SON DAKİKA
reklam
reklam

Engel tanımayan ‘Sessizliğin Kardeşleri’ seyirciyle buluştu

Eklenme Tarihi: 19 Nisan 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 77944

 Kars’ın bir köyünde yaşayan sağır ve dilsiz iki kardeşin, sıfırdan yarattıkları işaret diliyle kendilerine özgü eşsiz bir dünya kurmalarını konu alan film, festivalin Ulusal Belgesel bölümünde yarışan flimlerden.
 Taylan Mintaş, filmin ardından yapılan söyleşide filmin  çıkış noktasıyla ilgili şunları paylaştı:  "Ben disiplinlerarası bir sanatçıyım. Filmin yanında video-art işleri ve resim de yapıyorum. Bu işi de unuttuğumuz dillere ve hatırlamadığım yüzlere adadığım bir video-art projesi olarak hayal etmiştim. Akraba ziyaretleri sırasında kuzenlerimle tekrar bir araya gelince, onların kurdukları dünyanın bir film yapmak için kayda değer olduğunu fark ettim ve bu filmi yapmaya o anda karar verdim."
Kameranın filmde kayıt altına almaktan başka rolünün olmadığını, sadece bir araç olduğunu söyleyen yönetmen, kendi öz kuzenlerinin hayatlarına odaklanan bu filmi çekerken akrabalarını ve memleketini yeniden tanıdığını söyledi ve "Engel dediğimiz şeyin tamamen dışarıdan gelen bir kısıtlama olduğunu deneyimledim” diye konuştu. 
Sessizliğin Kardeşleri’nin Konusu:
Kars’ın Susuz İlçesine bağlı küçük bir köyünde yaşayan Toso ve Çao, öfkeleriyle de sevgi gösterileriyle de birbirlerinden farklı iki kardeştir ama onları ortaklaştıran şey sadece, sağır ve dilsiz olmaları değildir; kendilerine özgü işaret dilleridir de. İki kardeşin, bazen insanların kusurlarıyla, bazen yetenekleriyle, bazen de dedelerden kalma lakaplarla yarattıkları bu Kürtçe işaret dili, tüm köy halkı tarafından da bilinmekte ve köyde Kürtçe ve Türkçe dışında 3. bir dil olarak kabul görmektedir. Seyirciyi zor koşullara rağmen direncini kaybetmeyen insanların hayatlarına konuk eden “Sessizliğin Kardeşleri”, iki kardeşin sessizliğin içinde yarattıkları benzersiz bir dilin yanı sıra, babalar ve oğulların, ve elbette köyün güçlü kadınlarının da hikâyesini anlatıyor.
Film Hakkında Teknik Bilgiler 
Yönetmen: Taylan Mintaş
Senarist: Taylan Mintaş
Görüntü Yönetmeni: Taylan Mintaş
Kurgucu: Baptiste Gacoin, Taylan Mintaş 
Özgün Müzik: Başar Under
Oyuncular: : Asım Mintaş, Cengiz Mintaş 
Yapımcı: Erol Mintaş 
Yapım Şirketi: Mintaş Film
Dünya Hakları: Mintaş Film
Ülke: Türkiye 
Yapım Yılı :2017 
Teknik Özellikler : DCP / Renkli / 86´ Dk /
Diller:  Kürtçe, Türkçe; İngilizce altyazılı

 

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam