SON DAKİKA
reklam
reklam

Bahar konserinde gönüllere girdiler

Eklenme Tarihi: 22 Nisan 2024, Pazartesi - 08:43   Okunma Sayısı: 20248
Neveser Gerginok yönetimindeki Kadıköy Bostancı Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, Marmara Üniversitesi İbrahim Üzümcü Salonu’nu tıklım tıklım dolduran izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı

 

Bostancı Halk Eğitimi Merkezi’nin şef Neveser Gerginok yönetimindeki Türk Sanat Müziği korosu, Marmara Üniversitesi İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda düzenlenen “Bahar Konseri”nde sanatseverlerle buluştu.

Kalabalık bir davetli topluluğunun izlediği ve bazı konukların aşırı ilgi nedeniyle ayakta kaldığı konserde, izleyiciler unutulmaz bir sanat müziği gecesi yaşadı.

Konseri izleyenler arasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Şube Müdürü Mustafa Öztürk ile birlikte Neveser Gerginok’un ailesi de vardı.

Bostancı Doğa Koleji öğretmenlerinden Sevinç Karakaş’ın sunuculuğunu üstlendiği konserin ilk bölümü koronun seslendirdiği Kürdilihicazkar makamında 4 eserle başladı.

Ardından İnci Şirin, Suat Sayın’ın Muhayyerkürdi eseri Ardık Sevmeyeceğim’i seslendirdi.  Teoman Alpay’ın Yalnız Kalan Ruhumun Acısı Çok Derindir isimli Muhayyerkürdi şarkısını Hülya Narsap okudu. Yusuf Nalkesen’in Avuçlarımda Hala Sıcaklığın Var” isimli Kürdilihicazkar eserini Recep Tutal okudu.

Candan Demirel, Zeki Müren’in Şimdi Uzaklardasın, Gönül Hicranla Doldu isimli Suzinak şarkısını seslendirdi.

Selahattin İnal’ın Buselik makamındaki bestesi Gözümde Özleyiş Gönlümde Acı’yı Neriman Tokatlıoğlu okudu. Koronun okuduğu Arif Sami Toker’in Bir Sevda Geldi Başıma isimli Acemkürdi şarkısının ardından Suat Sayın’ın Hicaz şarkısı Kalbimde Gizli Bir Sevgili Arar, Nezahat Özkefeli tarafından seslendirildi.

Sözlerini Ülkü Aker’in yazdığı Norayr Demirci’nin bestelediği Hicaz şarkı Dert Ortağım Benim Biricik Sevgilim, Nurten İlhan tarafından okundu.

Baki Çallıoğlu’nun Aşka Gönül Vermem Aşka İnanmam isimli Nihavent şarkısını Gülçin Araz seslendirdi. Zeynettin Maraş’ın Nihavent şarkısı Gizli Aşk Bu Söyleyemem’de solist Nermin Güngör’dü. İlk bölüm koronun seslendirdiği Yıldırım Gürses’in Muhayyerkürdi eseri Sarsam Seni Gül Dudaklım ile sona erdi.

İkinci bölüm koronun seslendirdiği Rast makamında 4 şarkıyla başladı.  İkinci bölümün ilk solisti Sadettin Öktenay’ın Nihavent şarkısı Tac Olsan Başıma Takmayacağım’ı seslediren Banu Dicleli oldu. Erol Sayan’ın Nihavent şarkısı Şu Gönlümü Yaralayan Sizden Biri, Yasemin Özden tarafından, Gültekin Çeki’nin Rast şarkısı Unutulmuş Birer Birer Eski Dostlar, İsmet Acar tarafından, Şekip Ayhan Özışık’ın Kürdi makamındaki şarkısı Seni Andım Bu Gece Aysel Yılmaz tarafından seslendirildi.

Sadettin Kaynak bestesi, Bir Rüzgardır Gelir Geçen Sanmıştım isimli Segah Fantezi şarkıda solist, konserin sunuculuğunu üstlenen Sevinç Karakaş oldu.

Konserin kapanışını koro şefi Neveser Gerginok 4 güzel eserle yaptı ve sırasıyla Sadi Hoşses’in Kürdilihicazkar şarkısı Yıldızlı Semalardaki Haşmet, Yusuf Nalkesen’in Kürdilihicazkar şarkısı Saymadım Kaç Yıl Oldu, Şekip Ayhan Özışık’ın Muhayyerkürdi şarkısı İçin İçin Yanıyor ve Yıldırım Gürses’in Muhayyerkürdi şarkısı Bir Garip Yolcuyum Hayat Yolunda’yı okudu.

Konserde koroya ve solistlere birbirinden kıymetli saz sanatçılarının yer aldığı Ömer Öcal saz heyeti eşlik etti ve konser Ömer Öcal’ın ayakta alkışlanan keman resitaliyle sona erdi.

Koroda şu

isimler yer aldı

Aysel Yılmaz

Ayşe Asan

Banu Dicleli

Candan Demirel

Gülçin Araz

Hatice Bahçeci

Hülya Narsap

İnci Şirin

İsmet Acar

Mehmet Kara

Mustafa Sulu

Neriman Tokatlıoğlu

Nezahat Özkefeli

Nurşen İlhan

Recep Tutal

Selmin Güngör

Sevil Kelebek

Sevinç Karakaş

Yasemin Özden

--------------------

HÜLYA NARSAP

Bostancı Halk Eğitimi

Merkezi Müdürü

“Bostancı Halk Eğitimi Merkezi olarak bir öğretim yılının sonuna doğru yaklaştığımız şu günlerde yavaş yavaş çalışmalarımızın meyvelerini de almaya başladık. Bu yıl içerisinde 167 mesleki kurs, 86 akademik kurs, 60 ın üzerinde sanatsal kurslar açtık.  Müzik kurslarımız arasında yer alan bu özel kursumuzda, kursiyerlerimiz değerli Türk sanat müziği sanatçımız Neveser Gerginok yönetiminde çalışmalarını sürdürmektedir. Değerli sanatçımız ilk kez bir Halk Eğitimi Merkezi korosunu çalıştırmaktadır. Bundan dolayı kıvanç duyuyoruz. Ben de bu deneyimi yaşamak istedim ve bir kursiyer olarak değerli hocamızdan eğitim alma şansını yakaladım. Kendisi büyük bir sabırla her birimizle tek tek ilgilendi. Değerli eşleri keman sanatçısı Öner Öcal’da çalışmalarımıza zaman zaman eşlik ettiler. Harika bir konser oldu. İzleyenlerden tam not aldık. Salon tamamen doldu. Koromuzda emekli İzmit Milli Eğitim Şube Müdürümüz, Marmara Üniversitesi Şube Müdürümüz, okul müdürlerimiz, müdür yardımcıları, emekli öğretmenler ve birbirinden değerli meslekleri icra eden veya emekli olmuş kursiyerlerimiz var. Bu kurs hepimizi bir hedef bir amaç etrafında birleştirdi. Ben başta bu güzel ve özel çalışmaya vesile olan ve bizleri Neveser Gerginok hocamızla tanıştıran Marmara Üniversitesi şube müdürü Mustafa Sulu hocamıza, bize okulunun kapılarını sonuna kadar açarak bu çalışmalara ev sahipliği yapan değerli arkadaşım Neriman İrfan Akça Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Neriman Tokatlıoğlu’na, koromuzun üyelerinden olan ve olağanüstü sunumuyla programa renk katan emekli şube Müdürümüz Sevinç Karakaş’a, bugün bize bu salonu tahsisi eden ve her zaman sanatsal çalışmalara desteğini esirgemeyen Marmara Üniversitesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İshak Aslan’a bizleri bu özel çalışmalarda yalnız bırakmayan İstanbul Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu Şube Müdürümüz Mustafa Öztürk’e yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Bazen çok büyük işler başarmak için çok iyi bir ekibin bir araya gelmesi gerekiyor sanırım işte bu proje bu şansı yakalayan bir proje oldu. Önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine inanıyorum.

NERİMAN TOKATLIOĞLU

Neriman İrfan Akça Meslek

Eğitim Merkezi Müdürü

Bostancı Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan Türk Sanat Müziği Korosu çalışmalarına Kasım ayında okulumuzda başladık ve  İlkbaharın enerjisine yaraşır bir repertuar İle konsere hazırlandık.

Çok kıymetli sevgili Koro şefimiz Neveser Hocamız ve çok kıymetli eşleri Ömer bey ile değerli sazların eşliğinde birbirinden değerli korist arkadaşlarımla 17 Nisan 2024 gecesinde muhteşem bir konsere imzamızı attık.

M.Ü. Göztepe kampüsü İbrahim Üzümcü konser salonunda gerçekleşen konserde ben de Selahaddin İNAL’ın Gözümde Özleyiş Gönlümde Acı buselik şarkısını seslendirdim.

Salondaki tüm misafirlerden çok güzel dönüşler aldık.

Bu muhteşem konser organizasyonunun her aşamasında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum ve teşekkür ediyorum.

Kıymetli koro şefimiz Neveser hocamızı ve eşleri Ömer beyi, saz ekibini,  tüm korist arkadaşlarımı  ayrı ayrı kutluyorum.

Bostancı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü çok kıymetli arkadaşım Hülya NARSAP’ ı ve ekibini yürekten tebrik ediyorum. Yeni konserlerimizde buluşmak üzere herkese sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Editör: Uğur Faruk Yıldız - İsmet Akkoç

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam