Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-dunyanin-en-kurak-colunde-bir-zamanlar-gol-vardi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Dünyanın en kurak çölünde bir zamanlar göl vardı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Dünyanın en kurak çölünde bir zamanlar göl vardı

Eklenme Tarihi: 16 Aralık 2016, Cuma - 12:00   Okunma Sayısı: 60716

Amerikalı bilim adamları, dünyanın en kurak çölü olarak bilinen Şili'deki Atacama Çölü'nde bir zamanlar göllerin ve bataklıkların bulunduğunu tespit etti.

ABD'nin San Francisco eyaletinde düzenlenen Amerikan Jeofizik Birliği toplantısında konuşan, Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesinden araştırmacıMarco Pfeiffer, dünyanın en kurak çölü olarak bilinen Atacama Çölü'nde ilk bakışta sadece beyaz bir tuz tabakası görüldüğünü ancak derinliklerine inildikçe daha başka bulgulara rastladıklarını belirtti.

Preiffer, bölgede 9 bin ila 17 bin yıl öncesinde canlıların yaşayabileceği bir alanolabileceğini ve bu alanın yaklaşık 600 kilometrekare olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Çölde yaptıkları çalışmalarda sadece suyun içinde ya da çevresinde yaşayabilen bitki ve hayvan kalıntılarına rastladıklarını aktaran Pfeiffer, bir zamanlar sulu bölgeler barındıran bu alanda yerleşim yerleri kanıtlarına da rastladıklarını ve bölgedeki kazıların devam ettiğini kaydetti.

Atacama Çölü, günümüzde yılda ortalama 15 milimetre yağış alırken, çölün bazı kısımlarında neredeyse hiç yağış görülmüyor.

Kaynak: aa
Editör: aa

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam