SON DAKİKA
reklam
reklam

İstanbul'da tenis şöleni

Eklenme Tarihi: 19 Eylül 2020, Cumartesi - 11:43   Okunma Sayısı: 134985
Türkiye Tenis Federasyonu tarafından İstanbul Tenis Merkezi’nde düzenlenen Uluslar arası Tenis Şampiyonası sporseverlere tenis ziyafeti sundu

İstanbul'un en önemli spor etkinliklerinden birisi olan TEB BNP Paribas Tenis Turnuvası teklerde şampiyonluğu finalde Kanadalı rakibi Euganie Bouchard’ı 2-6, 6-1 ve 7-6'lık setlerden sonra mağlup eden Dünya 88 numarası Rumen Patricia Maria Tig kazandı. 2 saat 29 dakika süren maçta kariyerinin WTA seviyesindeki ilk şampiyonluğunu elde eden Maria Tig, maç boyunca rakibinin servisini beş kez kırmayı başardı. İlk seti dünya 272 numarası Bouchard büyük bir üstünlükle kazandı. İkinci sette ise Maria Tig oyunun kontrolünü aldı. Kanadalı raket, son sette 7 şampiyonluk puanı kurtarmasına rağmen tie-break sonucunda rakibinin İstanbul’da kupaya uzanmasına engel olamadı. 2016’da Kuala Lumpur’da oynadığı finalden sonra ilk kez bir WTA turnuvasında final oynayan Eugenie Bouchard ise elemelerden katıldığı İstanbul’da 6 günde 6 maç kazanarak finale kadar yükseldi ve dünya sıralamasında 272. sırada başladığı haftayı 163. sırada tamamlamayı garantiledi. Kupa töreni Covid-19 önlemleri çerçevesinde sosyal mesafeye uygun şekilde gerçekleşti. TTF Başkanı Cengiz Durmuş, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi ve D-Smart İcra Kurulu Üyesi Murat Saygı isimlerinin anons edilmesinin ardından şampiyon ve finalistler kupalarını ödül masasından kendileri aldı.

 

Maria Tig'in ilk şampiyonluğu

 

Rumen raket Patricia Maria Tig, Ana Tablo son 32 maçında Sırp Olga Danilovic'i 6-3 ve 7-5'lik setlerle, son 16 turunda ise 8 numaralı seri başı Japon raket Misaki Doi'yi 6-2 ve 6-0’lık iki setlerle 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. 26 yaşındaki Maria Tig, yarı finale iki numaralı seri başı Rebecca Peterson’ı 1 saat 26 dakika sonunda 6-3 ve 6-1’lik skorlarla mağlup ederek yarı finalist oldu. Rumen raket yarı finalde ise turnuvaya elemelerden katılan Çek raket Tereza Martincova’yı 6-3’lük iki set sonucunda mağlup ederek finale yükselen isim oldu. Maç içerisinde 5 kez çift hata yapan Maria Tig, buna rağmen ilk servisinden yüzde 61.5’le puan çıkarttı ve ilk servisinden yüzde 45.3’le puan kazanan rakibine karşı bu alanda büyük bir üstünlük kurdu. Maria Tig, aynı zamanda rakibinin servisini 7 kez kırmayı başardı ve sadece 4 kez servis kırdırarak servis oyununda güçlü bir performans sergiledi. Rumen raket Patricia Maria Tig, daha önce 2015’te Bakü’de ve 2019’da Bükreş’te final oynama başarısı göstermiş fakat şampiyonluk elde edememişti. Formda bir yıl geçiren Maria Tig, kariyerinin en yüksek dünya sıralaması olan 80. sıraya bu yıl ulaşmıştı. Rumen oyuncu, şu an dünya sıralamasında 88. sırada bulunuyor.

 

Bouchard 4 yıl sonra finalde

 

İstanbul’da wild card ile mücadele eden Dünya eski 5 numarası Kanadalı Eugenie Bouchard, elemelerde ilk tur maçında Sırp rakibi Ivana Jorovic'i 6-2, 7-6’lık setlerle mağlup etti. Eleme tablosunda ikinci turunda ise 19 yaşındaki rakibi İsviçreli Leonie Kung’u 6-4’lük iki set sonucunda mağlup eden Kanadalı raket Ana Tabloya yükseldi. Bouchard ise Bulgar rakibi Viktoriya Tomova’yı 6-2 ve 6-4’lük iki setle rahat bir şekilde mağlup etti ve adını son 16 turuna yazdırdı. Kanadalı raket, 1 numaralı seri başı Svetlana Kuznetsova’yı iki kez tie-brake’e giden maçta üç set sonucunda mağlup etmeyi başardı. Çeyrek finalde rakibi Danka Kovinic’i 3 saat 2 dakika süren turnuvanın en uzun maçında 3-6, 6-4 ve 7-5’lik setlerle mağlup etmeyi başaran Bouchard, yarı finalde İspanyol tenisçi Paula Badosa’yı 1 saat 25 dakika süren maçta 6-3 ve 6-2’lik iki set sonucunda mağlup ederek İstanbul’da finale yükselen isim oldu. Tekler kariyerindeki tek WTA şampiyonluğunu 2014 Nürnberg’de kazanan Bouchard, en son finalini 2016 yılında Kuala Lumpur’da oynamıştı. Dünya sıralamasında 272. sıraya kadar düşen 26 yaşındaki tenisçi, İstanbul’da yaptığı çıkışla birlikte 4 yıl sonra teklerde final oynamış oldu.

 

Milliler erken veda etti

 

Turnuvada korta çıkan tenisçimiz Çağla Büyükakçay, turnuvanın 4 numaralı seri başı Fransız Caroline Garcia’ya 6-4, 0-6 ve 7-5’lik üç set sonucunda mağlup olarak turnuvaya veda etti. Çağla ile Caroline, daha önce 2016 senesinde Wimbledon'da ilk tur maçında karşılaşmıştı ve maçı 6-2 ve 6-3'lük setlerle Caroline Garcia kazanmıştı. Milli oyuncumuz Başak Eraydın ve WTA’in önemli yıldızlarından Eugenie Bouchard’ın oluşturduğu çiftler takımı, Naomi Broady/Erin Routliffe ikilisine 6-4 ve 6-3’lük iki set sonucunda mağlup oldu ve turnuvaya ilk turda veda etti. Milli tenisçimiz Pemra Özgen, Rus rakibi Margarita Gasparyan'a 6-2 ve 6-0'lık setlerle yenildi. Türkiye eski 1 numarası Başak Eraydın, ilk seti kaybettiği maçta setlere denge getirmeyi başarsa da Britanyalı Harriet Dart’a 3-6, 6-2 ve 0-6'lık üç set sonucunda mağlup olarak İstanbul’da ana tablo oynama şansını yitirdi. Eleme tablosunda korta çıkan bir diğer temsilcimiz Zeynep Sönmez ise wild card ile korta çıktığı İstanbul’da büyük bir talihsizlik yaşadı. Çek rakibi Tereza Martincova’a karşısında ilk set 4-1 devam ederken sakatlanan 18 yaşındaki genç tenisçi Sönmez, karşılaşmayı tamamlayamadı ve turnuvaya veda etmiş oldu.

 

Birçok Türk tenisçi yetişecek

 

Bu önemli turnuvaya isimlerini vermekten gurur duyduklarını belirten TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Bu süper tesisi İstanbul’a kazandırdıkları ve Türk tenisine verdikleri destek için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ve başta Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş’a teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Eminim bu tesis birçok Türk tenisçinin yetiştirileceği, birçok uluslararası şampiyonayı seyredeceğimiz bir merkez olacaktır. TEB olarak biz de 2011 senesinden itibaren Türkiye Tenis Federasyonu ile birlikte birçok uluslararası turnuvaya öncülük ettik. Birçok ünlü raketi Türkiye’de ağırladık eminim ki bundan sonra da bu çalışmalar devam edecektir. Turnuvaya katılan tüm tenisçileri candan kutluyorum” ifadelerini kullandı. Turnuvanın muhteşem bir finale sahne olduğunu belirten D-Smart İcra Kurulu Üyesi Murat Saygı, “Bir hafta önce büyük bir gururla açtığımız bu tesisteki ilk turnuvayı başarıyla tamamladık. Bizler de D-Smart ve diğer tüm medya gruplarımız ile beraber hem Türk tenisine hem Türk sporuna hizmet etmeye devam edeceğiz. Burada olmaktan çok mutluyuz” dedi.

 

Gelecek yıllara damgasını vuracak

 

Bir hafta önce TTF İstanbul Tenis Merkezi’nin açılmasıyla tenisin miladı denebilecek bir gün yaşandığını belirten TTF Başkanı Cengiz Durmuş, “TTF İstanbul Tenis Merkezi’nin açılmasıyla tenis camiası hayallerine bir adım daha yaklaşmış oldu. Türkiye Tenis Federasyonu olarak dünyanın en iyi sporcularını yetiştirmek hedefiyle birçok ilki gerçekleştirdik. TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’u dünyanın tenis merkezi sayılabilecek, TTF İstanbul Tenis Merkezi’nde gerçekleştirdik. Bu tesisin faaliyete geçmesinde en önemli katkıyı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Saygıdeğer Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Sayın Bakanımız, bizzat operasyonu yönetir gibi destek vermesi, bize çok büyük onur ve güç verdi” ifadelerini kullandı.

Bu başarıda bütün çalışanların emeği olduğuna dikkat çeken Durmuş, “TTF Yönetim Kurulu üyelerimize, değerli sponsorlarımıza minnettarlığımı arz ediyorum. 2011 yılından beri sponsorumuz TEB ile tenisin her yerde oynanabilmesi adına sokak tenisi başta olmak üzere birçok organizasyon yaptık. Bu muhteşem günde bir hikaye başlattık. Dünyanın en güzel şehri İstanbul’da gerçekleşen bu turnuva, gelecek yıllara damgasını vuracak. Hikaye yaratabilecek gençlerimizle burada başarılı işler yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Çiftlerde büyük heyecan yaşandı

 

TTF İstanbul Tenis Merkezi’nde düzenlenen TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da çiftlerde şampiyonluk kupasını finalde iki numaralı seri başı Avusturalyalı Ellen Perez/Storm Sanders ikilisini 1 saat süren maçta rahat bir şekilde mağlup eden 1 numaralı seri başı Şilili Alexa Guarachi ile ABD'li Desirae Krawczyk çifti kazandı. Maç boyunca rakibine yalnızca 4 oyun kazanma fırsatı veren Guarachi/Krawczyk ikilisi, ilk servisinden yüzde 78.1’le puan çıkarttı. Toplam 5 kez de rakibinin servisini kırmayı başaran şampiyon çift, etkili oyunu sonucunda WTA seviyesinde ortaklıklarının ikinci şampiyonluklarını kazandı. Guarachi/Krawczyk ikilisi, daha önce 2018’de Gstaad’da birlikte şampiyonluk yaşamışlardı. Alexa Guarachi, geçtiğimiz yıl İstanbul’da partneri Sabrina Santamaria’yla birlikte finale kadar yükselmişti fakat finalde Babos/Mladenovic çiftine mağlup olmuştu. Alexa Guarachi, daha önce çiftler kariyerinde Gstaad’daki şampiyonluk dışında beş kez final oynamıştı. Kupa töreni Covid-19 önlemleri çerçevesinde sosyal mesafeye uygun şekilde gerçekleşti. TTF Başkanı Cengiz Durmuş ve TTF Başkanvekili Dr. Cem Tınaz’ın isimlerinin anons edilmesinin ardından şampiyon ve finalistler kupalarını ödül masasından kendileri aldı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam