SON DAKİKA
reklam
reklam

Galatasaray Kulübünün eski başkanlarından Duygun Yarsuvat vefat etti

Eklenme Tarihi: 10 Eylül 2021, Cuma - 17:24   Okunma Sayısı: 107939
Galatasaray Kulübünün eski başkanlarından Duygun Yarsuvat, 84 yaşında vefat etti.
İstanbul

Sarı-kırmızılı kulüpte 2014-2015 yıllarında başkanlık yapan ve Türkiye'nin önde gelen ceza hukuku profesörlerinden biri olan Yarsuvat, İstanbul'da rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Galatasaray Kulübünden Duygun Yarsuvat'ın vefatı dolayısıyla yayımlanan başsağlığı mesajında, "Galatasaray Spor Kulübü 35. Başkanı Sayın Duygun Yarsuvat'ı kaybettik. Yarsuvat'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevdiklerine ve camiamıza başsağlığı dileriz." denildi.

Yarsuvat, Galatasaray Kulübünde 2014-2015 yıllarında başkanlık görevinde bulundu

Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türkiye'nin önde gelen ceza hukuku profesörlerinden Duygun Yarsuvat, Galatasaray Kulübünde 2014-2015 yıllarında başkanlık görevinde bulundu.

İstanbul'da 18 Ağustos 1937'de dünyaya gelen Duygun Yarsuvat, orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Belçika ve ABD'de ihtisasını ilerleten Yarsuvat, 1966 yılında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hürriyeti ve İlgili Ceza Hükümleri" başlıklı teziyle hukuk doktoru unvanını aldı. 1971 yılında ise "Trafik Suçları Kriminolojisi" isimli tezi, heyet tarafından ittifakla kabul edilerek doçent olan Yarsuvat, 1978 yılında "Çalışma Ceza Hukuku" başlıklı tezi İstanbul Üniversitesi tarafından kabul edilerek, profesör unvanını aldı.

Duygun Yarsuvat, 1987-1988 ve 1996-1997 yılları arasında Türk Ceza Kanunu Hazırlama Komisyonu üyeliği yaptı. 1988 ve 1992 yılları arasında Avrupa Konseyi Suç Sorunları Komitesi'nde Bilimsel Kriminolojik Konseyi üyeliğine seçilen Yarsuvat'ın bu görevi 4 yıl sürdürdü.

Akademik faaliyetlerinin yanında, 1965 yılından bu yana İstanbul Barosu'na kayıtlı olan Duygun Yarsuvat, 1965 ve 1994 yılları arasında Yarsuvat Hukuk Bürosu'nda avukatlık yaptı.

Galatasaray Üniversitesi'nin 2004-2008 yıllarında rektörlük görevini üstlenen Yarsuvat, akademik hayatına son olarak Yeditepe Üniversitesi’nde ceza hukuku alanında öğretim üyeliği yaparak devam etti.

Bilimsel nitelik taşıyan kitapları, Türkçe, Fransızca ve İngilizce makaleleri bulunan Duygun Yarsuvat'ın üç çocuğu bulunuyor.

Galatasaray'da 77 yaşında başkanlık koltuğuna oturdu

Duygun Yarsuvat, Galatasaray Kulübünde 77 yaşında başkanlık görevine seçildi.

Sarı-kırmızılı kulüpte Ünal Aysal'ın olağanüstü genel kurul kararı almasıyla Alp Yalman ile Duygun Yarsuvat, 25 Ekim 2015'te yapılan seçimde başkanlık için yarıştı.

Alp Yalman'ın 1566 oy aldığı seçimde 1777 oy alan Duygun Yarsuvat, kulübün 35. başkanı oldu. Yarsuvat, sarı-kırmızılı kulüpte başkanlığa seçilen en yaşlı isim oldu.

Yarsuvat döneminde kulüpte mali konulara ağırlık verilirken, futbol takımında da İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ile yollar ayrılarak yerine Hamza Hamzaoğlu getirildi.

Kulübün 23 Mayıs 2015'te yapılan olağan seçimli genel kurulunda aday olmayan Yarsuvat, tam 7 ay süren görevini başkanlığa seçilen Dursun Özbek'e devretti.

Galatasaray Futbol Takımı, Duygun Yarsuvat döneminde Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşarak dördüncü yıldızı takma başarısı gösterdi.

Burak Elmas: Duygun ağabey Galatasaray'da yeri zor dolacak bir ağabeyimiz

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Galatasaray Televizyonu'na yaptığı açıklamada, Yarsuvat'ın vefatı dolayısıyla üzgün olduklarını belirterek, "Bugün camiamız için maalesef çok acı bir gün. Duygun başkanımızı, Duygun ağabeyimizi, Duygun hocamızı kaybettik. Galatasaray çok değerli bir üyesini, ağabeyini ve büyüğünü kaybetti." dedi.

Duygun Yarsuvat'ın Galatasaray'a birçok alanda hizmet ettiğini aktaran Elmas, "Hepimizin çok sevdiği, esprisiyle, bilgisiyle, birikimiyle, birleştiriciliğiyle, zor zamanlarda göreve talip olarak Galatasaray için kendisini ortaya koymasıyla çok takdir ettiğimiz bir büyüğümüzdü. Üniversitemizin rektörlüğünü, Galatasaraylılar Cemiyetimizin başkanlığını, divan kurulumuzun başkanlığını yapmış, her yerde ve her hizmette bulunmuş bir büyüğümüzü kaybettik. Bu vesileyle oğulları Ömür ve Emre'ye, kızı Elif'e başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Duygun ağabey gerçekten Galatasaray'da yeri zor dolacak bir ağabeyimiz. Ona Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm Galatasaraylıların başı sağ olsun." diye konuştu.

Burak Elmas, son 3-4 yılda Duygun Yarsuvat'a hak etmediği eleştiriler yapıldığını aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu da aslında bir örnek olsun. Bu kadar değerli bir Galatasaraylıyı, bu kadar Galatasaray'a dokunmuş ve buraya gelmesinde katkıda bulunmuş bir büyüğümüze saygıda, bazen ileri yaşta yaptığı konuşmaya tepkide ne kadar dikkatli ve hassas olunması gerektiğini tüm Galatasaraylılara hatırlatmak isterim. Duygun ağabey gibi Galatasaraylılar her zaman yetişmiyor. Galatasaray'ın her kademesinde kendisini hizmete bu kadar adamış büyüklerimiz kolay kolay gelmiyor. Onun için hepimizin Duygun ağabeyimize dualarımızı gönderirken, ona rahmet dilerken ondan sonra gelen yeni büyüklerimize, Galatasaray'a hizmet etmiş kişilere de aynı saygıyı, hürmeti ve teşekkürü ediyor olabilmemiz lazım. Tüm Galatasaraylıların başı sağ olsun. Çok üzgünüz."

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam