Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-bakan-ozlu-turkiye-ile-kosova-arasinda-ortak-projeler-hayata-gecirilebilir-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Bakan Özlü: Türkiye ile Kosova arasında ortak projeler hayata geçirilebilir - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Bakan Özlü: Türkiye ile Kosova arasında ortak projeler hayata geçirilebilir

Eklenme Tarihi: 9 Eylül 2016, Cuma - 09:00   Okunma Sayısı: 64493

ANKARA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk ÖzlüTürkiye'nin Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu belirterek, iki ülke arasında ortak projeler hayata geçirilebileceğini ifade etti.

Özlü ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bakanlıktaki toplantı salonunda, Kosova Milli Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Ersim Bajrami ile ve beraberindeki heyetle görüştü.

Türkiye'nin, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Özlü, iki ülke arasında ortak projeler hayata geçirilebileceğini söyledi. Bakanlığın çalışma alanına giren her konuda Türkiye ve Kosova'nın iş birliği yapılabileceğini belirten Özlü, "YÖK Başkanımız da elinden gelen tüm imkanları kullanacak." dedi.

Kosova Milli Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Bajrami: Türkiye ile ortak çalışmalar yapmak istiyoruz

Kosova Milli Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Ersim Bajrami de Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini kınadıklarını, bu konuda Türk hükümetinin desteklediklerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduklarını vurguladı.

Bajrami, bugün YÖK Başkanı Saraç ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile yaptıkları görüşmelerde, eğitim ve bilim konusunda iki ülkenin yapabileceği çok şey olduğunu ve iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

Türkiye'nin kendileri için iyi bir örnek olduğunu ve bilim, teknoloji alandaki çalışmaların nasıl ülke ekonomisine yansıtıldığını görmek istediklerini dile getiren Bajrami, "Küçük bir devlet olarak, Türkiye gibi büyük bir devletin yanımızda ortağımız olmasına ihtiyacımız var." diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam