SON DAKİKA
reklam
reklam

EMİTT 2020'ye de damgasını vurdu

Eklenme Tarihi: 21 Mart 2020, Cumartesi - 09:18   Okunma Sayısı: 70601
Dünyanın dört büyük turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT Renkli stantları, aktiviteleri ve ikramlarıyla bu yıl da ziyaretçilerin akınına uğradı.





Bu yıl 24. kez kapılarını ziyaretçilere açan EMITT, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda düzenlendi. Fuar, KOSGEB’in desteğiyle, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 103 ülkeden 44 bini aşkın ziyaretçi ve 1000’e yakın katılımcının ağırlandığı fuar, aynı zamanda 20 ülkeden 200 tur operatörünü katılımcı ve ziyaretçilerle buluşturdu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un katılımı ile açılışı gerçekleştirilen EMITT 2020’ye, önümüzdeki on yılda turist başına gelirin artırılması ve yerel turizm değerlerinin güçlendirilmesi hedefleri damga vurdu. Fuarda gerçekleştirilen 10 oturumda 45 uzman konuşmacı, turizm profesyonellerini aydınlatan konuşmalar yaptı. Başkanlar Forumu, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördü. Turizmdeki kanaat önderlerini buluşturan “Başkanlar Forumu: Fikir Önderleri 2020 Turizm Öngörülerini Açıklıyor” oturumu 54. Hükümet Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in yönetiminde, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir, TTYD Başkanı Oya Narin ve TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır’ın katılımları ile düzenlendi. 2020’de turizmde Türkiye’nin ve dünyanın rotasının detaylıca konuşulduğu oturumların yanı sıra, turizm pazarlamasındaki yeni yaklaşımlar da ziyaretçi ve turizm profesyonellerinin beğenisine sunuldu.

 

Sanal gerçeklik

 

Turizm profesyonelleri "Sanal Gerçeklik" teknolojisi olan VR içerikleriyle ziyaretçilere farklı deneyimler yaşattılar. Beş özel VR deneyimi ile katılımcı ve ziyaretçiler, turizm pazarlamasında geleceğin teknolojileriyle tanıştı. Sanal Mona Lisa Sergisi, Göbeklitepe ve Everest gibi VR deneyimleri, fuar boyunca ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. VR Deneyim Alanı’ında yüzlerce ziyaretçi daha önce görme fırsatı bulamadıkları destinasyonları, VR gözlükleri ile detaylıca gezme ve bu destinasyonlar hakkında bilgi edinme şansına erişti. 50’nin üzerinde katılımcı firma ve 12 etkinlik ortağı ile EMITT 2020 Etkinlik Programı bir kere daha ziyaretçiler ve katılımcılarımıza renkli ve heyecanlı bir fuar tecrübesi yaşattı.

 

Açılışa yoğun ilgi 

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen fuarın açılış töreni yoğun bir siyasetçi ve iş adamı akınına uğradı. TTYD Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Aydın, “Dünyanın önde gelen turizm fuarları ile yarışan, rekor seviyede hosted buyer [davetli tur operatörleri] ağırlayan EMITT, ülke turizmine her yıl büyük katkı sunmaktadır. EMITT tüm dünyada bir turizm fenomeni haline gelmiştir” dedi.

Dünya ülkeleri kültürlerini tanıttı
Dünyanın en çok turist çeken 10 ülkesi arasında yer alan Çin, Meksika ve Almanya’nın da katıldığı 24’üncü EMITT Fuarı; Lübnan, Sırbistan, İngiltere, Kuzey Kıbrıs, Malta, Bulgaristan, Dubai, Japonya, Litvanya, Güney Kore, Endonezya, Şili, Hindistan, Hırvatistan, Özbekistan, Azerbaycan, Karadağ, Gine, Nepal, Moğolistan, Bosna Hersek, Kosova, Cezayir, Brezilya gibi farklı kıtalardan ülkelere ev sahipliği yaptı. Ülkeler, kurdukları stantlarda, coğrafi özelliklerini, tarihsel ve kültürel öğelerini, yemeklerini ve halk oyunlarını tanıtarak İstanbullulara renkli bir fuar yaşattılar. Ayrıca Türkiye’den 33 il ile 30 ilçe renkli stantlarıyla tanıtımlarını yaptılar.

 


Davetki tur operatörleri gelecek

 Son yılların en çok ilgi gören fuarlarından biri olan EMITT’e çok iyi hazırlandıklarını ve bu yıl ziyaretçi hedeflerini aştıklarını belirten Hyve Group EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, ''Her sene gerçekleştirdiğimiz hosted buyer (davetli tur operatörü) programında bu yıl Balkanlar, Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan 200’e yakın davetli tur operatörünü ağırlayacağız. Dünyanın dört bir yanından gelecek olan davetli tur operatörleri Türkiye’nin doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerini, turistik tesisilerini tanımaya geliyorlar. Aynı zamanda İstanbul’u daha yakından tanıyorlar. Ülkemiz için çok önemli bir değer olan EMITT, bu yönleriyle, turizmde hedef büyüten Kültür ve Turizm Bakanlığımızın politikalarına ve stratejilerine de destek olmaktadır'' dedi.

 

Anadolu'nun turistik markalı değerleri

EMIIT’e ev sahipliği yapmanın İstanbul ve Türkiye turizmi açısından çok önemli bir fırsat olduğunu belirten Hyve Group EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, ''EMITT’teki sürekli artan yabancı ziyaretçi katılımının ülkemizi temsil eden kamu kurum ve kuruluşları için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu sayıyı artırarak; Adana’nın gastronomi kültürünün daha çok tanınması, Göbeklitepe’nin daha çok insana ulaşması, Ege’nin zeytinyağının sınırlarımızın çok ötesine uzanması için çalışmalarımızı yoğun bir biçimde sürdürüyoruz. EMITT Fuarı, 24 yıldır, Anadolu’nun değerlerinin turistik markalara dönüşmesinde ve her bir yörenin marka destinasyon haline gelmesinde önemli bir platform olmuştur” diye konuştu.

 

 


Teknolojik inovasyonlar damga vuracak

Dünyanın en çok turist çeken ülkeleri arasında 6. sırada bulunan ve 2019’da turist sayısı beklentisi 50 milyonu aşan Türkiye’yi zirveye taşıyacak yaklaşımlar için bir ortak akıl platformu misyonu taşıyan EMITT’te bu yıl; turizm ekonomisi, sektörü yönlendiren trendler, öne çıkan destinasyonlar ve önümüzdeki on yıla damga vuracak teknolojik inovasyonlar gündem maddelerini oluşturdu. EMITT 2020 Etkinlik Programı partnerleri arasında; Gezimanya, Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), HotelRunner, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Reo-Tek, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Türkiye Otelciler Federasyonu Derneği (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Urban Strategy Partners ve HTC Vive yer aldı.

 

Bu yıl nasıl bir sezon bekliyor?

 İstanbul’un yanı sıra Antalya ile birlikte dünyadaki turizm destinasyonları arasında ilk 10’da yer alan Türkiye, 2019 yılının ilk 11 ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 48 milyon 46 bin 732 ziyaretçi ağırladı. Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Aralık 2019 verilerine göre ziyaretçi sıralamasındaki 6’ıncılığını koruyan Türkiye’nin 2020 turizm vizyonu için, sektör liderleri, öngörülerini, 54. Hükümet Turizm Bakanı Bahattin Yücel tarafından yönetildi. Fikir Önderleri, 2020 Turizm Öngörülerini Açıklıyor başlıklı panelde gündeme getirildi. Panelde ayrıca TTYD Başkanı Oya Narin, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye’nin marka algısı, nitelikli turisti çekme stratejileri ve öne çıkan pazarları gündeme getirdiler.

 

 

 

Göbeklitepe yine gündemde

 Geçen sene konferans sahnemizde en çok vurgulanan konulardan biri turizmin yerele inmesi gerektiği, yerel halkın turizm ekonomisine dahil edilmesi idi. Ülkenin bir bütün olarak marka değerini etkileyecek en önemli unsurun ise aslında her bölgenin ve destinasyonun birer marka haline gelmesi olduğu konuşulmuştu. Bu yıl ise Moderatörlüğünü Yapımcı ve Sunucu Melda Yücel Kocaalp'in yaptığı 'Tarihin Sıfır Noktası Göbeklitepe ile Turizmi Dönüştürmek Mümkün mü?' isimli oturumda Kreatif Mimarlık Kurucu Ortağı ve Göbeklitepe Ziyaretçi Merkezi Mimarı Aydan Volkan ile Nicole Restaurant İstanbul kurucusu Şef Aylin Yazıcıoğlu konuşmacı olarak katıldılar.

 

Influencerlar Geçici Bir Heves mi, Etkili Bir Çözüm mü?

 Son dönemin en çok konuşulan ve en çok yatırım yapılan alanlarından biri influencer iş birlikleri. Influencerların turizm sektöründeki pozitif etkisi göz ardı edilemez boyutta. Verilen bilgilerin sahiciliği de bir yandan sorgulanan konular arasında. Influencer iş birliklerinin ve markalı içeriklerin nasıl doğru işleyebileceği, doğru algı oluşturmada yapılması gerekenler ve yapılan hatalardan çıkarılan dersler Moderatörlüğünü Gezimanya Kurucu Ortağı Murat Zafer Özbilgi'nin yaptığı oturumda tartışıldı. Oturuma; Hürriyet Seyahat Yazarı Elvin Levinler, Instagram Fenomeni Marina Comes, Seyahat Yazarı Sevil Mert, Seyahat Bloggeri Tom Grond ve Gezimanya Kurucu Ortağı Tuğçe Yılmaz Özbilgi konuşmacı olarak katıldılar.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam