Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-ahiska-turkleri-ata-topraklarinda-hasret-giderdi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Ahıska Türkleri ata topraklarında hasret giderdi - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Ahıska Türkleri ata topraklarında hasret giderdi

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2016, Salı - 12:00   Okunma Sayısı: 82018

AHISKA

Gürcistan'ın güneyindeki Ahıska Bölgesi'nden 14 Kasım 1944'te Orta Asya'ya sürgün edilen ve günümüzde Kırgızistan'da yaşayan bir grup Ahıska Türkü, ata topraklarındaki köylerini ziyaret etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteği, Türkiye'nin Bişkek ve Tiflis büyükelçiliklerinin katkıları, Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nin organizasyonuyla Gürcistan'ın Ahıska Bölgesi'ne gezi düzenlendi.

Geziye, Kırgızistan'ın Çuy, Oş, Talas ve Celalabad bölgelerinde yaşayan 14 yaşlı ile dernek yönetim kurulu üyeleri ve gençlerden oluşan 40 Ahıska Türkü katıldı.

Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Raşad Şamilov başkanlığındaki heyete Gürcistan'ın Tiflis Devlet Üniversitelerinde okuyan Ahıskalı öğrenciler de eşlik etti.

Yaşlılar refakatçılarıyla birlikte doğdukları köyleri ziyaret ederek, Gürcü ve Ermeni kökenli eski köylüleriyle hasret giderdi. Vatan özlemiyle Ahıska'yı ziyaret eden Türkler, 72 yıl sonra ilk kez ayak bastıkları topraklarında hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadı.

Ahıska Türkleri, ziyaret ettikleri her köyde sıcak tavırlarla karşılandı ve kendilerine çeşitli ikramlarda bulunuldu. Misafirperver bölge halkının her konuda yardımcı olmaya çalıştığı da dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam