SON DAKİKA
reklam
reklam

Deniz, Güneş ve Koşu

Eklenme Tarihi: 16 Nisan 2021, Cuma - 13:12   Okunma Sayısı: 88238
Dünyaca ünlü atletlere ev sahipliği yapan ve uzun mesafe patika koşuları içinde en itibarlı yarışların başında gelen Merrell Alanya Ultra Trail yarışı, bu yıl Deniz, Güneş, Koşu temasıyla tarihi kervan yollarından geçerek, muhteşem manzaralar eşliğinde koşuldu

Alanya'nın simgelerinden biri olan Kızılkule'den başlayan Merrell Alanya Ultra Trail, Alanya Kalesi’nin surlarını, Damlataş Mağarası’nı, muz bahçelerini geride bırakarak, tarihi kervan yollarından muhteşem manzaralar eşliğinde koşuldu. Uzun mesafe patika koşuları içinde en itibarlı yarışların başında gelen Merrell Alanya Ultra Trail yarışı,30. km’de bin 500 metre yüksekliğe ulaştıktan sonra dönüş yönüne girerek Dünyaca ünlü Cleopatra Plajı’nın kumsalından, Alanya Kalesi ve Alanya Tersanesi’nin içinden geçerek surların arasında son buldu. Denisa Dragomir, Geogia Tindley, Vanessa Gebhardt, Hector Haines, Lina El Kott ve Sanna El Kott gibi Merrell’ın uluslararası başarılara imza atmış atletleri, bu organizasyon için Alanya’ya geldi. 76 km mesafeli Merrell Alanya Ultra Trail, 48 km mesafeli Taurus Mountain Marathon, 28 km mesafeli Keykubat Mountain Run ve 17 km mesafeli Alaiye Short Trail olmak üzere her seviyeden atlete farklı seçenekler sunan organizasyona 4 farklı kategoriden toplam 546 koşu tutkununu katıldı. Yarışlara Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Polonya, Almanya, İran, Birleşik Devletler, Ukrayna, Tunus, Ürdün, İngiltere, Peru, İsveç, Litvanya, Kazakistan, Romanya, İspanya, Fransa, Çekya, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri ve Uganda'dan koşucular 4 farklı kategoride mücadele ettiler. Organizasyon Komitesi, katılımcıların, görevlilerin ve gönüllülerin herhangi bir sağlık sorunu yaşamamaları adına gerekli tüm tedbirleri de aldı. Sosyal mesafe, temizlik, yarış dışında maske zorunluluğu, kişisel yiyecek ve içecek temini, kayıt ve kit alımlarının temassız hale getirilmesi gibi tüm uygulamalar titizlikle takip edildi. Bu yıl ‘Sea, Sun, Run’ (Deniz, Güneş, Koşu) temasıyla gerçekleştirilen yarışların sorunsuz geçmesi yarışçıları çok memnun etti. Dereceye giren sporculara ödüllerini Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan, Aytemiz Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Alanya Gençlik Spor İlçe Müdürü Emre Kıldırgıcı, Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur, Olgar Grup Merrell Türkiye Genel Müdürü Barış Andırınlı ve yetkililer tarafından verildi.

Yılın ilk uzun mesafeli patika koşusu

Outdoor aktivitelerde ve sportif faaliyetlerde ekstra konfor isteyenlerin markası ve saygın koşu organizasyonlarının sponsoru Merrell’ın destek verdiği Alanya Ultra Trail 2021, aynı zamanda yılın ilk uzun mesafeli patika koşularından biri olma özelliğini taşıdı. Koşucuların ve görevlilerin sağlığını korumak adına sosyal mesafe, temizlik, maske zorunluluğu, kişisel yiyecek ve içecek temini, kayıt ve kit alımlarının temassız hale getirilmesi gibi gerekli tedbirlerin alındığı organizasyon, elit atlet katılımı ile de fark oluşturdu. Daha önce çok önemli yarışlarda birincilikler ve şampiyonluklar elde eden Büyük Britanyalı Hector Haines ve Georgia Tindley, Rumen Denisa Dragomir, Alman Vanessa Gebhardt, İsveç’ten Lina El Kott ve Sanna El Kott gibi isimlerin katıldığı organizasyonda ülkemizden de Mehmet Soytürk, Alper Dalkılıç, Savaş Lütfi Kara gibi önemli isimler yarıştı. Merrell’in, dileyen herkesin patika koşusu yapabilmesini sağlamak, patika koşusunun doğru ve sağlıklı şekilde yapılması konusunda pratik ve teorik eğitimler vermek, bu spora gönül veren kişileri buluşturmak ve doğada bir arada keyifle vakit geçirmelerini sağlamak için hayata geçirdiği OneTrail projesinde yer alan Özgür Tetik, İbrahim Bitiş, Bahar Baltacı ve Nuray Bulut Göktepe de organizasyonda Merrell Running Team olarak koştular.

Yarış Kızılkule önünden başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonunun 2021 takviminde yer alan Merrell Alanya Ultra Trail yarışı, Kızılkule önünde başladı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in startını verdiği yarışa, 21 ülkeden 546 sporcu katıldı.Sporcular, 76 kilometrelik "Merrell Alanya Ultra Trail", 48 kilometrelik "Taurus Mountain Marathon", 8 kilometrelik "Keykubat Mountain Run" ve 17 kilometrelik "Alaiye Short Trail" etaplarında yarıştı. Organizasyonun dördüncü kez düzenlendiğini söyleyen Yarış direktörü Ahmet Arslan, “Pandemiye rağmen geldiğimiz noktadan çok memnun ve gururluyum. Özellikle sporcu katılımı noktasında 500’den fazla sporcunun kayıt olması, bizim için çok büyük bir mutluluk kaynağı. Bu durum Merrell Alanya Ultra Trail’in önceki yıllarda sporculara sunduğu yarış deneyiminin kalitesini bir kez daha gösteriyor. 2021 yılından önceki yarışlarda parkurdan ve gördükleri kaliteden çok memnun olan yarışçılar, bir kez daha bu organizasyonun parçası olmak istediler'' diye konuştu.

Ultra yarış nefesleri kesti

Lunapark 1, Paşaköy, Meşeardı, Çakıllıca, Park Orman, Mahmutseydi, Paşaköy 2 ve Lunapark 2 etaplarının yer aldığı 76 km mesafeli Merrell Alanya Ultra Trail yarışını genel klasmanda Adidas Terrex takımından Rus Dmitri Mityaev kazandı. Salomon Turkey takımından Mehmet Soytürk ikinci, Rus Navil Shaymuhametov üçüncü oldu. -4W kategorisinde ilk sırayı Adidas Terrex takımından Rus Ekaterina Mityaeva alırken, Gonka Geroyev takımından vatandaşı Olga Artmeva ikinci, Başkent Gençler ve Masterlar takımından Yeliz Çelik üçüncü sırayı aldı. +4M kategorisinde birinciliği Columbia Montrail Türkiye takımından Alper Dalkılıç kazandı. Trail Running School'dan Rus Alexander Khodeev ikinci, Team Run Bo ekibinden Savaş Lütfi Kara üçüncü oldu. +4 W kategorisinde ise Columbia Montrail Türkiye takımından Rus Elena Polyakova ilk sırayı elde ederken team runbo'dan Aylin Savacı ikinci sırayı elde etti.

Heyecan son etaba kadar sürdü

48 km mesafeli Taurus Mountain Marathon yarışı Lunapark 1, Paşaköy, Meşeardı, Paşaköy 2 ve Lunapark 2 etaplarında yapıldı. Genel klasmanda ilk sırayı Merrell takımından İngiliz Hector Haines elde etti. The North Force'den Perulu Andres Olivera Scollo ikinci, İranlı Ali Ghaseh Gheibi üçüncü oldu. -4W kategorisinde ON running Russia takımından Rus Anna Korobko birinciliği alırken Merell takımından İsveçli Sanna El Kott Helander, Lina El Kott Helander kardeşler ise ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettiler. +4M kategorisinde Bold Trail takımından Oray Güngör birinci, ENA Farma'dan Hüseyin Temizsoy ikinci, Can Artam üçüncü oldu. +4W kategorisinde Meridian takımından Rus Daria Eliseeva ilk sırayı aldı. IF Endurance'den BAE sporcusu Tina Ormuz ikinci, Aydos 537'den Gülnur Başer üçüncü sırayı elde etti.

Birincilik için kıyasıya yarıştılar

KMR adıyla koşulan 28 km mesafeli Keykubat Mountain Run yarışı Lunapark 1, Paşaköy ve Lunapark 2 etaplarının geçilmesiyle sonuçlandı. Yarışın genel klasman birinciliğini Merrell RedBull takımından Romen Denisa Ionela Dragomir kazandı. Urizar Merrell'den İspanyol Oihana Azkorbebeitia ikinci, I Love Supersport Odessa takımından Ukraynalı Yulina Tarasova üçüncü oldu. +4M kategorisinde ordos takımından Soner Büyükatalay ilk sırayı alırken, Team Run Bo'dan Mümin Güneş ikinci, Demir Adımlar takımından Alper Adaş üçüncü oldu. +4 W kategorisinde birinciliği Urizar Merrell'den İspanyol Oihana Azkorbebeitia alırken, RUNLAB ekibinden Ekaterina Moiseeva ikinci, ordos takımından Ömür Biter üçüncülüğü elde etti

Kısa mesafe yarışına büyük ilgi

Toplam 230 koşucunun katıldığı 17 km mesafeli Alaiye Short Trail yarışında sporcular sadece Lunapark 1 ve Lunapark 2 etaplarından geçtiler. Genel klasman birinciliğini Adidas terrex takımından Alman Moritz Auf Der Heide kazandı. Anakaragücü takımından Mustafa Göksel ikinci, İbrahim Güneş üçüncü oldu. -4W kategorisinde Kaya Running takımından Rus Natalia Gyurten ilk sırayı aldı. Merrell Running ekibinden Nuray Bulut Göktepe ikinci, Klim Team ekibinden Rus Nataliya Blagonravova üçüncü oldu. +4M kategorisinde ALFA GYM2den Alparslan Çetin birinci, Manavgat Runners ekibinden Mevlüt Kabadayı ikinci, faruk kar running ekibinden Elbeyi Karakoç üçümcü sırayı aldı. +4W kategorisinde Hülya Kvrak birinci, Zeynep Aykan ikinci, FK Running'den Nilay Özdemir üçüncülüğü elde etti.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam