SON DAKİKA
reklam
reklam

Mardin ve Diyarbakır'da polis araçlarına yönelik terör saldırısı

Eklenme Tarihi: 11 Ağustos 2016, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 57659

MARDİN/DİYARBAKIR

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 polis şehit oldu, 2 sivil hayatını kaybetti, 5'i polis 30 kişi de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Aşiti Mahallesi TOKİ Caddesi Kızıltepe Devlet Hastanesi kavşağında PKK'lı teröristler yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı 18.30 sıralarında çevik kuvvet ekiplerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirdi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 1 polis şehit oldu, 2 sivil hayatını kaybetti, 5'i polis 30 kişi de yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi

Yaralılar 112 Acil Servis ekiplerince Kızıltepe ve Mardin'deki hastanelere kaldırıldı.

Patlamanın etkisi ile çevredeki çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluştu.

Saldırının ardından teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Diyarbakır'da da patlama

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de polis servis aracına PKK'lı teröristlercebombalı araçla düzenlenen saldırıda aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetti, 5'i polis 12 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, eski Mardin yolu On Gözlü Köprü mevkisinde çevik kuvvete ait servis aracının geçişi esnasında PKK'lı teröristlerce bombalı araçla saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıda 4 kişi öldü, 5'i polis memuru 13 kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince ildeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan biri tedavi altına alındığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Patlamada yaşamını yitiren aynı aileden 5 kişi arasında 2 çocuğun da bulunduğu öğrenildi.

Olay yerine gelen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ve İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan incelemede bulundu. Başsavcı Güre gazetecilere, patlamada yaşamını yitirenlerin arasında çocuk da bulunduğunu söyledi.

Saldırının ardından teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

Turistler ile ailelerin uğrak yeri

Saldırının yapıldığı yerin çevresinde bulunan tarihi ve kültür yapıları, mesire alanları ile dinlenme tesisleri yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra ailelerin sık ziyaret ettiği kentin gözde mekanları arasında yer alıyor.

Patlamada bu mekanları gezmeye gelenlerden 5'inin hayatını kaybetmesi, 7'sinin yaralanması PKK terör örgütünün saldırılarında sivilleri de hedef seçtiğini yeniden gözler önüne serdi.

Bakan Ahmet Arslan'dan açıklama

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Diyarbakır ve Mardin'de meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili, "Mardin Kızıltepe de bir polisimiz şehit, beş polisimiz yaralı. İki sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 15 sivil vatandaşımız yaralı. Diyarbakır Sur'da da dört sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, beş polis memurumuz hafif yaralı." dedi. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam