SON DAKİKA
reklam
reklam

Gıda sektörünün nabzını tutacak

Eklenme Tarihi: 26 Ekim 2020, Pazartesi - 09:47   Okunma Sayısı: 115910
Sektörün bölgeye ve dünyaya açılan kapısı 28. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı WorldFood İstanbul sektörün trendlerine ve gelişimine yön verecek


Gıda ve gıda teknolojileri sektörünün trendlerine ve gelişimine yön veren, yöresel lezzetlerin tanıtımına çok önemli katkı sunan, en yeni ürünleri yerli ve yabancı ziyaretçileriyle buluşturan, sektörün bölgeye ve dünyaya açılan kapısı olan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı WorldFood İstanbul, tarih değişikliğine gitti. Daha önce Eylül 2020 olarak duyurulan Fuarın tarihi, Hyve Group’un iş ortakları başta olmak üzere geniş katılımcı, ziyaretçi ve paydaşları ile yaptığı görüşmeleri sonrasında 25-28 Kasım 2020’ye ertelendi. WorldFood İstanbul’u düzenleyen küresel fuarcılık şirketi Hyve Group’un Bölge Direktörü Kemal Ülgen, katılımcılar ve ziyaretçiler başta olmak üzere tüm paydaşlar için verimli ve faydalı bir fuar gerçekleştirilmesinin temel öncelikleri olduğunu bir kez daha vurguladı. Ülgen, şöyle devam etti: “Türkiye’nin gıda ve gıda teknolojileri sektörünün bölgeye ve dünyaya açılan kapısı WorldFood İstanbul’u 25-28 Kasım 2020 tarihlerine erteledik. Tüm taraflarla yoğun temaslarımız nihayetinde Fuarımızın tarihinin değiştirilmesine yönelik talepleri değerlendirdik. Tarih değişikliğinin faydalı olacağını tespit ettik. Katılımcılarımızı ve kamuoyunu, yerel ve küresel çapta sektör ve markamız özelinde yaşanan gelişmelerle ilgili bilgilendirmeye devam edeceğiz. Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile Hyve Group’un düzenlediği WorldFood İstanbul, güçlü bölgesel ağı ile yerli paydaşlarımız için yeni iş, ortaklık ve satın alım fırsatları yaratarak, paydaşlarımızın pandemi sürecini hızla atlatmalarına katkı sunacaktır

Etkinliklerle dolu bir platform

Fuar; sektörün global ve bölgesel gelişim alanlarının tartışılmasını ve bilgi alışverişini sağlayarak, yeni fikir ve ürünlerin tanıtımına yönelik etkinliklerle dolu verimli bir platform sunuyor. 2019 yılında 45 ülkeden 500 katılımcı firma ile 20 bin 746 ziyaretçiyi ağırlayan Fuar, geçtiğimiz yıl 2018 yılına göre yüzde 29’luk büyüme ile önemli bir başarıya imza atmıştı. Fuar, 2018 yılına göre 2019 yılında uluslararası ziyaretçi sayısını rekor bir seviye olan yüzde 87 oranında da artırmıştı. Yeni normal dönemin Haziran 2020 itibariyle Türkiye’de hayata geçmesi ile sosyal yaşamdan ekonomiye canlanan Türkiye’de, geleneksel ve dijital çözümler hibrit ticaret modellerine daha hızlı bir şekilde çözüm sunarak hayatı kolaylaştırıyor. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük fuarcılık şirketlerinden Hyve Group, İHBİR ve ETÜDER ile olan iş birliğini bu yıl da devam ettirerek 28. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı WorldFood İstanbul için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

 

 

Geleneksel fuar anlayışa dijital yaklaşım

Katılımcı ve alıcıların yanı sıra, profesyonel ziyaretçilerin de Hyve Connect uygulamasından yararlanabileceğini belirten WorldFood İstanbul’u düzenleyen küresel fuarcılık şirketi Hyve Group’un Bölge Direktörü Kemal Ülgen, ''Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz WorldFood İstanbul’da 300 milyon Euro’luk bir iş hacmi yaratıldı. Bunda Hyve Connect uygulamasının büyük katkısı oldu. Bu yıl uygulamamız aracılığı ile Türkiye’ye gelemeyen yabancı alıcılarımızı yerli katılımcılarımız ve profesyonel ziyaretçilerimiz ile Hyve Connect sanal ticaret platformumuzda buluşturacağız. Böylece geleneksel fuarcılık anlayışını, dijital fuarcılık yaklaşımı ile daha etkin bir biçimde harmanlayacağız. Bu nedenle de Hyve Connect uygulamamızın hibrit fuarcılık açısından çok önemli olacağını düşünüyorum'' dedi.

Hibrit fuarcılıkta öncü çalışma

Dönüşüm çağında geleneksel ve dijital çözümlerin fuarcılık sektörünün gelişimine katkı sunmaya devam edeceğini söyleyen Hyve Group’un Bölge Direktörü Kemal Ülgen, 'Hyve Connect uygulamasının yaklaşık 3 yıldır hayatımızda olması ile sahip olduğumuz vizyonun önemine de dikkat çekmek isterim” diye konuştu. Hyve Group’un hibrit fuarcılık adına Türkiye’de öncü bir çalışmaya imza atacağının altını çizen Ülgen, 2019 yılında gerçekleştirilen WorldFood İstanbul Fuarı’nda 300 milyon Euro’nun üzerinde iş hacmi yaratıldığını, bu hacimde Hyve Connect uygulamasının önemli bir katkısı olduğunu hatırlattı. Bu yıl pandemi nedeniyle önceki yıl elde edilen sonuçlara ulaşmanın kolay olmayacağını, ancak Hyve Connect’in önemli katkı sunacağını öngördüklerine dikkat çeken Ülgen, bu yönüyle değişimin ancak kademeli şekilde gerçekleşebileceğini, sektörün ve istihdamın yara almadan bu geçişi tamamlamasının tüm dünya ekonomisi açısından kritik olduğunu hatırlattı.

Doğru, Verimli ve Hızlı İş Bağlantısı

Tüm katılımcı, alıcı ve profesyonel ziyaretçilerin yani iş bağlantıları kurmak isteyen tüm kullanıcıların erişimine açık olan Hyve Connect, her tür ziyaretçinin fuar süresince sağlıklı planlama yapabilmek, günlük takvim oluşturabilmek, iş bağlantılarını doğru, verimli ve hızlı bir biçimde gerçekleştirerek doğru müşteriler ile doğru tedarikçileri buluşturabilmek için geliştirildi. Katılımcılar ve profesyonel ziyaretçilerin ortak odak noktalarda buluşması algoritmasını baz alarak doğru kişileri eşleştiren Hyve Connect, akıllı telefonlara indirilebilen uygulama aracılığı ile kolay ve rahat bir kullanıma sahiptir. Web tabanlı olarak da desteklenen Hyve Connect, dilendiği takdirde herhangi bir uygulama indirmeden de kullanım şansı sunmaktadır.

Sanal ortamda fuar ayrıcalığı

Fuarın programı ve etkinlikleri ile ilgili detaylı bilgilere de kolayca erişme fırsatı sunan Hyve Connect, Kovid-19 pandemisi ile birlikte ihtiyaç doğrultusunda sosyal mesafeyi destekleyen ve koruyan Sanal Toplantı seçeneğini WorldFood İstanbul Fuarı ile birlikte de kullanıcıların hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Bu sayede kullanıcılar görüntülü olarak fuar süresince görüşmek istedikleri profesyoneller ile sanal ortamda rahatça görüşebilecek, uygulama üzerinden birbirlerine ürünleri ile ilgili bilgileri iletebilecekler. Ayrıca Fuar boyunca gerçekleştirilen tüm etkinliklerin Canlı Yayın yaklaşımı ile yine Hyve Connect üzerinden takip edilmesi mümkün olacak. Hyve Connect uygulamasındaki bir diğer yeni özellik ise katılımcı profilleri ile ilgili. Bugüne kadar katılımcılar sadece firma profillerini kısıtlı bir şekilde, ürün bilgilerini ekleyerek kullanabiliyorlardır. Güncellenen ve geliştirilen Hyve Connect; katılımcılara, profillerine istedikleri ürün görsellerini ya da ilgili PDF dosyalarını ve varsa videolarını ekleme imkanı sunarak, daha detaylı ve kapsamlı bir biçimde tanıtım yapma ve profillerini kişiselleştirme fırsatı sunuyor.

Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması

WGS iş birliği ve Aşçılar Derneği, Favori Lezzetler ve Gastronomi Turizmi Derneği destekleriyle, bu yıl 3. kez düzenlenen “Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması” ile Türkiye’nin dört bir yanındaki şeflerin uluslararası platformda tanınmaları, yerel ürünleri tanıtmaları, bölge ve kültürlerini paylaşmalarında bir köprü olunması amaçlanıyor. Katılımın tamamen dijital olarak, fotoğraf ve video paylaşımıyla ücretsiz gerçekleştirileceği yarışmaya; yüksek kaliteli, üstün niteliklerle yemek yapan ve servis eden tüm otel, restoran ve kafe şefleri katılabiliyor. Geçtiğimiz senelerde video gönderimiyle katılım sağlanan yarışmaya, bu sene yaratıcı tabakların fotoğraflarını göndererek de katılım sağlanabilecek.

 

 

Yarışma yeni kategorilerle büyüyor

Kabul edilen tüm fotoğraf ve videolar, World Gourmet Society’nin (WGS) global topluluğuna ve de WGS tarafından belirlenen dünya klasmanında bir jüriye sunulacak. İçerik, başvuru ve değerlendirme süreçlerinin tamamen dijital olarak ilerleyeceği yarışmada birbirinden ünlü ve başarılı uluslararası şeflerin yer aldığı jüri, gönderilen içerikleri aşağıdaki kriterlere göre değerlendirecek ve her kategori için finalistler ve kazanan şef belirlenecek. Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışmasına kabul edilen tüm yarışmacılar, global yarışmaya da doğrudan katılma hakkı kazanacak. Global final ise 25 Ocak 2021 tarihinde Londra’da gerçekleştirilecek ve dünyanın dört bir yanından ünlü şefler ağırlanacak.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam