SON DAKİKA
reklam
reklam

Mardin'in gururu oldular

Eklenme Tarihi: 20 Nisan 2021, Salı - 00:51   Okunma Sayısı: 126729
Kendi yetiştirdiği alt yapı sporcularıyla Masa Tenisi Kadınlar Süper Ligi'ne kadar yükselme başarısı gösteren Mardinli kız sporcular ilk senesinde aldıkları başarılı sonuçlarla da göz dolduruyor

Masa Tenisinin Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki en başarılı temsilcilerinden olan Mardin’in yükselişi devam ediyor. Yıllarca Mardin’de Masa Tenisine yatırım yapan ve kendi yetiştirdiği sporcularla sayısız başarılara imza atan Real Mardin Spor Kulübü, bu sezon yükseldiği Türkiye Kadınlar Süper Ligi’ne de fırtına gibi esiyor. Masa Tenisi 2020-2021 Suzan Özbek sezonunda Merit Grup isim sponsorluğunda mücadele eden Real Mardin, kulüp tarihinin en başarılı sezonunu yaşıyor. Müge Sayar Kızıl, Feyzanur Sağlam, Meryem Fidan, Senem Salavran, Asya Ünalan ve Ecrin Atasever’den oluşan genç kadrosuyla maçlara çıkan Merit Grup Real Mardin Masa Tenisi Kulübü üst üste kazandığı karşılaşmalarla üst sıralara tırmanmayı başardı. Elazığı MTİ, Elazığ Gençlik ve Adana MTİ’sı aynı sonuçla 3-0, İstanbul DSİ, Çukurova Üniversitesi ve Yalova Belediyesini aynı skorla 3-1, Çorum Gençlik'i ise 3-2 yenen Merit Grup Real Mardin Masa Tenisi Kulübü aldığı başarılı sonuçlarla Mardin'in gururu oldu.

Mardinli kızların büyük başarısı

 İlk devreyi başarılı sonuçlarla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Merit Grup Real Mardin Masa Tenisi Kulübü antrenörü İzzet Atasever, ‘’ İlk devre çıktığımız dört etapta sporcularımız tarih yazdı. Kadınlar Süper lig maçlarında altyapıdan sporcularımızla Süper Ligde 7 galibiyet alarak muhteşem bir başarıya imza attılar. Desteklerinden dolayı Merit Grup yönetim kurulu başkanı Zafer Karataş’a ve buna vesile olan Dr. Nureddin Özdener’e, Mardin valisi Mahmut Demirtaş'a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz’’ şeklinde konuştu. Elde ettikleri başarıdan dolayı tüm sporcuları ile gurur duyduğunun altını çizen Atasever, "Alt yapıdan tırnaklarımızla eşe eşe getirdiğimiz bu sporcularımızın başarısı beni çok mutlu etti'' diye konuştu.

'Geleceğe umutla bakıyoruz'

Alt yapıdan gelen genç sporcularla, çok güçlü takımlara karşı mücadele ettiklerinin altını çizen Vatansever, ''Covid-19 pandemisi nedeniyle, düzenli antrenman yapamadık. Buna rağmen İstanbul DSİ Spor, Adana Çukurova Üniversitesi ve Elazığ Gençlik gibi önemli takımları yenme başarısı gösterdik’’ dedi. Altyapılarındaki minik sporcular ile geleceğe daha da umutla baktıklarına vurgu yapan Atasever, ‘’İlk sezonumuz olmasına rağmen, Süper lig maçlarında başarılı sonuçlar alıyoruz. Bu sezon öncelikli hedefimiz play-off’a kalmak. Gelecekteki hedeflerimiz ise Avrupa Kupalarına katılmak. Hedefimiz Avrupa Kupalarında Mardin’i temsil etmek. İnşallah bu hedefimize de ulaşacağız’’ diye konuştu.

'Kültürel gelişim için spor önemli'

Mardinli kızların başarıları ile gururlandıklarını ifade eden Merit Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Karataş, ‘’Mardin sevdası, doğal olarak Mardin dışında yaşayanların daha yoğun hissedebilecekleri bir duygu. Bu nedenle Mardin’e bir yönü ile dokunma şansı ortaya çıktığında Mardin’e olan aidiyet duygunuz hemen sizi zihinsel olarak yönlendiriyor. İlk ve Orta Okul eğitimini Mardin’de tamamlayan biri olarak gençlerimizin, özellikle de kızlarımızın sportif faaliyetler gereği değişik şehirlerimizi görmelerini sosyal ve kültürel gelişim olarak çok değerli buluyorum. İnanıyorum ki genç yaşlarında yaşayacakları bu süreçler, Sosyal ve Kültürel anlamda gelişmelerine katkı sunacak, kendi hayatları ile ilgili en doğru kararları vermelerine yardımcı olacak ve onları güçlendirecektir’’ ifadesini kullandı.

  

'En önem verdiğimiz sosyal projemiz'

Mardinli gençlerin eğitim ve spor alanında gelişmelerine çok büyük önem verdiklerinin altını çizen Karataş, ‘’Mardin Artuklu’da Ekim 2016’da Öğretmen Necmi Karataş Özel Eğitim Uygulama Okulunu engelli çocuklar için açtık. 2018’de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) bünyesinde oluşturduğumuz, Hayriye Karataş Mardinli Kızlar okusun Projemizde Üniversite Öğrencisi 25 Kızımıza düzenli burs desteği veriyoruz. Büyük gururla söyleyebilirim ki, Merit Grup olarak en fazla önem verdiğimiz sosyal projeleridir. Bu nedenle 2020 yılında Merit Grup Real Mardin takımımızla, Kulüp Başkanımız ve çok değerli antrenörümüzün hedefleri doğrultusunda, alt yapımızı güçlendirerek öncelikle Süper Lig’de kalıcı olmak, orta vadede ise Avrupa kupalarına katılabilmek için gerekli desteği vermeye çalışıyoruz. Masa Tenisi Sporunu aktif yapan biri olarak bu sporu yapmaktan çok keyif alıyorum ve karşıma çıkan bu fırsatı da başkan ve antrenörümüzle beraber sürdürülebilir kılmak adına daha geniş kitlelere yayabilmek ve çok daha iyi noktalara taşıyabilmek çok istekli ve heyecanlıyız’’ şeklinde konuştu.

Hedef Avrupa arenası

Bu yıl büyük bir başarı göstererek Türkiye 1.Liginde şampiyonluğa ulaşan ve Türkiye Süper Ligine yükselen Merit Grup Real Mardin Masa Tenisi Kulübü’nün hedef büyüterek gözünü Avrupa Kupalarına diktiğini söyleyen Merit Grup Real Mardin Masa Tenisi Kulübü Başkanı Selim Öncü, ‘’Süper Lige iyi bir başlangıç yaptık. Hedefimiz Avrupa Kupalarına katılmak. Mardin’i Avrupa’da temsil etmek istiyoruz. Mardin’in gastronomisi, sanatı, tarihi ve kültürüyle bir mozaik. Bu eşsiz şehri Avrupa’da Masa Tenisi aracılığı ile daha iyi tanıtmak istiyoruz. Mardin turizmine, Mardin’in tanıtımına katkı sağlamayı amaçlıyoruz’’ diye konuştu.

Merit Grubun desteği çok önemli

Yeni sezona sponsor desteği ile başladıklarına dikkat çeken Merit Grup Real Mardin Masa Tenisi Kulübü Başkanı Selim Öncü, ‘’Ana Sponsorumuz Merit Gruba ve özellikle Yönetim Kurulu Başkanımız Zafer Karataş’a çok teşekkür ediyoruz. Zafer Karataş, hayırsever iş adamı olmakla birlikte, Real Mardin’e yaptıkları desteklerle kulübümüzü ayakta tutuyor. Kendilerine ve Merit Gruba Real Mardin yönetimi ve sporcuları adına çok teşekkür ediyoruz” dedi. Spordaki sponsor desteğinin önemine dikkat çeken Öncü, Süper Ligde mücadele etmenin maliyetli olduğuna vurgu yaptı. Spor Kulüplerinin, kamu ve belediye kulüplerine karşı desteklenmesinin önemini hatırlatan Öncü, ‘’Bizler Mardin’in spordaki, Masa Tenisindeki tanıtım elçileriyiz. Bir şehrin en iyi tanıtımı, en güzel o şehrin insanları tarafından yapılan tanıtımdır. Bizlerle ilk kez tanışan bir çok insan, Mardin hakkında çok şeyler duyduğunu, ancak ilk kez bir Mardinli ile tanışma fırsatı bulduğunu, ilk fırsatta Mardin’i gezemeye geleceğini söylüyorlar. Bunu duymak, elde edeceğimiz sportif başarılardan çok daha değerli’’ şeklinde konuştu.

Puan kaybına tahammülümüz yok

Balıkesir’de başlayan Türkiye Kadınlar Süper Liginin ve 2020-2021 Suzan Özbek sezonunun sezonun liglere katılan tüm takımlara hayırlı olmasını dileyen Merit Grup Real Mardin Kulübü Antrenörü İzzettin Atasever, ‘’Yeni sezona iyi bir başlangıç yaptık. İlk galibiyetimizi aldık. Bu galibiyet kulüp tarihimizde Süper Ligde elde ettiğimiz ilk galibiyet olması açısından çok önemliydi. Bundan sonraki maçlarımıza tek, tek hazırlanacağız. Her maçımızı final havasında oynayacağız. Puan kaybına tahammülümüz yok. Hedef olarak belirlediğimiz maçları kazanmanın yanı sıra, kadrosunda A Milli takım oyuncuları ve yabancı oyuncular bulunduran yüksek bütçeli takımlardan da puan almak için mücadele edeceğiz. Her maçımıza galibiyet parolasıyla çıkacağız’’ dedi.

 

 

'Mardin'e Avrupa takımlarını getireceğiz'

İlk hedeflerinin birinci devre sonunda ilk sekize girerek play-offa girmek olduğunu söyleyen Merit Grup Real Mardin Kulübü Antrenörü İzzettin Atasever, ‘’Bu sezon öncesinde kadromuzu Avrupa Kupalarına katılabilmek hedefiyle oluşturduk. Play-off grubunda başarılı olarak gelecek sezon Avrupa Kupalarına katılmak istiyoruz. Bu hedeflerimize ulaşmak için çok çalışacağız’’ dedi. Avrupa Kupalarına katılım hakkı kazanmaları halinde, Mardin’de Masa Tenisinin çok farklı yerlere geleceğine inandığını söyleyen Atasever, ‘’ ETTU Kadınlar Avrupa Ligine katıldığımızda, ilk tur grup maçlarının Mardin’de oynanması için Avrupa Federasyonuna istekte bulunacağız. Şehrimize Avrupa kulüplerinin gelmesi, hem Mardinimizin, hem de Masa tenisi branşımız için büyük katkı sağlayacaktır’’ diye konuştu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam