filelere 53 gol gönderdiler. Dudulluspor grubundaki son maçında, deplasmanda karşılaştığı Balatspor'u Yunus Emre Uluocak  ve Hasan Kılıç'ın 2, Sedat Geçer ve Efe Samet Meydan'ın birer golüyle 6-0 mağlup etti. Yeşil-beyazlılar geçen sezon grubunu 3.sırada tamamlayarak Klasman Grubuna kalmayı kıl payı kaçırmıştı.

Gazi Mahallesispor

Süper Amatör Ligi 4.grupta Sultangazi temsilcisi Gazi Mahallesispor, oynadığı 22 maçta  16 galibiyet, 4 beraberlik ve2  mağlubiyet alarak toplam 52 puanla, lider TED İstanbul Koleji Spor Kulübü'nün 3 gerisinde  ligi ikinci olarak tamamladı. Turunucu-siyahlılar, yedikleri  13 gole karşılık rakip filelere 55 gol gönderdiler. Gazi Mahallesispor grubun son maçında deplasmanda oynayacağı Küçükköyspor karşılaşmasına konuk takım maça çıkmadığı için sahadan 3-0 hükmen galip ayrıldı. Ersin Yonar 12, Yılmaz Gözütok ise 9 golle en skorer isimler oldu. Turunucu-siyahlılar, 2014-2015 sezonunda BAL'a yükselme baraj maçında Arnavutköy Belediyespor'a 2-1 mağlup olarak BAL'ın kapısından dönmüştü.

İstanbul Bayburtspor

Süper Amatör Ligi 5.grupta Kağıthane temsilcisi İstanbul Bayburtspor oynadığı 22 maçta  17 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak toplam 55 puanla en yakın takipçisi İstanbul Kayaşehirspor'un 6 puan önünde grubunu  lider olarak tamamladı. Sarı-siyahlılar, yedikleri  19 gole karşılık rakip filelere 54 gol gönderdiler.  İstanbul Bayburtspor grubundaki son maçında evinde Yenibosnaspor'u Selahattin Enür'ün iki ve Oğuz Dalgıç'ın bir golüyle 3-0 mağlup etti. Hakan Denizci 12 golle takımın en golcü ismi oldu. Sarı-siyahlılar geçen sezon İstanbul 1.Amatör Lifi'nde şampiyon olarak Süper Amatör Lige yükselmişlerdi.

İstanbul Siirtgücü

Süper Amatör Ligi 2.grupta Esenyurt temsilcisi İstanbul Siirtgücü, oynadığı 22 maçta  15 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak toplam 49 puanla, lider Nişantalıspor'un  5 gerisinde  ligi ikinci olarak tamamladı. Sarı-lacivertliler, yedikleri  14 gole karşılık rakip filelere 63 gol gönderdiler. İstanbul Siirtgücü grubundaki son maçında oynayacağı İFAspor karşılaşmasına konuk takım maça çıkmadığı için sahadan 3-0 hükmen galip ayrıldı. Selman Yıldız 17 golle grubun gol kralı olurken, Kenan Öztürk 12 golle takımın bir diğer golcü ismi oldu. Sarı-lacivertliler geçen sezon grubunu  7.sırada tamamladı.

Kavacıkspor

Süper Amatör Ligi 1.grupta Beykoz temsilcisi Kavacıkspor, oynadığı 22 maçta  15 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak toplam 46 puanla, lider Bakırköyspor'un 1 gerisinde ligi ikinci olarak tamamladı. Yeşil-beyazlılar, yedikleri  13 gole karşılık rakip filelere 52 gol gönderdiler.  Kavacıkspor grubundaki son maçında evinde Çıksalınspor'u Samet Bahça'nın attığı golle 1-0 mağlup etti. Yeşil-beyazlılar bu sezon ile birlikte üç sezon üst üste Klasman Grubuna kalmayı başardı.

Yeniköyspor

Süper Amatör Ligi 6.grupta Sarıyer temsilcisi Yeniköyspor, oynadığı 20 maçta  17 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak toplam 53 puanla en yakın takipçisi Kuruçeşmespor'un 13 puan önünde grubunu  lider olarak tamamladı. Kırmızı-beyazlılar, yedikleri  11 gole karşılık rakip filelere 77 gol gönderdiler. Yeniköyspor grubundaki son maçında oynayacağı Sekbanlarspor  karşılaşmasına konuk takım maça çıkmadığı için sahadan 3-0 hükmen galip ayrıldı. Kırmızı-beyazlılar geçen sezon BAL' a yükselme baraj maçında İstanbl Sahilspor'a penaltı atışları sonunda, ardından da Play-out maçında Vefa'ya 1-0 yenilerek BAL'a çıkma şansını iki kere elinden kaçırmıştı. Yeniköyspor ayrıca 2004 ve 2005 sezonlarında Türkiye 3.Ligi'nde de mücadele etmişti.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam