SON DAKİKA
reklam
reklam

İstiklal Caddesi’nde yürüme kuralları

Eklenme Tarihi: 20 Nisan 2017, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 71311

Caddede görecekleriniz..Koca bir kışın yaşandığı caddede rayların sökülmüş ve yerlerin kazılmış olduğunu söylemekle başlayayım. Bu nedenle her tarafta çukur ve su birikintisi görebilirsiniz. Caddeyi sabah saatlerinde hal veya kamyon boşaltma istasyonuna benzetebilirsiniz. 
Her an bir çukura ayağınız girebilir veya biraz süratli geçen bir arabanın elbiselerinizi çamurlu suyla ıslatabileceğini görebilirsiniz. Bunu önlemenin bir yolu sırıkla yürümek veya kuru temizlemeciyle dost olmaktır.
Caddede yaşayacaklarınız
Öncelikle son derece kalabalık ve bilinçsiz bir kitlenin dolaştığı caddede yürüdüğünüzü unutmayın. Önünüzde giden kişi/lere karşı daima aralık bırakın. Önünüzde yürürken aniden durup mağazaya dönen veya aniden geriye dönerek bir yere gitmek isteyen kişilerle nahoş bir çarpışma yaşayabilirsiniz!
İnşaatların civarına uyarıcı şeritler çekilmiş, inşaat kamyonlarıyla yol daraltması yapılmış, koca cadde bu daraltmayla dar bir koridora veya dehlize dönüşmüştür. Sürtünme ve çarpma katsayınızı yüksek tutmalısınız!
Simitçi ve diğer seyyar satıcıların önündeki yığılmalar, polis, zabıta, ambulans ve seyrek de olsa itfaiye araçlarının siren çığlıkları, bilinçsiz sürücülerin korna sesleri, özellikle sabah saatlerinde duyacağınız motosiklet bağırtıları tahammül edilmez bir hal almaktadır. Sükûnetinizi muhafaza ederek kulaklarınızı tıkamalı ve direnç katsayınızı yüksek tutmalı ve asla sinirlenmeyiniz!
Beyin tutulması etkisinde kalmış, boş gözlerle bakan nice insan üzerinize doğru gelebilir. Sağa veya sola çekilmeniz yetmez; çünkü siz sağ yönelseniz sağa, sola yönelseniz aynı anda sola yönelecektir. Çarpıştığınızda özür dileme veya gülümseme gibi bir davranış beklemeyiniz!
Referandum faaliyetlerinden 
Cadde de nasibini aldı
Parti amblemli minibüsler, yüksek volümde sizi evet veya hayır demeye davet eder, hele ara yayın olarak hoparlöre verilen müzik en beğendiğiniz parça bile olsa pes dedirtir.
Kimin evet veya hayır diyeceği bellidir. Kararsızları tavlamak için gösterilen çabalar, vatandaşı çıldırtmıştır
Bir de bunların yanında siyasi kimliği olan kişilerin vatandaşlara karşı hakaret, küfür, sert çıkış, yan bakış gibi tavırları olmaktadır. Kimse kimseye kötü söz söyleyemez. İdarenin veya bir partinin gücünü arkasına alan kişi/lerin vatandaşı karşısına alması yiğitlik midir? Oysa milletvekillerimizin vatandaşlara karşı gayet nazik, babacan ve düşük ses tonuyla konuşmaları onları yüceltir.

 

Editör: CENGİZ BAYSU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam