SON DAKİKA
reklam
reklam

'Gazilerimiz İçin Tek Yürek' sergisi

Eklenme Tarihi: 12 Nisan 2017, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 64241

ANKARA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Erbay Kücet, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra TBMM'nin aldığı yaraları kısa bir zamanda inşa etmeye çalıştık. Sanatçılarımız ve duyarlı insanlarımızın sayesinde bugünleri gördüğümüz için şükrediyorum." dedi.

Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneğince, TBMM Kültür Evi'nde düzenlenen "Gazilerimiz için Tek Yürek" sergisinin açılında konuşan Kücet, gazi yakınları için düzenlenen sergiyi, Ankaralılarla buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kücet, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın İstanbul'daki programı nedeniyle açılışa katılamadığını belirterek, Kahraman'ın katılımcılara ve ressamlara sevgi, selam ve saygılarını iletti.

"15 Temmuz darbe girişiminden sonra TBMM'nin aldığı yaraları kısa bir zamanda inşa etmeye çalıştık. Sanatçılarımız ve duyarlı insanlarımızın sayesinde bugünleri gördüğümüz için şükrediyorum." diyen Kücet, devam etti:

"Dün de Polis Haftasının 172. kuruluş yıl dönümünü birlikte kutladık. Dolayısıyla gazi ve şehitlerimizin içinde çoğu güvenlik kuvvetlerimizden polislerimiz var. O şehitlerimize Allah'tan rahmet, aileleri, çocukları ve yakınlarına da hayırlı uzun ömürler diliyorum. Arkadaşlarımız, bu serginin açılması için teklifle geldikleri zaman seve seve kabul ettik, neden? Çünkü şehit ve gazilerimiz her şeyin üstündedir, başımızın üstünde de her zaman yerleri vardır."

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk de serginin gazi yakınları için düzenlendiğine işaret ederek, "Onlar bu memleket için canlarını verdiler, kanlarını döktüler. Türkiye bugün eğer bağımsız ve sonsuza kadar yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti ise onlar sayesindedir. Onların kendilerini bu ülke, bu vatan için adaması sayesinde olmuştur." ifadelerini kullandı.

"Artık sanatçı fildişi kulelerde yaşamıyor"

Serginin küratörü Prof. Dr. Alaybey Karoğlu ise serginin Türkiye'nin dört bir yanından eserlerini gönderen 110 ressam tarafından oluşturulduğunu belirterek, "Bugün cumhuriyetimizin bekçisi ve temel dinamiğini oluşturan çok değerli gazilerimizin çocuklarının eğitimine bağışlanmak üzere açtığımız sergide buluştuk." diye konuştu.

Serginin, uluslararası pek çok çalışmaya imza atan Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneğince hazırladığını vurgulayan Karoğlu, şunları kaydetti:

"Biraz buruk olan bazen yalnız bırakılan değerli gazilerimizin yanında olduğumuzu göstermek adına önemli olduğunu gördüğüm bu etkinliği düzenledikleri için candan tebrik ediyorum. Bugün Türk sanatçılarının büyük bir bölümü, ulaşabildiğimiz 110 kişi böylesine güzel bir etkinlik için eserlerini bağışlamak için adeta kendileriyle yarıştılar. Anadolu'nun her köşesinden, İzmir'den Trabzon'una, Kars'tan Antalya'ya kadar her bölgeden amatör, profesyonel demeden bu etkinliğe katıldılar. Gelirinin tamamı gazilerimizin çocuklarının eğitimine harcanacak olan bu güzel etkinlik, Türk sanatçısının duyarlılığını göstermesi açısından son derece anlamlıdır. Anlıyoruz ki artık sanatçı fildişi kulelerde yaşamıyor."

Sergi, 15 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam