SON DAKİKA
reklam
reklam

Çalgı Çengi

Eklenme Tarihi: 19 Kasım 2014, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 84385

Kulakların pasını, kalbin yasını silen, gönüllerin neşesi, ruhun gıdası olan müzik ne mekân tanıyor ne de zaman.
Şiirlere, şarkılara ilham olmuş, 100 yıllık Haydarpaşa Garı’nı bağrında taşıyan günde binlerce kişinin güzergâhı olan Kadıköy, siyasi partilerin, derneklerin ve grupların da eylemlerinin gerçekleştiği vazgeçilmez buluşma noktası.  Bir de müziğini özgürce icra etmek isteyenlerin sahilde kemençenin her kesimden insanı buluşturduğu horon halkası ile, iç kısımda bulunan Mühürdar Caddesi’nin göbeğinde kemanla, udla, darbukayla, klarnetle, kanunla, sazla, gitarla, davulla, ve flütle oluşan devâsa sokak orkestrası, sokak müzisyenlerin ve müzik severlerin de buluşma noktası  adet haline gelmiş. Sokak müzisyenleri, müziklerini icra ederken yanlarında bulundurdukları kendi müziklerinden oluşan cd lerini satmaya çalışıyor.
Etrafta bulunan restoranlar da yemeklerini yiyen müşteriler ise canlı müziğin keyfini  yemekleri eşliğinde çıkartabiliyorlar.

 

Kaynak: tünaydın gazetesi
Editör: Ayşe DURSUN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam