Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-beykozun-konusan-duvarlari-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
BEYKOZ'UN KONUŞAN DUVARLARI - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

BEYKOZ'UN KONUŞAN DUVARLARI

Eklenme Tarihi: 1 Nisan 2015, Çarşamba - 00:00   Okunma Sayısı: 209465

AYŞE DURSUN / İSTANBUL

tunaydinayse@outlook.com

İstanbul’un gözbebeği Beykoz'a yolculuğunuz sırasında gözünüze çarpan ilk başta sahil boyu o doyum olmayan muhteşem doğası yeşili ve mavisini izlerken, bir diğer tarafındaki detay ise duvarlarına adeta ilmek ilmek işlenmiş, Beykoz’un tarihi ve kültürel değerleri ile önemli şahsiyetlerinin bir bir nakşedildiğini görmek, bağrında nice şairleri, yazarları, sanatçıları yetiştirmiş Beykoz’un şanına bu yakışırdı dedirtiyor. 
Beykoz Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmayla ilk olarak Çubuklu-Dedeoğlu arasındaki duvarlarda yer alan mevcut resimlerin yerlerine yenileri nakşedilmiş. Ressam Hakan Yılmaz’ın fırçasından çıkan çalışmadaki temalar ilçenin köklü birikimini yeniden gözler önüne sermiş. 
İlçe tarihinde yer bulan ünlüler, çeşm-i bülbül, kanlıca yoğurdu, ceviz gibi ürünlerin yanı sıra tarihi eserler bu duvarlarda sergileniyor. Beykoz Devlet Hastanesi, Çubuklu ve Tepeüstü’ndeki istinat duvarlarına yapılan çalışmayla ilçe adeta bir resim galerisini andırıyor.
Yaklaşık 4 km uzunluğundaki beton duvarlara yapılan resimler arasında Sadri Alışık, Orhan Veli, Ahmet Mithat Efendi gibi ünlü Beykozluların resimlerinin yanı sıra, Hidiv Kasrı, On Çeşmeler, Beykoz Dalyanı gibi tarihi mekânlarda yer alıyor.
Beykoz’u güzelleştiren çalışmayla doğal ve tarihi güzellikler ziyaretçilere tanıtılırken yeni nesiller de ilçe tarihi hakkında bilgileniyor, bugüne kadar duymadıkları ya da görmedikleri eserler hakkında bilgi sahibi oluyor.

Kaynak: Tünaydın Gazetesi
Editör: Ayşe DURSUN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam