SON DAKİKA
reklam
reklam

Doğu Özgün’den “Palimpsest Hafıza” Resim Sergisi

Eklenme Tarihi: 9 Mayıs 2015, Cumartesi - 00:00   Okunma Sayısı: 224867

Refik Doğu Özgün’den “Palimpsest Hafıza” Resim Sergisi


Ressam Refik Doğu Özgün, ikinci kişisel sergisini 9 Mayıs Cumartesi-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Harmony Sanat Galerisi’nde sergileyecek. Serginin temaları; kültür ve mekan, doğa ve insan. Sanatçı, insanın iyi-kötü, doğru-yanlış, çirkin-güzel kaygılarından sıyrıldığı bir ütopyada, yargı ve çelişkilerden uzak bir yuvaya, dingin bir öze olan özlemi resmediyor.

Ressam Doğu Özgün resim serüvenini, silinerek tekrar tekrar yazılan bir parşömen kağıdına benzetiyor. Çocukluğundan beri birçok farklı şehirde yaşayan sanatçı, kişisel yaşam öyküsünü “Palimpsest Hafıza” sergisinde bugün sanatseverlerle paylaşacak.


Refik Doğu Özgün, "Palimpsest Hafıza"Resim Sergisi

9Mayıs-31Mayıs 2015 Harmony Sanat Galerisi

Kültür ve mekan, doğa ve insan

Ressam Refik Doğu Özgün, ikinci kişisel sergisini 9 Mayıs Cumartesi-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Harmony Sanat Galerisi'nde sergileyecek. Serginin temaları, kültür ve mekan, doğa ve Sanatçı, insanın iyi/kötü, doğru/yanlış, çirkin/güzel kaygılarından sıyrıldığı bir ütopyada, yargı ve çelişkilerden uzak bir yuvaya, dingin bir öze olan özlemi resmediyor. Sığınaktan öte olan evi, memleketten öte olan toprağı arıyor. 

Palimpsest Hafıza

R.D.Özgün, silinerek tekrar tekrar yazılan bir parşömen kağıdına benzetiyor resim serüvenini. Çocukluğundan beri bir çok farklı şehirde yaşayan sanatçı, kişisel yaşam öyküsünü "Palimpsest Hafıza" sergisinde bizlerle paylaşıyor Parşömeni ne yırtıp atıyor, ne de olduğu gibi saklıyor. Bellek parşömenin fiziksel varlığının üzerinde katmanlaşarak birikip duruyor. Her yeni yaz boz operasyonunda, alttakilere ulaşmak biraz daha zorlaşıyor ama imkansız hale gelmiyor.

Dante ile Dans

Ressam, tarihin yüzeyine bugünü ekliyor ve çağdaş biçim algısını yeniden yorumluyor. Özgün'ün bugünü Dante ile dans ediyor.

 

AÇILIŞ: 9Mayıs 2015 Cumartesi, Saat:18:00

ADRES: Kuzguncuk Mh. İcadiye cad. No: 42 A 34674 Üsküdar/İstanbul

Kaynak: Tünaydın Gazetesi
Editör: Ayşe Dursun

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam