SON DAKİKA
reklam
reklam

TOLGA TÜRKMEN

Köşe Yazarı: Tolga TÜRKMEN   Eklenme Tarihi: 5 Temmuz 2019, Cuma - 09:16   Okunma Sayısı:

Hepimiz kabul etmeliyiz ki hayat bir roller coaster. İniyoruz, çıkıyoruz, tepe taklak oluyoruz. Arada bir başımız dönüyor ama durduramıyoruz. Kısaca hayatın 4 dakikalık fragmanı gibi. Tek farkı roller coasterda sizin hiçbir çabanız etki etmez iken gerçek hayatta etki edebilir. Bu etki her zaman olumlu olmaz ne yazık ki. Bir “Çabalıyorum, olmuyor.” etkisi vardır bir de “ O kadar çabalıyorum yine de olmuyor, kafayı yiyicem.” etkisi vardır. Bu ikinci duruma bataklık durumu diyorum. Hani içine çekiyor seni, uğraşmasan batacaksın, uğraşıyorsun daha çok batıyorsun hali.

Bu durumda olduğunuzu fark etmemeniz imkansız. Her şey hızla kötüye gidiyor sonuçta ve "Dur bi ya!" diyemiyorsunuz. Roller coasterin o çıktığı yükseklikten son sürat indiği haldesiniz. Elinizden geleni yapmanız ise işe yaramıyor hatta bazen işleri daha da kötüleştirebiliyor (Bu nasıl oluyor ben de şaşırıyorum ama oluyor). Kısaca ayva mıdır başka şeyler midir yemiş durumdasınız. Sizden daha kötü durumda olanlar vardır elbette her zaman, her yerde. Lâkin herkesin hayat savaşı farklı. Ona göre düşünülmeli.

Roller coaster gibi kendiliğinden yükselmeyi beklemeyin. Bu bataklık durumuna kendiliğinden gelseniz dahi ancak kendi çabanızla bir şeyleri düzeltip çıkmak zorundasınız -bu durum biraz acımasızca evet-. İnanılmaz bir hızla batıp da buna engel olamadığınız zaman yapmanız gereken şey ise yaşantınız da değişmesi çok zor olan bir şeyi değiştirmek. Radikal bir değişiklik. Hayatınızdaki dönüm noktasını, devrimi gerçekleştirmek. Bu değişim belki bir taşınma olur, belki birisini hayatınızdan çıkartmakla olur ya da birilerini hayatınıza dahil etmekle, belki de içlerinden en zoru olan kendinizi değiştirmekle olur. Alışkanlıklarınızı, takıntılarınızı, düşüncelerinizi, görüşünüzü… Ya kendinize bir şeyler katın ya da kendinizden bir şeyler eksiltin. Ya eskilerden kurtulun ya da yeniliğe kucak açın. Her halükarda bir şeyler değişmeli. Böyle devam edemez.

Bu bataklıktan kurtulma yolculuğunuzda ise yalnızsınız. Bu yolculukta aileniz, sevgiliniz, arkadaşınız bile üçüncü şahıs. Üçüncü şahıslardan yardım alın ama onlarla bir olmayın. Sizi ancak siz kurtarabilirsiniz. Biliyorum her şeyin söylemesi kolay yapması zordur. Hayatınızda yapılması gereken o köklü değişiklik de her ne ise yapması çok zordur, eminim. Çok zorlanacaksınız, ağır gelecek, biliyorum bunları hak etmediniz. Ancak acı çekmeden hiçbir şey kazanamazsınız. No pain no gain yani.

Unutmayın ki, dibe vurduysanız gideceğiniz tek yer yukarısıdır. Sonuçta küllerinizden doğmanız için önce yanmanız gerekir. Cennete gitmek için ölmeniz gerekir. Çıkmanız için batmanız gerekir. Her şeye yeniden başlamak için de her şeyi yıkmanız gerekir.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam