Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-genclik-ve-spor-bakani-kilic-feto-konusuda-musamaha-olmayacak-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: FETÖ konusuda müsamaha olmayacak - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: FETÖ konusuda müsamaha olmayacak

Eklenme Tarihi: 9 Eylül 2016, Cuma - 09:00   Okunma Sayısı: 79128

SAMSUN

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KılıçFETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Bu konuda müsamaha olmayacak. Adil olacağız ama müsamaha göstermeyeceğiz. Kim bunlarla işbirliği yaptıysa kim bunların yanında yer aldıysa gereken cezayı hukuk çerçevesinde alacaktır." dedi.

Bakan Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediyesinin Bafra ilçesinde Kızılırmak üzerinde, Türbeli-Kalaycı mahallelerini birleştiren 260 metre uzunluğunda yapılan ve 8 milyon liraya mal olan köprünün açılışına katıldı.

Kılıç, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlattı.

FETÖ'cü terör örgütünün başını çektiği darbe girişiminde milletin tüm farklılıkları ile Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı, Sayın Başbakan Binali Yıldırım'ın davetiyle hemen refleks gösterip sokağa indiğini, meydanlara çıkarak, havaalanlarına giderek darbeci teröristlere karşı duruşuyla dünyaya demokrasi ve hukuk dersi verdiğini anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"İnsan hakları dersi vermiştir. Fakat ne acıdır ki özellikle batılı dostlarımızda uzun süre 'Tamam bir şeyler oldu Türkiye'de ama şunlara dikkat etseniz, darbe girişiminde bulunduğunu söylediğiniz kişiler ne durumda' diye sordular. Önce seçilmiş hükümetin üyeleri, seçilmiş hükümetin Başbakanı, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanının sağlığı, sıhhati ne durumda, milletin sağlığı ne durumda onu sor."

Darbe girişimi nedeniyle şehitlerin olduğunu dile getiren Kılıç, ''Meclisimiz teröristler tarafından bombalandı. Siz hala neyin hesabını sormaya çalışıyorsunuz? Ama biz neyin peşinde olduğunuzu biliyoruz. Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. Bu ülkenin milletini birbirine kırdıramayacaksınız." değerlendirmesinde bulundu.

"Meclisi görünce şoke oldular"

Bu olaylardan sonra Türkiye'yi ziyaret eden yabancı misafirler olduğunu belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Meclise gidenler, Başbakanımızı ziyaret edenler, Cumhurbaşkanımızı ziyaret edenler, bizleri ziyaret edenler, Meclis'imizdeki manzarayı, oradaki durumu görünce hepsi şoke oldu. Hepsinin ağzından ülkelerine dönünce istisnasız şu kelimeler çıktı, 'Türkiye'de yaşanan olay çok büyük bir felaketmiş ama millet bunu engellemiş. Cumhurbaşkanını, seçilmiş hükümetinin yanında durarak tarihinin ve geleceğinin yanında durarak bunu engellemiş ama düşünün ki bizim parlamentoları bombalansaydı biz ne yapardık. İşte bu soruyu soruyorum. Eğer sizlerin parlamentoları bombalansaydı ne yapardınız? Bu sorunun cevabını kendiniz bulursunuz."

FETÖ'cülere asla müsamaha göstermeyeceklerinin altını çizen Kılıç, "Bu konuda müsamaha olmayacak. Adil olacağız ama müsamaha göstermeyeceğiz. Kim bunlarla işbirliği yaptıysa kim bunların yanında yer aldıysa gereken cezayı hukuk çerçevesinde alacaktır. Herhangi bir yanlışlık olmaması için en ince ayrıntıya kadar inceleme yapılacaktır. Doğru bilgiler ışığında ilişkileri olmayanların hakkı yenmeyecektir. Bu terazi iyi kurulacaktır. Çünkü biz adil olmak için buradayız. Adaletle hükmetmek için milli iradeden aldığımız sorumluğumuzu yerine getirmek üzere buradayız." ifadesini kullandı.

Bakan Kılıç, uluslararası kurallar çerçevesinde neler yapılması gerektiğini bildiklerini, kendilerini kimsenin sınamasına gerek olmadığını dile getirdi.

"Köprüler her zamankinden daha farklı anlamlar içeriyor"

Karaaslan ise köprülerin her zaman önemli olduğunu ancak içinden geçilen dönemde daha çok önem kazandığını söyledi.

Yaklaşık 2 ay önce bugünkü adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olan Boğaziçi Köprüsü'nü keserek aslında Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere inat çok büyük mücadele verdiklerini belirten Karaaslan, Türkiye'nin o günden sonra da dünyada örnek hizmetleri hayata geçirmeye devam ettiğini anlattı.

Karaaslan, şunları kaydetti:

"Peki bu 45-40 gün içinde ne yaptık? Bence dünyada tek olma özelliğine sahip olan 3. köprüyü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açtık. Köprüler bu dönem her zamankinden daha farklı anlamlar içeriyor. Köprü birleştirir, köprü kavuşturur. Köprünün ve Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere inat bugün yeni köprüleri inşa etmek bizim için çok daha büyük önem arz etmektedir. O nedenle ben bir kez daha tebrik ediyorum. Çünkü terörle mücadelenin en önemli ayağı elbetteki güvenlik güçlerimizle verdiğimiz mücadeledir ama onun yanında, en az onun kadar önemli olan bir diğer ayak yeni yatırımlar, yeni yatırım hamlelerine, yeni hedeflere, yeni hayallere imza atmaktır. Hamdolsun, bunu başarıyoruz."

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç, köprüye sembol isim bulunması temennisinde bulundu. Ardından köprünün açılışını yapan ve köprüden geçen Bakan Kılıç, Karaaslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı da makam aracına alarak ilçede beton dökülen mahalle yolunda bir süre tur attı.

"15 Temmuz gecesi millet devletini yıkmaya çalışanlara geçit vermeyeceğini tüm dünyaya haykırdı"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Nasıl ki 19 Mayıs'ta bu ülke bu millet Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde esarete 'hayır' dediyse, 15 Temmuz gecesi bu millet kesinlikle teröre, devletini yıkmaya çalışanlara, cumhuriyetini, demokrasisini, hukuk düzenini yıkmaya çalışanlara, geçit vermeyeceğini tüm dünyaya haykırdı" dedi.

İlkadım ilçesinde Bahçeşehir Okullarının 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında faaliyete girecek yeni kampüsünün açılışına katılan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, açılışı yapılan tesisin Samsun için önemli bir yatırım olduğunu belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hain darbe girişiminin üzerinden iki ay geçmeden Fırat Kalkanı Operasyonu'nu çok başarılı bir şekilde Suriye'de icra ettiğini vurgulayan Kılıç, TSK'nın tüm teröristlere karşı ülkenin sınırlarını koruduğunu aktardı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam