Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-kuzey-koreden-fuze-denemesi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Kuzey Kore'den füze denemesi - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Kuzey Kore'den füze denemesi

Eklenme Tarihi: 24 Ağustos 2016, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 62068

CAKARTA

Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap'ın yayınladığı habere göre, Güney Kore Ordu Komutanlığından yapılan açıklamada, füzenin Sinpo açıklarında bir denizaltıdan yerel saatle 05.30'da atıldığı belirtildi.

Açıklamada, 500 kilometre menzile sahip füzenin, Japonya hava savunma bölgesi sınırlarına düştüğü ifade edildi.

Füze denemesinin, 22 Ağustos'ta başlayan iki hafta sürecek Güney Kore ve ABD ortak tatbikatına tepki olarak gerçekleştirildiği kaydedildi.

Kuzey Kore yetkilileri, her yıl Güney Kore ve ABD ordularına ait birliklerin katılımıyla gerçekleştirilen bu tatbikata tepki göstererek, bunun Kuzey Kore'yi istila girişiminin provası olduğunu ileri sürmüştü.

Uzmanlar ise Kuzey Kore'nin denizaltı füze denemelerinde başarılı olmasının bölge güvenliği bakımından bir tehdit oluşturacağına dikkati çekti.

Kuzey Kore'nin balistik füze teknolojisi geliştirmesi Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yasaklanmasına rağmen Kim Jong-un'un devlet başkanlığına geldiği 2011 yılından bu yana Kuzey Kore tarafından 30'dan fazla füze denemesi gerçekleştirildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam