SON DAKİKA
reklam
reklam

MHP'den idam cezası açıklaması

Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2016, Pazartesi - 16:00   Okunma Sayısı: 59590

TBMM

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin sorularını yanıtladı.

Darbe girişiminde istihbarat zafiyeti olup olmadığının sorulması üzerine Akçay, saldırıların "devletin çivisinin çıktığını" gösterdiğini, istihbarat ve yönetim zaafiyeti olduğunu öne sürdü. Akçay, "Başkanlık hayali kuran adamların en yakınında, 24 saat yanında olan insanlar bile bunlara ihanet etmişse bu ülke nasıl bunlara emanet edilebilir? Elbette MİT, emniyet istihbarat ve devlet yönetimi, kurumları, kurallarıyla iyi yönetilmezse birileri kurumlara sızar ve her türlü melaneti işleme cüretini kendinde bulabilir." ifadesini kullandı. 

Akçay, önümüzdeki günlerden itibaren, istihbarat ve yönetim zafiyetinin nerelerde, kimler tarafından oluşturulduğunun detaylı bir şekilde hem yargı tarafından hem de Meclis tarafından araştırılması ve soruşturulması gerektiğini belirtti. 

Kalem kırdı

İdam cezasının getirilmesine ilişkin tartışmaları anımsatan Akçay, "Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak diyoruz ki vatan hainlerinin, teröristlerin ve terör elebaşlarının kalemi artık kırılmalıdır." dedi ve yanında getirdiği kalemi kırdı. 

Darbe girişimi sonrası yaşananlara ilişkin "cadı avı" değerelendirmelerinin sorulması üzerine Akçay, olayın sıcaklığının yaşandığı şu saatlerde bir "cadı avının" olup olmadığının önümüzdeki günlerde görüleceğini, ancak bir "cadı avının" başlatılmaması gerektiğini söyledi. 

Erkan Akçay, gerçek suçluyla suçsuzun ayırt edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Ne olduğunu asla bilemeyecek er ve erbaşların durumunu hepiniz izlediniz. Silahını teslim etmiş, olaydan hiçbir haberi olmayan, korunmasız kişilere linç girişiminin yapılmasını da şiddetle kınıyoruz. Askerlere bu tür muameleyi yapanların da mutlaka yakalanıp adalet tarafından cezalandırılması gerekmektedir. Bu, hükümete düşen önemli bir görevdir." değerlendirmesini yaptı. 

Sağduyu çağrısı

Bir gazetecinin, vatandaşların "demokrasi nöbetine" devam ettiğini anımsatarak, provokasyon uyarıları yapıldığını belirtmesi üzerine Akçay, MHP olarak, defalarca sağduyu çağrısını yaptıklarını anlattı. Akçay, "Hükümeti ve iktidar partisini bu konuda hassas, duyarlı, özenli olmaya şiddetle davet ediyorum. Gecenin karanlığında yapılan eylemlerde nelerle karşılaşılacağı herkesin meçhulüdür." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam