SON DAKİKA
reklam
reklam

Deizm ve Gençlik

Köşe Yazarı: Gülsüm KOÇYİĞİT   Eklenme Tarihi: 19 Ağustos 2019, Pazartesi - 10:26   Okunma Sayısı:

 

İnsanoğlu; yaradılışından itibaren dünyaya ve aleme dair bir takım sorgulamaları yapabilecek nitelikte donanımlanmıştır. Elinde olarak ya da olmayarak evrenin şifrelerini çözmeye çalışır. Yaşadığımız gezegenin ve dahi evrenin kendi kendine, öylesine ortaya çıkamayacağını bilgisi dahi olmadan algılayabilecek mantığa sahiptir. Bu demek oluyor ki; bir yaratıcı bilinciyle doğar. 

İçinden gelen bu sorgulamalara binaen, kendi elleriyle yaptıkları putlara, Güneş'e, Ay'a, ateşe, buluta, ineğe vs yaratıcı sıfatını yüklemiş; kendi iç sesini baskılamıştır.

İşin açıkçası, cahiliye devrinde böylesi inançların olması normal de.. Yıl olmuş 2019, bana göre; içinde bulunduğumuz sınavda kitap açık bakmak serbestken (bknz. Kur'an-ı Kerim) gözler önündekini görmemek asıl cahillik geliyor bana.. Bilgisi olmadan fikir sahibiyizdir biz toplum olarak hemen her konuda.. İşte bu ön yargılarımız bizi bizden eden.. 

Şaşkınlığım müslüman doğup, Allah inancıyla donanımlanmış bir toplumda büyüyüp -deizm- savunucularına.. Kimse kusura bakmasın ama bana gerçekten komik geliyor.. Hatta -tövbe estağfurullah- ateizm bile deizmden daha mantıklı gözüküyor.. 

Bir enerjinin olduğuna inanıyorlar ama peygamberlere, dolayısıyla kitaplarına inanmıyorlar. "Müslüman mısın?" sorusuna "Değilim" deyiveriyorlar.. 

Kurban bayramını geride bıraktığımız şu günlerde de -kurban kesmenin- canice olduğunu söyleyenleri duyuyorum. Nusret'e gidip, poz poz etlerle resim çektirirken canilik olmuyor ama Allah adına bir şey yapılınca canilik oluyor. Enteresan.. 

Deizm gördüğüm kadarıyla en çok gençler arasında yaygın.. Bahse konu deist gençlere soruyorlar: "Dünya'ya neden geldik?" ve "Ölünce ne olacak?".. Çoğu dünyaya -iyilik- için geldiğini söylüyor.. Ölünce ne olacağı hakkındaysa asla bir fikirleri yok.. Onları ölünce alkışlarla uğurlucaz, cenaze başında altın günü misali yemek yiyeceğiz, anılarımızı anlatacağız, şarap içeceğiz, sonra bizi gök yüzünden bizi görecekler, ışıklar içinde uyuyacaklar falan.. 

Ahiret inancı yok, günahların bedeli yok, kim ne kötülük yaparsa yanına kalacak, adalet sistemi yok..

Ohh ne ala! Ne duruyoruz gençler partileyelim o zaman zira hayat çok kısa!.. 

Çoğunun hacı annanesi/babannesi/dedesi neylesin?.. 

Düşündüm ve bugün de o gençler adına utandım..

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam