SON DAKİKA
reklam
reklam

Filede online buluşma

Eklenme Tarihi: 22 Mayıs 2020, Cuma - 11:32   Okunma Sayısı: 151664
VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın Sırp pasörü Maja Ognjenovic ve İsveçli pasör çaprazı Isabelle Haak evde vakit geçiren alt yapı sporcularıyla online olarak bir araya geldi.

 

 

VakıfBank altyapı antrenörleri, evde kalan altyapı sporcularıyla her gün online olarak görüşüyor ve antrenman programları uyguluyor. Bu görüşmelere VakıfBank A Takım sporcuları tecrübelerini aktarmak üzere konuk oluyor. Bu online görüşmelerin ikinci konuğu ise VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın dünyaca ünlü Sırp pasörü Maja Ognjenovic, üçüncü konuğu ise VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın İsveçli pasör çaprazı Isabelle Haak oldu.

Türk voleyboluna 100'ün üzerinde sporcu kazandıran VakıfBank Spor Kulübü'nün altyapısında oynayan genç sporcular antrenmanlarını evde sürdürüyor. Sarı-siyahlılar'ın Genç, Yıldız, Küçük ve Midi Takımları, Türkiye Şampiyonaları'nda sayısız kupa kazanırken, VakıfBank altyapısındaki bir oyuncu, bir senede toplam 630 saat antrenman yapıyor. Bu zorlu dönemde idmanlarına evde devam eden genç voleybolcular, her gün antrenörleriyle online olarak buluşuyor. Antrenörler, sporcuların antrenmanlarını videokonferans yoluyla takip ederken, dersleri hakkında bilgi alıyor.

Altyapı sporcularının ikinci konuğu olan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın Sırp pasörü Maja Ognjenovic, ''Oynadığım diğer kulüplerin de altyapıları vardı. Ama hiçbir kulüpte altyapıya bu kadar değer veren bir kulüp görmedim. Bu kulübün altyapısında oynadığınız için çok şanslısınız çünkü burada harika bir imkânınız var. Şu anda hepimiz zorlu ve değişik bir süreçten geçiyoruz. Eminim ki sizlerin hayalleri vardı. Bunlar sadece bir süre bekleyecek. Sağlıklı beslenin ve idmanlarınıza devam edin'' dedi. Altyapı sporcularının üçüncü konuğu olan İsveçli pasör çaprazı Isabelle Haak, ''Yüksek seviyede voleybol oynayabilmeniz için çok fazla çalışmalısınız. İdmanlarda her zaman vücudunuzu zorlamalısınız. İyi beslenmelisiniz ve iyi uyumalısınız. Daha fazlasını başarmak için kendinizi yaptığınız işe adamalısınız'' diye konuştu.

MAJA 'Kariyerim boyunca hiçbir zaman pes etmedim'

Sporculardan gelen soruları cevaplayan VakıfBank'ın Sırp pasörü, ''Böyle bir buluşmada sizlerle beraber olduğum için çok mutluyum. Kariyerimde ilk defa böyle bir organizasyona katılıyorum. Küçükken herkesin beğendiği ve örnek aldığı oyuncular olurdu. Ama benim çok fazla örnek aldığım oyuncu yoktu. Ama oynama stilini sevdiğim pasörler vardı. Küçükken her zaman kendi tarzım olması için çabaladım. Bence her pasörün kendi tarzı olmalıdır. Benden dört yaş büyük bir ablam, okulda voleybol takımında oynuyordu. Onunla beraber voleybola başladığımda sekiz yaşındaydım. O yaşlarda voleybolun benim mesleğim olacağını hissettim. Her profesyonel oyuncunun her dönem iniş ve çıkışları oluyor. Bazı zor zamanlarda pes etmeyi düşünebiliyorsun. Ama ben kariyerimin başından bu yana hiçbir zaman vazgeçmedim. Elbette bazen düştüğüm oldu ama hep kendi yolumda devam ettim'' dedi.

 

MAJA 'Hiçbir sporcu 'Ben en iyisini yapıyorum' diyemez'

VakıfBank altyapısında oynamanın bir şans olduğunu dile getiren dünyaca ünlü Sırp pasör, ''Tabii ki oynadığım diğer kulüplerin de altyapıları vardı. Ama hiçbir kulüpte altyapıya bu kadar değer veren bir kulüp görmedim. Bu kulübün altyapısında oynadığınız için çok şanslısınız çünkü burada hepimize harika imkânlar sunulmuş durumda. Bizler tüm kariyerimiz boyunca öğrenmeye devam ediyoruz. Voleybolda dahil hiçbir spor dalındaki bir sporcu, 'Ben her zaman en iyisini yapıyorum' diyemez. Bu düşünce bir sporcu için iyi değildir. 'Her şeyi çok iyi yapıyorum' dememeniz lazım. Şu anda hepimiz zorlu ve değişik bir süreçten geçiyoruz. Eminim ki sizlerin hayalleri vardı. Benim ve takımın da şampiyon olma hayali var. Bunlar sadece bir süre bekliyor. Bu süreçte sağlıklı kalmaya dikkat etmeliyiz. Sağlıklı beslenin ve antrenmanlarınıza devam edin'' diyerek oyuncuları motive etti.

 

HAAK 'Kendinizi yaptığınız işe adayın'

VakıfBank altyapı antrenörleri, evde kalan altyapı sporcularıyla her gün online olarak görüşüyor ve antrenman programları uyguluyor. Bu görüşmelere VakıfBank A Takım sporcuları tecrübelerini aktarmak üzere konuk oluyor. Altyapı sporcularının üçüncü konuğu olan İsveçli pasör çaprazı Isabelle Haak, ''Yüksek seviyede voleybol oynayabilmeniz için çok fazla çalışmalısınız. İdmanlarda her zaman vücudunuzu zorlamalısınız. İyi beslenmelisiniz ve iyi uyumalısınız. Daha fazlasını başarmak için kendinizi yaptığınız işe adamalısınız'' dedi.

 

HAAK 'Hiçbir zaman bırakma hissine kapılmadım'

Sporculardan gelen soruları cevaplayan Haak, ''Voleybola dokuz yaşında başladım. Aslında çocuk oyunu olarak oynuyordum ve sadece topu filenin üzerinden geçiriyordum. Annem de küçükken voleybol oynadığı için ben de voleybol oynamak istedim. Başladığım günden bu yana da bırakma hissine kapılmadım. Eğer bu hisse kapılırsanız; neden başladığınızı ve ne kadar yol kat ettiğinizi düşünün ve ne kadar ilerleyebileceğinizi hayal edin'' dedi.

 

HAAK 'Çok güzel bir ailede voleybol oynuyoruz'

Altyapı oyuncularına ''Voleybola kendinizi adamalısınız'' diyen İsveçli pasör çaprazı, ''Yüksek seviyede voleybol oynayabilmeniz için çok fazla çalışmalısınız. İdmanlarda her zaman vücudunuzu zorlamalısınız. İyi beslenmelisiniz ve çok iyi uyumalısınız. Daha fazlasını başarmak için kendinizi voleybola adamalısınız. Bizler çok güzel bir ailedeyiz. Bugüne kadar bulunduğum en iyi kulüpteyim. VakıfBank'ta kendiniz olabiliyorsunuz. Herkes size iyi davranıyor ve sizin başarılı olmanız için çabalıyor'' ifadelerini kullandı.

 

HAAK 'Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak istiyorum'

Kariyerinin en iyi turnuvasını Aralık 2019'daki FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda oynadığı vurgulayan Isabelle Haak, ''Şampiyonlar Ligi çok farkı bir seviyede turnuva. Keyifle mücadele ettiğim bir turnuva ve çok eğlenceli maçlar deneyimliyoruz. En skorer oyuncu listesinde şu an birinci sıradayım. Bu çok güzel tabii ki mutluyum ama aynı derecede de önemsiz. Çünkü takımın neler yaptığı ve nerede olduğu önemli. Takım olmadan birey olarak bizler de o listelerde olamayız. Şampiyonlar Ligi kupasını bir gün ben de kazanmak istiyorum. Kariyerimin en iyi turnuvası bence bu sezon oynadığımız FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'ydı. Çok güçlü takımlarla üst seviye mücadele ettik ve ben de iyi bir turnuva geçirdiğimi düşünüyorum'' diye konuştu.

 

Normal sezona VakıfBank damgası

Koronavirüs sebebiyle Voleybol Federasyonu tarafından Playoff oynanmadan bitirilen ve şampiyon ilan edilmeyen Sultanlar Ligi'nin normal sezonunu 63 puanla lider olarak tamamlayan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, oynadığı 22 maçın 21'ini kazandı. Ligde oynadığı son 17 karşılaşmadan galibiyetle ayrılan sarı-siyahlılar, 107 gün mağlubiyet almadı. Son iki sezonun Sultanlar Ligi şampiyonu VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, 2019-2020 Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin normal sezonuna damga vurdu. Normal sezonda oynadığı 22 maçın 15'ini 3-0'lık skorla kazanan sarı-siyahlılar, altı kez de sahada 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

 

VakıfBank 22 maçta 1782 sayı aldı

Normal sezon sonrası pandemi nedeniyle oynatılmayan Sultan Ligi'nde Sarı-siyahlılar, normal sezonda yaptığı 22 karşılaşmada 63 set alırken, rakiplerine sadece dokuz set verdi. 22 karşılaşmada 1782 sayı alan VakıfBank, rakiplerine ise bin 343 sayı imkanı tanıdı. Sarı-siyahlılar'ın normal sezondaki en skorer ismi 60 sette 333 sayıyla İsveçli pasör çaprazı Isabelle Haak olurken, en çok servis sayısı alan oyuncuysa 40'la Ebrar Karakurt oldu. VakıfBank'ın orta oyuncusu Zehra Güneş ise 57 sette 54 blok sayısıyla oynadı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam