SON DAKİKA
reklam
reklam

Dijital'de moda rüzgarı

Eklenme Tarihi: 23 Ekim 2020, Cuma - 09:36   Okunma Sayısı: 179209
Türk moda sektörünün en önemli etkinliği olan MB Fashion Week Istanbul tamamen dijital platformlar üzerinden gerçekleştirildi

 

Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) desteği ile düzenlenen MB Fashion Week Istanbul’un 15. sezonu ilk defa dijital olarak gerçekleştirildi. Moda haftası, mbfwistanbul.com adresinden ve etkinliğin sosyal medya platformlarından takip edilebildi. Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul; Mercedes-Benz’in isim sponsorluğunun yanı sıra, Galataport İstanbul’un mekan sponsorluğu ve tedarikçi sponsorlar Brand Who, L’Oréal Professionnel ve M.A.C Cosmetics’in katkılarıyla gerçekleştirildi. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen MBFWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nezdinde kurulmuş olan Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) tarafından desteklendi. Ayrıca, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) kuruluşları ile de işbirliği yapıldı. Moda severlerin defileleri, en ön sıradan oturur gibi ekranları başında internetten izleme ayrıcalığına eriştiği MBFWI, dünya genelinde yaklaşık 26 milyon gösterime ulaştı. T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe'nin ilk gün gerçekleştirdikleri konuşmalarıyla başlayan MBFWI, hafta boyunca dünya çapında özellikle İtalya, Rusya ve İngiltere gibi ülkelerden takip edildi.

 

Defile sonra özel canlı yayınlar

Sunulan defilelerin sonrasında sunuculuklarını Aslı Barış, Ece Sükan, Ceylan Atınç, Asena Sarıbatur ve Rachel Araz Kiresepi'nin yaptığı canlı yayınlar gerçekleştirildi. Moda severleri defilelerin perde arkasına götüren canlı yayınlar, Leonie Hanne, Tamara Kalinic, Olivia Palermo, Amy Julliette Lefévre ve Veronica Ferraro gibi uluslararası katılımcılarla zenginleştirildi. Ayrıca canlı yayınlara; Ezgi Mola, Bora Aksu, Derin Mermerci, Begüm Kütük Yaşaroğlu, Leyla Alaton, Nil Karaibrahimgil ve Gonca Vuslateri, gibi tanınmış isimler de konuk olarak katıldılar. Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'da tasarımcıların Sonbahar/Kış 2020-21 sezonlarının yanı sıra İlkbahar/Yaz 2021 sezonlarına da yer verildi.

Katılımcı Tasarımcılar

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında 15. sezonda koleksiyonlarını sergileyen tasarımcı markaları ve tasarımcılar arasında Belma Özdemir, Ceren Ocak, Cihan Nacar, Çiğdem Akın, DB Berdan, Emre Erdemoğlu, Gökhan Yavaş, Hakan Yıldırım, Karma-Mehmet Emiroğlu, Engin Ekinci, Seydullah Yılmaz, Kith&Kin, Mercedes-Benz presents Özlem Süer, Mehtap Elaidi, Meltem Özbek, Mert Erkan, MİİN by Kadir Kılıç, Murat Aytulum, Museum Of Fine Clothing-Eda Güngör, Natalie Kolyozyan, Nedo by Nedret Taciroğlu, New Gen, Nihan Peker, Niyazi Erdoğan, Özgür Masur, Özlem Kaya, Raşit Bağzıbağlı, Simay Bülbül, Sudi Etuz, T.A.G.G.-Gökay Gündoğdu, Tuba Ergin, Tuvanam ve Y Plus by Yakup Biçer yer aldı.

 

Genç yetenekler dikkat çekti

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'un 15. sezon takviminde yer alan moda endüstrisinin tecrübeli isimlerinin yanı sıra, yetenekli genç tasarımcılar da dikkat çektiler. Karma defile kapsamında Mehmet Emiroğlu, Seydullah Yılmaz ve Engin Ekinci, New Gen defilesi kapsamında ise 6 genç tasarımcı koleksiyonlarını MBFWI podyumuna taşıdılar. Her sezon desteklediği tasarımcının defilesini sunan etkinlik isim sponsoru Mercedes-Benz, bu sezonda Türk moda sektörünün deneyimli isimlerinden sektördeki 30. yılını kutlayan Özlem Süer'in İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonunu "Mercedes-Benz presents Özlem Süer" ismiyle sundu. Ayrıca Paris Moda Haftası kapsamında İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonunu bir moda filmi ile sunan Dice Kayek markasının kurucuları Ayşe ve Ece Ege de canlı yayın konukları arasındaydı.

Canlı Yayında Moda Sohbetleri

Çekimleri Ağustos ayında Galataport İstanbul ve Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen defileler, tasarımcıların retrospektif videoları, backstage hikayeleri gibi yaratıcı içerikler eşliğinde hafta boyunca izleyicilerle buluştu. Defilelerin ardından Fişekhane'de kurulan stüdyoda tasarımcı ve konuklarıyla birlikte gerçekleştirilen canlı yayınlarda koleksiyonlara bakış, modada dijitalleşme süreci ve daha fazlası konuşuldu. 'Behind the scenes' konuşma serisi kapsamında, MBFWI çekimlerinde koleksiyonların lookbook'larını fotoğraflayan moda fotoğrafçıları Emre Doğru'yla Emre Güven'in yanı sıra MBFWI'nin 15. sezon belgeseline imza atan Murathan Özbek ve MBFWI Tanıtım Filmi'ni yöneten Koray Birand ile filmin styling'ini üstlenen Burak Sanuk deneyimlerini izleyicilerle paylaştılar.

Dalkılıç'tan Erdemoğlu'na destek

Tasarımcı Emre Erdemoğlu, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında tanıttığı 2020-2021 Sonbahar-Kış koleksiyonunda "Beni Bağrına Bas" temasıyla birbirimizi bağrımıza basmanın, önyargısız olmanın, birbirimize daha sıkı sarılmanın hala mümkün olduğu bir dünya vaat ediyor İlk defa dijital olarak gerçekleşen ve dijital olarak çekilip yayınlanan defilenin sürprizi ise tasarımcının uzun zamandır sahne kostümlerini tasarladığı Murat Dalkılıç oldu. Emre Erdemoğlu defilesinde podyumda yürüyen Murat Dalkılıç, 70’lerden ilham alınarak hazırlanan koleksiyondan mavi tonlarında kısa kolu üzerine ikinci bir uzun kolu olan gök mavisi bir takım ile podyuma çıktı. Defile finalinde de tasarımcı Emre Erdemoğlu ile birlikte selama çıkan ünlü şarkıcı podyumdaki enerjisiyle dikkatleri topladı. Defileyi www.mbfwistanbul.com adresinden izleyebilirsiniz.

Protest bir anlatımla insan ilişkileri

Tasarımcı Emre Erdemoğlu, koleksiyonuyla ilgili olarak “İnsan ilişkilerinin günümüzde geldiği son noktayı protest bir anlatımla ifade etmeye çalıştım koleksiyonumda. Duygunun, hissiyatın azaldığı bir dünyayı kabul etmeyip birbirimize daha sıkı sarılmamız gerektiğini farklı bir dille anlattım” dedi. 15’inci kez gerçekleştirilen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul (MBFWI), Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) desteği ile uluslararası dijital platformlar üzerinden gerçekleştirildi. Defile çekimlerine başlanan ilk dijital MBFWI’nin katılımcı tasarımcılarından Emre Erdemoğlu defilesinde Murat Dalkılıç da yer aldı. Emre Erdemoğlu defile çekimi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Defilenin backstage direktörlüğünü Altier Academy Creative Direktörü Sümeyye Selamet üstlendi. Modellerin saçlarını kuaförlük öğrencileri üstlenirken, makyajları makyaj öğrencileri tarafından yapıldı.

Tanıtım filmi büyük ilgi gördü

Türk moda sektörünün en önemli etkinliği olan MBFWI kapsamında hem Türk tasarım gücünü öne çıkaran hem de ülkemizin kültürel ve tarihi değerlerine atıfta bulunan tanıtım filmi global çapta farklı platformlarda yayınlandı. Dünya çapında tanınan moda fotoğrafçısı ve yönetmeni Koray Birand'ın yönettiği filmin stil danışmanlığını ise Burak Sanuk üstlendi. MBFWI’ye katılan 37 tasarımcı arasından seçilen görünümleri taşıyan modeller, tanıtım filminde İstanbul’dan yola çıkarak ülkenin en gözde noktalarında yürüdükten sonra modanın kalbi olan İstanbul’a geri döndüler. Dünyaca ünlü markaların podyumlarında yürüyen başarılı Türk model Öykü Baştaş’ın yanı sıra Ece Bıçak, Esin Bıçak, Efe Sorarlı, Ege Aydınız ve Özge Bilici de modeller arasında yer alıyor. Ani Harabeleri’nden Tuz Gölü’ne, Sultan Sazlığı’ndan Kapadokya’ya, Nemrut Dağı’ndan Topkapı Sarayı’na, Galata Köprüsü’nden Sultanahmet Meydanı’na ve Salacak Sahili’ne kadar uzanan, toplam 6 şehri kapsayan çekimler için 1 haftada 5 bin km yolculuk yapıldı. 0’dan 2 bin 500 metreye kadar uzanan farklı rakım yüksekliklerinde yapılan çekimlerde 6 model ve 25 kişilik teknik ekip çalıştı. MBFWI bu sezonunda bir yandan Türk tasarımına destek olurken diğer yandan da eş zamanlı olarak Türkiye ve İstanbul’un kültürel ve tarihi zenginliklerini dijital moda haftası aracılığıyla global moda platformlarına taşımayı hedefliyor.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam