SON DAKİKA
reklam
reklam

Its coming home

Köşe Yazarı: Nihat HATİPOĞLU   Eklenme Tarihi: 15 Temmuz 2018, Pazar - 21:00   Okunma Sayısı:

Bu ne şimdi diyeceksiniz... Hani neredeyse bir aydır bizi ekranlara kilitleyen FIFA Dünya Kupa’sındaki favori takımım İngiltere’nin bu yılki maç şarkısı. Nemi demek istiyor, futbolun beşiği olan İngiltere’ye yanı evine geri geliyor diyor. 1966’da kazanılan dünya kupası dışında pek bir varlık gösteremeyen ada çocukları bu sene şeytanın bacağını kıracaklarını o kadar emindiler ki bu zaten varolan şarkıyı ‘football ıts coming’ olarak revize edip dillere pelesenk ettiler.  İngiltere milli takım düzeyinde tarihinde 3. kere Dünya Kupası'nda yarı finale yükseldi. 'It's coming home' sloganı da İngilizlerin bu konudaki en büyük eğlencesi. Peki bu slogan nasıl çıktı? 

Prens Harry

İngiliz Lightning Seeds grubunun David Baddiel ve Annie Skinner ile birlikte, 1998 Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takımları için yaptıkları 'Three Lions' adlı şarkının içinde geçen bir cümle. Evet sadece bu cümle ile tüm dünyaya futbolu geri döndürmeye inandırdılar ama nafile. (Sonuçta futbol dışında müzikte adada yetişip en iyi grup ve sanatçıların oradan çıktığını varsayarsak) Bu yıl da bu cümle, İngiltere'nin Dünya Kupası'nda gösterdiği başarılı performansla İngiliz taraftarlar arasında bir fenomene dönüştü. Bu furyaya İngiliz taraftarlar, futbolcular ve hatta Prens Harry kayıtsız kalmadı. 

Prens Harry, bir gazetecinin yönelttiği "Futbol evine dönüyor mu?" sorusu üzerine "Kesinlikle" yanıtını vermişti.

Geçen gün futbol eve dönmedi belki ama yine de alkışı ve onuru yaşattı insanlara. Her ne kadar İngiltere’yi favorim olarak göstersemde ısın sadece futbol olmadığını, deneyim ve tecrübe faktörünün ön planda olacağını hesaba katmadık neyse Fransızlar Hırvatlar karşısında bakalım neyi gösterecek tecrübe mi yoksa en pahalı futbol takımına sahip olanın maçı kazanıp 2018 Dünya Kupasını alacağını mı?  Olsun yine de ‘Its not coming home’ önümüzdeki maclara bakacağız artık. 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam