SON DAKİKA
reklam
reklam

Sanal yarış gerçek heyecan

Eklenme Tarihi: 4 Temmuz 2020, Cumartesi - 00:18   Okunma Sayısı: 160381
TOSFED’in düzenlemiş olduğu Dijital Pist Şampiyonası’ndaki mücadele gerçek yarış heyecanını artmıyor.

Koronavirüs sebebiyle duran yarış heyecanı sanal ortama taşındı. Dünyada motor sporlarına en çok yatırım yapan markalardan biri olan Red Bull iş birliği, Spor Toto ve Shell Helix katkılarıyla düzenlenen ve motorsport.com’un medya sponsoru olduğu Dijital Pist Şampiyonası’nda heyecan giderek artıyor.

10 ayaktan oluşan şampiyonada, elemelere katılan 250 kişiden 14’ü mücadele ediyor. TOSFED’in düzenlemiş olduğu Dijital Pist Şampiyonası mücadelesinde Brands Hatch pistinde gerçekleştirilen 3 ayak yarışları tamamlandı. Şampiyonanın 3. ayağında Volkswagen Scirocco Gr.4 araçları kullanıldı. Şampiyonayı takip eden 14 pilotun 13’ünün katıldığı Brands Hatch’te her iki yarışı birden Özcan Yılmaz kazandı. Böylece şampiyonada bugüne kadar koşulan 6 yarışta 5. farklı kazanan çıktı. Sezonun ilk yarışını Aytaç Gördös, ikinci yarışı Murat Tüter, üçüncü yarışı Sefa Batuhan Bilgin, dördüncü yarışı ise Ali Dinç kazanmıştı. Porsche E Sports Takımıyla Sanal Le Mans 24 Saat yarışında GTE sınıfını kazanan Red Bull sporcusu Ayhancan Güven, iki yarış arasında canlı yayına bağlanarak bu zorlu yarışı ve Porsche Super Cup’ı değerlendirdi.

 

 

Üçüncü ayağın ilk yarışı Özcan Yılmaz’ın

 

Brands Hatch’teki ilk yarış öncesinde gerçekleştirilen sıralamalarda Ali Dinç, 1:26.484 ile en hızlı isim olarak pole pozisyonunu kazanırken onun hemen arkasında Aytaç Gördös ve Özcan Yılmaz yer aldılar.

Yarışın başlamasıyla Ali Dinç pozisyonunu korurken ilk 3 sırada herhangi bir değişiklik olmadı ve ilk tur böyle tamamlandı. İkinci turda liderlikte değişiklik olmadı ancak Huzeyfe Çelik, Özcan Yılmaz’ı geçerek 3. sıraya yükseldi. Özcan 3. turda yerini geri alırken Huzeyfe hafif pist dışına taşınca Sefa Batuhan Bilgin’e de geçilerek 5. sıraya geriledi. 5. turda pit stoplar başladı ve lider grup bir tur sonra pite geldiler. Pitlerden sonra sıralama henüz pite gelmeyen Huzeyfe, Özcan, Ali, Hüseyin, Sefa Batuhan şeklinde oldu.8. turda Huzeyfe’nin pite girmesinin ardından Özcan Yılmaz liderliğe yükselen isim oldu. Son 4 tur boyunca lider Özcan ile onu takip eden Ali  ve Sefa arasında kıyasıya mücadele oldu. Ali, 9. turda pist dışına taşmasının ardından tekrar yola dönmeyi başarsa da bu esnada Sefa kendisini yakaladı ve 11. turda geçerek 2. sıraya yükseldi. Damalı bayrağa kadar devam eden mücadelede kazanan izim Özcan Yılmaz olurken Sefa Batuhan Bilgin 2., Ali Dinç ise 3. olarak podyumu tamamlayan isimler oldular. Ali Dinç, 3.lük dışında pole pozisyonu ve en hızlı tur ile ilk yarıştaki ekstra puanları kazanan isim oldu.

 

Son sıradan başlayan Yılmaz’dan double zafer

 

İlk yarışta kazanan Özcan Yılmaz, ters grid uygulamasıyla birlikte son sıradan yarışa başlayan isim olurken pole pozisyonundan başlayan isim Serkan Temizel oldu. Serkan Temizel startta yerini korusa da ilk tur tamamlanmadan Serkan Çetin’e geçildi. Serkan Çetin 4. tura kadar liderliğini korudu ancak iyi bir yükseliş gerçekleştiren Huzeyfe Çelik 4. turda liderliği ele geçirdi. İlk yarışta 3. olan Ali Dinç, gerilerden start aldığı yarışa çok iyi bir şekilde başladı ve 4. tur tamamlanırken 4. sıraya kadar yükselmişti. İlk yarışın galibi Özcan Yılmaz o esnada 8., ikincisi Sefa Batuhan ise 5. sıradaydı.

  1. turda ilk 3 sıradaki ismin pite girmesinin ardından henüz pite gelmeyen Ali Dinç, Sefa Batuhan, Murat Tüter ve Özcan Yılmaz ilk 4 sıraya yükseldiler. 6. turda Ali, Sefa ve Murat’ın pite girmesiyle Özcan ilk sıraya yükseldi. Bir tur sonra Özcan da pite geldi. Pitler tamamlandığında Sefa Batuhan ilk sıraya yükselirken onu Ali Dinç ve Huzeyfe takip ettiler. Özcan Yılmaz ise 8. sıraya kadar geriledi.
  2. tura kadar sıralama Sefa, Ali ve Huzeyfe şeklinde devam ederken 10. turda Batu, Huzeyfe, Hüseyin, Serkan ve Vedat Ali 2. kez pite girdiler. Böylece Ali Dinç ilk sıraya, Özcan Yılmaz 2. sıraya yükseldiler. Ali Dinç de bir tur sonra pite girerken diğer isimler pite girmediler. 2. kez pite girmeyen Özcan Yılmaz ve Murat Tüter’i taze lastiklere geçen pilotlar son turlarda hemen yakaladılar ve liderlik mücadelesi tekrar hareketlendi. Mücadele büyük ölçüde Murat ile Ali ve Sefa arasında yaşandı ve yarışın bitmesine bir tur kala bu isimler Murat’ı geçtiler. Özcan Yılmaz ise yaklaşık 2 sn farkın avantajını kullandı ve ikinci yarışı kazanarak Brands Hatch’ten çifte zaferle ayrıldı. Sefa Batuhan Bilgin yarışı 2. sırada tamamlarken Ali Dinç 3., Murat Tüter 4. oldular. Ancak Sefa 5 sn zaman cezası aldığı için 4. sıraya geriledi.

 

 

Brezilya’daki ilk yarışı Sefa Batuhan Bilgin kazandı

 

2020 TOSFED Dijital Pist Şampiyonası’nın 2. ayağı olan Brezilya geride kaldı. Brezilya’daki ilk yarışı Sefa Batuhan Bilgin, ikinci yarışı ise Ali Dinç kazandı. Şampiyonanın ikinci ayağında Audi R8 LMS Gr.3 araçları kullanıldı. Brezilya ayağının tamamlanmasıyla şampiyonada gerçekleştirilen ilk 4 yarışta 4 farklı isim kazanmış oldu. Bu arada Oğuzhan Ayhan ve Yavuz Murat Efe yarışa katılamadılar.

Aytaç Gördös’ün son metrelerde yakıtı bitti, Sefa Batuhan Bilgin kazandı. İlk yarış öncesinde sıralamalarda pole pozisyonu Murat Tüter’in oldu. Yarışa ilk sıradan başlayan Tüter yarışın ilk bölümünde liderliğini korudu. 12 tur üzerinden gerçekleşen yarışta pit stoplar oldu ve bu durum yarışın kaderini değiştiren olaylardan birisiydi. 6. turda başlayan pit stoplara kadar Murat Tüter liderliğini korurken onu Aytaç Gördös ve Sefa Batuhan Bilgin takip ediyordu. Aytaç ve Sefa Batuhan, Murat’tan bir tur önce pite geldiler ve aynı sıra ile yarışa döndüler. Pite bir tur sonra gelen Murat, trafikte zaman kaybetti ve yarışa Aytaç ve Sefa’nın arkasında 3. sırada döndü. Pit stopların ardından Murat öndeki iki sürücüden koptu ve liderlik mücadelesi Aytaç ile Batuhan arasında devam etti. Aytaç son ana kadar yerini korusa da bitiş çizgisine birkaç metre kala yakıtı bittiği için yavaşladı ve yarışın kazananı Sefa Batuhan Bilgin oldu. Murat Tüter 2. olurken Aytaç Gördös 3. sırada yarışı tamamlamış oldu. Batuhan ayrıca ilk yarışta en hızlı turun sahibiydi. İlk yarışta Ali Dinç yarışı 4. olurken Özcan Yılmaz 5., Atalay Ant 6., Hüseyin Yılmaz 7. sıralarda yarışı tamamladılar. Ancak Ali Dinç 5 sn zaman cezası aldığı için 5. sıraya geriledi. İlk yarışa 3. sıradan başlayan ancak bağlantı sorunuyla yarışa erken veda ederek 12. sırada yer alan Huzeyfe Çelik ikinci yarış için pole pozisyonunun sahibi oldu.

 

İkinci ayağın ikinci yarışının galibi Ali Dinç

 

İlk yarıştaki sorun nedeniyle sonuncu olan Huzeyfe Çelik, bu sayede ikinci yarıştaki hareketli startın başında yer aldı ve uzun süre liderliğini korudu. Ön gruptaki pilotlar 7. tura başlarken pite geldiler. Pit stoplar öncesi sıralama Huzeyfe Çelik, Serkan Temizel, Hüseyin Togacar, Özcan Yılmaz ve Aytaç Gördös şeklindeydi. Ön gruptaki pitlerin ardından ilk yarışın ikincisi Murat Tüter geç pit stop yapmayı tercih ederek liderliğe yükseldi ve 10. tura kadar yerini korudu. Pit stoplar tamamlandığında Huzeyfe avantajlı isimken Hüseyin Togacar, Vedat Ali Dalokay, Ali Dinç ve Aytaç Gördös takip eden isimlerdi.

Son tura girilirken 2. sıradaki Hüseyin ve 3. sıradaki Ali Dinç tempoyu arttırdılar. Hüseyin, Huzeyfe’yi zorlarken hata yaptı ve Ali Dinç’e geçirerek 3. sıraya geriledi. Joystickle oynayan Huzeyfe, son virajlarda birkaç defa hata yaptı ve son virajda yaptığı hata ile Ali Dinç’e geçilmekten kurtulamadı.

Böylece Ali Dinç gerilerden başladığı 2. yarışta son turda iki ismi geçerek zafere ulaşan isim oldu. Huzeyfe 2. sırada yarışı noktalarken Hüseyin Özcan 3. olarak podyumu tamamlayan isim oldu. Hüseyin ayrıca 2. yarışta en hızlı turun sahibi olmayı başardı. İlk yarışın şanssız ismi Aytaç Gördös 2. yarışta 4. olurken ilk yarışta kazanan Batuhan 5., Vedat Ali 6., ve 10. turda pite geldiğinde 10. sıraya kadar gerileyen Murat 7. oldu. Vedat Ali, yarış sonrası aldığı 5 sn zaman cezası ile 8. sıraya geriledi ve böylece arkasındaki 3 pilot birer sıra yükselmiş oldular.

 

 

 

İlk yarışın galibi Aytaç Gördös

 

Uzun zamandır heyecanla beklenen TOSFED Dijital Şampiyonası’nın Red Bull Ring’deki ilk ayak ilk yarışını kazanan isim Aytaç Gördös oldu. Şampiyonanın ilk ayağında Alfa Romeo 4C Gr.3 araçları kullanıldı. Yarış öncesinde gerçekleşen sıralamalarda 1:27.688 ile en hızlı turu atan Atalay Buğrahan Ant pole pozisyonunu kazanırken onun yanında Özcan Yılmaz yer aldı. Atalay yarışın startında ve ilk turunda yerini korumayı başarırken Aytaç Gördös ilk turda 2. sıraya yükselmeyi başardı. Gördös, çok geçmeden 2. turda liderliğe yükseldi ve yarışın sonuna kadar yerini rahat bir şekilde koruyarak ilk yarışı kazanan isim oldu. Özcan Yılmaz ve Sefa Batuhan Bilgin 10 turluk yarışın kalan bölümlerinde 2. ve 3. sırada ilerleyerek yarışı bu şekilde tamamladılar ancak Özcan Yılmaz’ın zaman cezası sonucu Sefa Batuhan Bilgin 2. oldu. Yarışın başında lider olan ancak sonradan kaybeden Atalay Buğrahan Ant, 9. turda çok fazla baskıya maruz kalıp pozisyon kaybetse de damalı bayrağa kadar tekrar 4. sırayı ele geçirmeyi başardı. Onu Ali Dinç, Hüseyin Togacar ve Vedat Ali Dalokay takip ettiler. İlk yarışta en hızlı turu 1:28.329 ile Sefa Batuhan Bilgin atarken Serkan Temizel 14. sırada kalarak 2. yarış için ters grid sıralaması ile pole pozisyonunun sahibi oldu

 

İkinci Yarışı Murat Tüter Kazandı

 

Hareketli start ile başlayan 2. yarışta ilk başta Serkan Temizel önde olsa da bu çok uzun sürmedi. Tuğran Sezgin, yarış başlar başlamaz Temizel’i geçerek ilk sıraya yükseldi. İkili arasında bir süre mücadele devam etse de kazanan Tuğran Sezgin oldu. Tuğran Sezgin 5. tura kadar liderlikteki yerini korusa da 6. turda liderlik yarışa 6. sıradan başlayan Murat Tüter’e geçti. Turan Sezgin ve Yavuz Murat Efe’nin liderlik için mücadele verdiği esnada momentum kaybetmeleri sonucu liderliğe yükselen Tüter, o andan sonra arkasındaki rakipleriyle fark açmayı başardı ve 2. yarışın galibi oldu.

İlk yarışta 6. olan ve 2. yarışa 9. sıradan başlayan Hüseyin Togaçar, çok iyi sürüşün ardından 9. turda 2. sıraya kadar yükseldi ve yarışı o pozisyonda tamamladı. Yarışın başında lider durumda olan Tuğran Sezgin 3. olurken onu ilk yarışı 3. sırada tamamlayan Özcan Yılmaz takip etti. Atalay Buğrahan Ant, ikinci yarışı normalde 5. sırada tamamlamıştı ancak yarıştaki tehlikeli hareketleri nedeniyle birden fazla zaman cezası aldı ve 11. sıraya geriledi. Ant dışında benzer şekilde tehlikeli ve pozisyon kaybına neden olan hareketlerinden dolayı Huzeyfe Çelik’e 30 sn, Serkan Temizel’e 35 sn, Yavuz Murat Efe’ye 5 sn zaman cezaları verildi. İkinci yarışta da en hızlı turu 1:28.573 ile Sefa Batuhan Bilgin attı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam