SON DAKİKA
reklam
reklam

Geri kabul anlaşmasına ilişkin tasarı yasalaştı

Eklenme Tarihi: 4 Mayıs 2016, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 64193

TBMM

TBMM Genel Kurulu'nda Türkiye ile AB Arasında İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşma ile Oluşturulan Ortak Geri Kabul Komitesinin Kararının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısıkabul edilerek, yasalaştı.

Yasa, Türkiye ile AB arasındaki vize serbestisi kapsamındaki düzenlemeler arasında yer alıyor.

"Türkiye Cumhuriyeti ile AB Arasında İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşma ile Oluşturulan Ortak Geri Kabul Komitesinin 2/2016 Sayılı Kararının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, 16 Aralık 2013 tarihinde imzalanan ve 1 Ekim 2014 tarihinde yürürlüğe giren anlaşmayı içeriyor.

"Türkiye, terörden kaçanlara kapılarını açtı"

Kanunun görüşmelerinde söz alan AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Suriye'de zalim bir rejim bulunduğunu belirterek, PYD ve DAEŞ terör örgütlerinden kaçanlara Türkiye'nin kapı açtığını söyledi.

Aylan bebeğin cesedinin sahile vurmasının ardından, Türkiye'nin AB ile yaptığı mutabakat neticesinde Ege Denizi'nden Avrupa'ya geçen mülteci sayısında ciddi bir düşüş yaşandığını, denizde ölümlerin azaldığını vurgulayan Uslu, Avrupa'dan geri kabulle gelen mültecilerle ilgili çalışmaların devam ettiğini, bu kişilere her türlü desteğin verildiğini belirtti.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'in, hükümetin Suriye'de yaşanan olaylarda sorumluluğu bulunduğunu savunması üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "IŞİD bir terör örgütüdür, PKK bir terör örgütüdü, PYD bir terör örgütüdür." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ise AK Parti iktidarının Türkiye'nin yaklaşık 60 yıldır devam eden Avrupa Birliği sürecinin son 13 yılını yönettiğini belirterek, iktidarın dış politika ve AB ilişkilerinde başarısız olduğunu savundu.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, Türkiye ile AB Arasında İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşma ile Oluşturulan Ortak Geri Kabul Komitesinin Kararının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı kabul edilerek, yasalaştı. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam