SON DAKİKA
reklam
reklam

İlk sosyal mesafeli etkinlik

Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2020, Cumartesi - 02:39   Okunma Sayısı: 243069
Koronavirüs sebebiyle haftalardır evlerinde kalan sadece belli zamanlarda dışarı çıkabilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar ülkemizin ilk sosyal mesafeli etkinliği ile stres attılar

 

 

 

 

Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz şu süreçte peş peşe gelen etkinlik haberleri yüzleri güldürüyor.  

Koronavirüs sebebiyle haftalardır evlerinde kalan sadece belli zamanlarda dışarı çıkabilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar ülkemizin ilk sosyal mesafeli etkinliği ile stres attılar. Tuzla Belediyesi tarafından hayata geçirilen, “Türkiye’nin İlk Sosyal Mesafeli Etkinliği - Vefa Festivali’’nde 65 yaş üstü Tuzlalılar, sosyal mesafeli spor hareketleri ile rahatlarken, uzman psikologlar kontrolünde moral depoladılar.

Tuzla'nın kıdemlileri gönüllere hitap eden şarkıları ile keyifli dakikalar geçirdiler. Türk Sanat Müziği'nin usta sesi Coşkun Sabah, birbirinden güzel unutulmaz eserlerini seslendirirken Tuzlalılara unutulmaz anlar yaşattı. Dinleyenlerini kimi zaman hüzünlendiren, kimi zamansa eğlendiren Coşkun Sabah, gecede kendi eserleriyle beraber "Hatıram olsun", "Dalgalandım da duruldum", "Beraber yürüdük biz bu yollarda", "Bir şarkısın sen" gibi Türk Sanat Müziğinin unutulmaz bestelerini de seslendirdi.

Maksimum seviyede izolasyon ve hijyen önlemlerinin alındığı ve sosyal mesafeye dikkat edilerek gerçekleştirilen festivale, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’da katıldı. Tuzla Belediyesi’nin, salgın sebebiyle evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstü Tuzlalı vatandaşlar için moral ve motivasyon etkinliği olarak düzenlediği organizasyonda, Türk müzik dünyasının usta sanatçılarından Coşkun Sabah birbirinden değerli eserlerini icra etti. Spor Eğitmeni Eriç Ünal’ın vatandaşlara sosyal mesafeli spor hareketleri yaptırdığı festivalde, Psikolog Elif Arı Apakgün’de, katılımcılara yönelik yaptığı moral ve motivasyonu yükseltici konuşmalarla, onları günlerdir evde yaşadığı ruh halinden çıkarmayı başardı.

 

Türkiye’nin ilk sosyal mesafeli etkinliği

 

Toplumun gözbebeği olan yaşlıları, Türkiye’nin ilk sosyal mesafeli etkinliğinde ağırlıyor olmanın mutluluk verici olduğunu belirten Tuzla Belediyesi Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla Belediyesi olarak her zaman vefa bilen, kadirşinas bir milletin ferdi olduğumuzun bilinciyle vatandaşlarımıza hizmet ettik. Türkiye’nin ilk sosyal mesafeli etkinliğini de yine bu anlayış doğrultusunda, 65 yaş üstü vatandaşlarımız için düzenledik. Salgından bu yana evlerinden çıkamayanlara “Türkiye’nin İlk Sosyal Mesafeli Etkinliği - Vefa Festivali’’ ile sanattan, spora kadar tüm aktiviteleri bir arada sunduk. Buradaki en büyük temennimiz çınarlarımızın ruh ve beden sağlıklarına hitap edebilmek. Bugün burada onların gülen yüzlerini görünce ne kadar da doğru bir iş yaptığımızı gördük. Ülkemizin bu illetten biran önce kurtulması en büyük temennimiz. Bunun için ülke olarak hep birlikte dayanışma ile bu kötü günlerin sonunu getireceğiz. Etkinliğimiz çok kıymetli bir dayanışma örneği oldu. Tuzla Belediyesi olarak salgın günlerinde en başından itibaren her kesimden vatandaşın ihtiyacına koşan ve üzerine düşen tüm görevleri yerine getiren ekibime ve sabrı için de tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Başkan Şadi Yazıcı etkinlik alanındaki 65 yaş üstü kadınların anneler gününü kutlayarak onlara gül dağıttı.

 

Fantezi müziğin güçlü sesi Sabah sahne aldı

 

Tuzla Belediyesi, günlerdir evlerinde kapalı kalan 65 yaş ve üstü vatandaşları keyifli ve büyük bir sürprizle karşıladı. Tuzla Belediyesi tarafından ilk kez hayata geçirilen ve Türkiye'nin ilk sosyal mesafeli etkinliği "Vefa Festivali'nde fantezi müziğin güçlü seslerinden Coşkun Sabah sahne aldı.En sevilen eski ve yeni yeni şarkılarıyla günlerdir evlerinden çıkamayan vatandaşlara keyifli anlar yaşatan ünlü sanatçı "Tuzla Belediyesi'ni kutluyorum, müzik demek moral demektir, çok mutlu oldum teklif bana geldiğinde, ne güzel düşünce dedim kendi kendime, çok da güzel oldu" diyerek şöyle devam etti: " Aylar sonra benim için de dışarı çıkmak güzel bir duygu. Aynı zamanda değişik bir duygu çünkü bugüne kadar verdiğimiz konserlerin dışında bir anlam taşıyor. Bugün sadece 65 yaş ve üstü konuklarımız var. Pandemi nedeniyle orkestrayı almadım sadece klavye ve udum vardı bugün. Bir sihirbazlık yaptık sadece ud ile keyif vermeye çalıştık. Herkes çok mutlu oldu ve gün anlamına kavuştu bence. Karantinanın bir tek bir hayrı dokundu, bu dönemde 2-3 tane yeni beste yaptım, karantina bittikten sonra yüce halkımız dinleyecek bu yeni şarkıları" dedi.

 

Güzel bir dayanışma örneği sergilendi

 

65 yaş ve üstü vatandaşların moral ve motivasyonunu düzeltmek amacıyla hayata geçirilen etkinlikte ayrıca Spor Eğitmeni Eriç Ünal, sosyal mesafeli spor hareketleri yaptırırken Psikolog Elif Arı Apakgün de sohbetiyle moral verdi."Etkinliğimiz dayanışma için güzel bir örnek oldu. "Toplumun gözbebeği olan büyüklerimizi, Türkiye'nin ilk sosyal mesafeli etkinliğinde ağırlıyor olmanın mutluluk verici olduğunu belirten Tuzla Belediyesi Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Tuzla Belediyesi olarak her zaman vefa bilen, kadirşinas bir milletin ferdi olduğumuzun bilinciyle vatandaşlarımıza hizmet ettik. Bugün buradaki büyüklerimizin gülen yüzlerini görünce ne kadar da doğru bir iş yaptığımızı gördük. Ülkemizin bu durumdan bir an önce kurtulması en büyük temennimiz. Bunun için ülke olarak hep birlikte dayanışma ile bu kötü günlerin sonunu getireceğiz. Bu güzel etkinliğimizde güzel bir dayanışma örneği oldu. Tuzla Belediyesi olarak salgın günlerinde en başından itibaren her kesimden vatandaşın ihtiyacına koşan ve üzerine düşen tüm görevleri yerine getiren ekibime ve sabrı için de yaşlı vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

 

Gençler yarışırken eğlenme imkanı buldu

 

Tuzla Belediyesi COVID 19 sürecinde evde kalan gençleri unutmayarak Espor turnuvası düzenledi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında duyurusu yapılan ve merakla beklenen turnuvaya katılan yüzlerce genç, 5’er kişilik ekipler kurarak Espor müsabakalarında mücadele ettiler. Gençlerin birbirleriyle eğlenip yarışma fırsatı buldukları turnuva CS:GO ve FIFA 20 oyunlarında mücadele ettiler. Tuzla Belediyesi sosyal medya hesapları ve Tuzla Belediyesi resmi web sayfası üzerinden yapılan başvuru sonrasında Espor tutkunları final karşılaşması için bir araya geldiler. Espor turnuvası Tuzla Belediyesi’nin yaptığı yayınla da heyecanlı görüntülere sahne oldu. Düzenlenen yarışmada dereceye giren gençler ödüllerin sahibi oldular.

 

Büyüyen espor göz ardı edilemez

 

COVID 19 süreci nedeniyle evde kalan gençler ve Espor meraklılarını bir araya getiren etkinlik için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Teknolojinin gelişmesi ve interaktif sektörün büyüyen sporu Espor göz ardı edilemez. Espor karşılaşmaları için gençlerimizi turnuvamıza davet ettik. İlkini düzenlediğimiz turnuva ile birlikte önümüzdeki dönemlerde yeni organizasyonlar ve etkinlikler de düzenleyeceğiz. Turnuvayı kazanan gençleri tebrik ediyorum” dedi. Tuzla Belediyesi Espor Turnuvası Fifa20 kategorisinde Uğur “Wolborq” BAYRAM, birinci, Kaan “vvade88” TEPEKÖY, ikinci, Furkan “Fufionfire” ÖZDEMİR üçüncü oldu. CS:Go kategorisinde ise birinciliği İbrahim “Lurzy0y0” SANDIKÇI, Sezgin“Fabre” KALAYCI, Yiğit “yT” ÖZDEN, Özgür “SARANOSTRA” BİRİNCİ, Berkan “ward3n” TANRIVERDİ'den kurulu Outrage takımı aldı. Winnersclub (Eren “erNNN” AKDEMİR, Furkan “jimpoaA” MERT, İbrahim Halil “ATLANTIS” ERKILIÇ, Kazım “n3xx” YAKUT, Mustaf Yağız “Dipci” KOCAMAN) takımı ikinci, Slopewalkers (Doğukan “perMonster” KARAGÜL, Selim “NovaStrike35” YILDIZ, Alican “Quarrxx” DAYMAZ, Ulaş “U_lash” GÜLÇEK, Gürkan “Werbiez” ÇET) takımı ise üçüncülüğü elde etti.

 

Tuzlanın İyilik Melekleri

 

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşarak, paylaşmanın mutluluğunu yaşatan hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Kadın Kent Gönüllüsü bayanların oluşturduğu 12 komisyonun bir araya gelmesiyle büyük bir aile haline gelen Gönül Elleri Çarşısı, gönüllü bayanlar ile ülke genelinde ses getiren birçok projeye imza atmayı başardı. Gönül Elleri Çarşısı sokak sokak yürüttüğü çalışmalarla hayırseverlerin yardımlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Bayramda da çalışmalarını devam ettirdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın ''İlk ve En Önemli Projem olarak bakıyorum'' dediği Gönül Elleri Çarşısı’nın her sokağa ulaşan çalışmaları ile 10 yılda 4.274 Kadın Kent Gönüllüsü ile 22.830 gerçek ihtiyaç sahibi aileye ulaşıldı.

 

Çocuklar unutulmadı

 

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, COVID 19 günlerinde evlerinde olan 6 -12 yaş arasındaki ihtiyaç sahibi çocukları da unutmayarak toplam 869 çocuğa resim defteri ve pastel boya hediye etti. “ Hayal Eve Sığar “ temalı resim yarışması ile çocuklar evde kaldıkları günlerde hayal dünyalarını genişletme fırsatını yakaladılar. Çocukları sevindirmek için yola çıkan Ahşap yapboz, doktor seti, tamir seti, bebek ve birçok oyuncak hayırseverlerin desteği ile 2-5 yaş arası 300 çocuğun yüzlerini güldürdü. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Ramazan ayı süresince COVID 19 sebebiyle evlerinde kalan özel çocukları da unutmayarak sürekli onlarla birlikte olmaya özen gösterdi.

 

Kaynak: ÖZEL
Editör: ÖZEL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam