SON DAKİKA
reklam
reklam

Eğitim sektörüne can verecek

Eklenme Tarihi: 17 Ekim 2020, Cumartesi - 10:22   Okunma Sayısı: 119712
Eğitim alanındaki tüm tedarikçileri çatısı altında buluşturmayı amaçlayan GESS Türkiye & Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi, aynı zamanda sektörün nabzının tutarken, en yeni ürün, teknoloji, hizmet ve uygulamaların yerinde görünmesini sağlayacak. Fuar ve Zirve’nin odak noktası ise “Uzaktan Eğitim” olacak

Tarsus Turkey, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) işbirliğinde gerçekleştirdiği GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı’nın yeni tarihini açıkladı. Okul yöneticileri ile teknoloji tedarikçilerini buluşturacak fuar, Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi ile birlikte 27-29 Mayıs 2021 tarihlerinde düzenlenecek. Milyarlarca dolarlık büyüklüğe sahip Türkiye Eğitim Sektörü’ne ürün, hizmet, uygulama ve teknoloji tedarik eden ulusal ve uluslararası firmalar, yeniliklerini GESS Türkiye 2021’de sergileyecek. Bu yıl Ekim ayında gerçekleşmesi planlanan GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı ile Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2021 yılı Mayıs’ına ertelendi. Eğitim teknolojileri ve çözümleri sektörünü İstanbul'da bir araya getirecek olan GESS Türkiye 2021’de, mevcut durumda önemi daha da artan uzaktan eğitim çözümleri başta olmak üzere, EdTech - AI, AR, Kodlama, VR, E-Öğrenme ve Yazılım, Oyunlaştırma, Donanım, 3D Yazıcılar, AV, Multimedya Teknolojisi, STEAM gibi teknolojilerden Eğitici Oyuncaklar, Oyunlar ve Oyun Ekipmanları, El Sanatları, Tasarımdan Öğrenme Ortamları ve Kırtasiye malzemelerine kadar eğitime dair ne varsa tek çatı altında sergilenecek. Fuarla eş zamanlı yapılacak Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde ise üç gün boyunca katılımcılar, merkezinde uzaktan eğitimin olduğu yeni yaklaşım ve uygulamalarla tanışacak.

 

Sektör yeni yatırımlar için ilkbahara odaklanacak 

Yeni tarih ile ilgili bir açıklama yapan Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya Aytemur; “Okulların açılış tarihi ile ilgili süren belirsizlik nedeniyle, katılımcılarımızın önemli bir kısmı fuarın açılması konusundaki endişelerini bizimle paylaştılar. Diğer yandan T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü de salgın sürecinin ve bulaş riskinin kestirilememesi nedeniyle, etkinlik için yeni bir tarih belirlenmesini talep etti. Hem Bakanlığın talebi hem de katılımcılarımızın neredeyse tamamının erteleme yönündeki görüşü üzerine; mevcut koşulların başarılı bir fuar için yeterli olmadığını dikkate alarak GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı ile Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin yeni tarihini 27-29 Mayıs 2021 olarak kararlaştırdık” dedi.

2020’yi salgının etkisinde geçiren sektörün, yeni yatırımlar ve satın almalar için 2021 ilkbaharına odaklandığını söyleyen Aytemur, fuara katılacak firmaların, 2021 yeniliklerini ziyaretçilerle buluşturacağını belirtti.

 

Zirve çeşitli etkinliklere sahne olarak

 

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda okul yöneticileri ile teknoloji tedarikçilerini buluşturacak fuar ve Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde çeşitli etkinlikler de yer alacak.

Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2021 Konferans konularını şu şekilde sayabiliriz; Eğitimde Yapay Zekâ, Kodlama Eğitimi, Robotik Eğitimi, STEM, Oyun Tabanlı Öğrenme, Oyunlaştırma, E-İçerik Geliştirme (Öğretim Tasarımı ve Çoklu Ortam Tasarımı ve Uygulamaları), Eğitimde Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı (Bilişim Etiği, Dijital Bağımlılık, Dijital Vatandaşlık), Uzaktan Eğitim (Öğretim Yönetim Sistemleri (LMS), Çevrimiçi/Sanal Laboratuvarlar, MOOCs Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler), Teknoloji Destekli Öğretmen Mesleki Gelişimi, 2023 Eğitim Vizyonu ve Eğitim Teknolojileri (Büyük Veri, E-Portfolyo, Dijital Arşiv, Dil Öğretiminde Teknoloji Kullanımı), Eğitimde Etkileşimli Tahta Kullanımı, Eğitimde Engelsiz Teknolojiler, Sosyal Medya ve Öğrenme, Artırılmış ve Sanal Gerçeklik, Nesnelerin İnterneti, Bulut Bilişim ve Eğitsel Veri Madenciliği.

 

Türkiye’deki Eğitim Sektöründe, Yeni Piyasalar, Yeni Fırsatlar

 

Eğitim sistemi hızla gelişen Türkiye, dünyanın en iyi performans gösteren gelişmekte olan pazarlarından biridir. 82 milyonluk nüfusu ve 270 milyar dolarlık GSYİH ile her yıl % 4 büyüyen Türkiye, dünyanın en büyük 17. ekonomisidir. En son yayınlanan Dünya Bankası Raporu’na göre Türkiye, 2003 yılından bu yana öğrenci performansının arttırılması ve eşitliğin artması açısından önemli ölçüde gelişme sağlamıştır. Türkiye'deki sosyo-ekonomik gelişmeler, okullardaki müfredatlarda yapılan yenilikler, eğitim ve öğretim materyallerinin modernize edilmesi, ulusal ve uluslararası değerlendirme ve izleme sistemlerinin iyileşmesiyle doğru orantılı olarak eğitimde verimlilik artmış ve bunun sonucunda önemli ölçüde iyileşme sağlanmıştır.

 

 

Vedubox uzaktan eğitim platformları

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeni ile, ülkemizde de eğitimlerin T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan yapılmasına karar verilmişti. Eğitim kurumlarının ve şirketlerin eğitim ve iletişim dijital dönüşümüne çözüm ortağı olarak destek veren Vedubox’ta, uzaktan eğitim konusunda en çok yararlanılan platformları kullanıcılarına sunuyor. Vedubox, geliştirmiş oldukları entegre sistem sayesinde online kurumsal portal, e-eğitim sistemi (LMS), video konferans ve webinar ihtiyaçlarını karşılıyor. Kolejler ve okullar, aşağıdaki amaçlarla Vedubox ı kullanabilirler:

Vedubox ile öğrencilerine; Harmanlanmış Öğrenme (Flipped Learning), Online Kurs Sistemi, Online Etüt Sistemi, Online Canlı Ders Sistemi, Online Test ve Sınav Sistemi, Online Özel Ders Sistemi sunabiliyorlar. Öğretmenlerine, Öğretmen Akademisi (Öğretmen eğitim ve paylaşım sistemi) ile hizmet verebiliyorlar. Velilerine ise, Veli Online Eğitim, Seminer ve İletişim Sistemi (videolu eğitim + online görüşme, toplantı ve seminer sistemi) sunarak eğitim kurumuyla sürekli etkileşim şansı yaratabiliyorlar.

Diğer ülkelerde yürütülen uzaktan eğitim çalışmaları

Finlandiya Eğitim Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda, erken çocukluk eğitimi ve bakımı birimleri ile okul öncesi kurumları açık kalmaya devam ediyor. Bu sayede, kamu görevi yapan ve kritik öneme sahip alanlarda çalışan ebeveynlerin çalışmalarını sürdürebilmeleri öngörülüyor. Ancak mümkünse bu yaş grubu için de evde bakımın tercih edilmesi öneriliyor. Kritik öneme sahip alanlarda çalışan ebeveynlerin 1-3. sınıflara devam eden çocukları ile özel gereksinimi olan öğrenciler ise okullarına devam edebilecekler. Evden çalışan ancak bu sırada çocukların bakımını üstlenemeyen ebeveynler istedikleri takdirde çocuklarını okula gönderebiliyorlar. Bu süreçte, okullar öğrencilerin her birinin ihtiyaçlarını ayrı ayrı dikkate alarak planlama yapmakla yükümlü tutuldu. Ortaöğretim, yükseköğretim, kültür ve spor kurumları ile gençlik merkezleri de kapalı olacaklar. Bu süre içinde öğretime uzaktan eğitim yoluyla devam edilecek. Finlandiya’da okullarda verilen ücretsiz yemek özellikle bazı aileler için kritik önemde. Ancak uzaktan eğitim alan çocuklar için okullar ve devlet bu hizmeti sağlamayacak. Almanya’da tüm okullar kapatıldı ve sınavlar ertelendi. İlkokul öğretmenleri e-posta aracılığıyla ödevleri ve çalışma notlarını öğrencilere gönderiyor. Belçika’da ise evde kalamayacak olan çocuklar için açık tutulan kreşler dışında tüm okullar kapandı. Danimarka’da okullar kendi uzaktan eğitim sistemlerini uyguluyorlar.

  

Amerika’nın farklı kentlerinde farklı uygulamalar

 

Boston’da ilkokul öğrencileri için günlük okuma önerileri veriliyor. Eğitim materyalleri, işleyiş bilgileri ve ödevler okulun ve öğretmenin tercihine göre çeşitli uzaktan eğitim araçları üzerinden öğrencilerle ve velilerle paylaşılıyor. Resim, sanat ve beden eğitimi projeleri de veriliyor. Ödevler ve projeler notla değerlendirilmiyor. Ortaöğretimde ise öğrencilerin birbirleri ve öğretmenleri ile iletişiminin devam etmesine odaklanılıyor. Okul binaları, kahvaltı ve öğle yemeğini indirimli veya ücretsiz yiyen öğrencilerin velileri için sabahları birkaç saat açık tutuluyor. Boston’da okul hemşireleri de ayrıca bir araya gelerek özel bir ağ kurdular. Öğrenciler ve veliler her türlü sağlık soruları için bu ağa danışabiliyor. Okulları kapatmayan az sayıda ülkeden biri de Avustralya. Ülkede birkaç hafta içinde ara tatil olacak. Öğretmenler ise kendilerinin ve öğrencilerinin tehlikeye atıldığını belirterek okulların kapatılması için imza kampanyası başlattılar.

 

Vestel'den çerçevesiz etkileşimli akıllı tahtalar

 

Ders notlarını öğrencilerin tabletlerine gönderebilen, ders boyunca tablet üzerinden öğrenci takibi yapılabilen, etkileşim yazılımı üzerinden sınav oluşturabilen, sınıf ve öğrenci bazında sınav istatistikleri saklanabilen son teknoloji çerçevesiz akıllı tahtalarını sergileyecek olan Vestel, C-10 no’lu standında yerini aldı. Vestel Etkileşimli LED Akıllı Tahtalar, Infrared çoklu dokunmatik teknolojisi ile kalibrasyon sorunu olmadan ekran üzerindeki farklı noktalarda etkileşimli kalem veya parmakla yapılan hareketlerin algılanmasını sağlıyor. Dokunmatik ekran Gömülü Bilgisayar Modülü‟ne entegre olarak çalışmakta. Akıllı Tahtayı, HDMI veya VGA üzerinden harici bir kaynak bağladığınızda ürününüzün dokunmatik ekran özelliğini kullanmak istiyorsanız, harici kaynağı bir USB-USB kablo ile Akıllı Tahtaya bağlayabilirsiniz. Harici kaynak bağlayarak dokunmatik ekran kullanmak için sürücü yüklemek gerekebilir.Bu durumda,ürünle birlikte verilen CD içerisinden gerekli olan dokunmatik ekran sürücüsü harici kaynak cihaza yüklenmelidir. Dokunmatik ekran o an ekranda görünen görüntüyü kontrol eder. Eğer kaynak olarak “Gömülü Bilgisayar” kullanılıyorsa dokunmatik ekran “Gömülü Bilgisayar‟ı” kontrol eder. Eğer HDMI veya VGA üzerinden harici bir kaynak bağlanacak olup görüntü olarak o kaynak seçilirse, dokunmatik ekran USB kablosu o kaynağa bağlı olmak koşulu ile otomatik olarak o kaynağı kontrol edecek şekilde aktarılır.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam