Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-kucaginda-cocuguyla-yuruyecegi-gunun-hayalini-kuruyor-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Kucağında çocuğuyla yürüyeceği günün hayalini kuruyor - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Kucağında çocuğuyla yürüyeceği günün hayalini kuruyor

Eklenme Tarihi: 10 Mart 2017, Cuma - 18:00   Okunma Sayısı: 67465

KİLİS

Suriye'nin Halep kentine bağlı Bab ilçesinde 9 ay önce rejim uçaklarının bombalı saldırısı sonucu evleri yıkılan ve bacaklarını kaybeden Usame Mahmud el-Şeyh, kucağında çocuğuyla yeniden yürüyeceği günün hayalini kuruyor.

Suriyeli 31 yaşındaki Usame Mahmud el-Şeyh ve ailesi, 9 ay önce savaşın en acı yüzüyle tanıştı. Rejim uçaklarının bombardımanına maruz kalan evlerinin yıkıntıları arasında eşi ve babası ölen Şeyh, saldırıda bacaklarını kaybetti.

Eşinin emaneti 1,5 yaşındaki oğlu ve annesiyle Türkiye'de hayata tutunan Şeyh, protez bacaklarla da olsa ayağa kalkıp, çocuğunu kucağına alacağı günlerin hayaliyle yaşıyor.

Şeyh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de 6 yıldır süren savaşa rağmen vatan topraklarını terk etmek istemediklerini söyledi. 

İç savaşın başlamasından 3 yıl sonra evlendiğini anlatan Şeyh, yaklaşık 1,5 yıl önce dünyaya gelen oğulları Muhammed'in, savaşa rağmen hayata tutunmalarını sağladığını belirtti.

Suriye'de savaş nedeniyle atılan bombalar ve uçak seslerine alıştıkları bir yaşamları olduğunu dile getiren Şeyh, şöyle konuştu:

"O gün yaşadıklarım dönüm noktasıydı, faciaydı ve felaketti. Hiçbir zaman bu yaşadıklarımı unutamayacağım. İlk önce ince, inanılmaz bir ses duyduk. Sesin ardından kendimi enkaz altında buldum. Oğlum ağlıyordu, annem bağırıyordu, komşular ve sesler... Her yerden bir ses, çığlıklar yükseliyordu. Yangın başlamıştı evimizde. Ayağa kalkmak, doğrulmak istedim ama doğrulamıyordum. Ayaklarımı hissediyordum ama hareket ettiremiyordum. Ayaklarım kanlar içindeydi. Sonra sivil savunma ekipleri geldi. Beni hastaneye kaldırdıklarını hatırlıyorum. Hastaneye götürülürken bayılmışım. İki gün sonra kendime geldiğimde ayaklarımın kesildiğini fark ettim."

Tedavisinin, komşuları olan hemşireler tarafından yapıldığını kaydeden Şeyh, "IŞİD'li bir doktor beni ölüme terk etti. Doktor hemşirelere demiş ki 'Usame'nin yaşaması imkansız, 2 gün içinde ölecektir, onu kendi haline bırakın.' Oradaki hemşireler tecrübesiz olmalarına rağmen, 1,5 ay boyunca beni, iltihap kapan ayaklarıma bal sürerek iyileştirmeye çalıştı." dedi.

Daha sonra ailesi tarafından gizli şekilde Azez'deki hastaneye götürüldüğünü ifade eden Şeyh, oradan da tedavisi için Kilis Devlet Hastanesine getirildiğini anlattı. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam