SON DAKİKA
reklam
reklam

Eğitim Sistemimiz..

Köşe Yazarı: Gülsüm KOÇYİĞİT   Eklenme Tarihi: 13 Şubat 2020, Perşembe - 11:13   Okunma Sayısı:

 

Ülkemiz adına, eğitim sistemimizi bir vatandaş olarak masaya yatırmak istiyorum bugün izninizle.. Sorunları az çok hepimiz biliyoruz. Dosyayı ortaya bırakıp -alınan alınsın- demeyeceğim, nacizane önerilerde bulunmak niyetindeyim. Teknik detaylara hiç girmeyeceğim, ezberlenmiş Finlandiya kıyaslarını tekrar tekrar dile getirmeyeceğim, müfredat hele hiç demeyeceğim, korkmayınız..

Öğretmenlik de okumuş, formasyon almış biri olarak söylüyorum bunu ki; bence öğretmenlik bölümleri üniversite giriş puanı en yüksek taban puanlarına sahip olmalı.. Sistem bu doğrultuda ivedi revize olmalı.. Tıp, Hukuk, Mühendislik nasıl diğerlerine oranla oldukça yüksekse, öğretmenlik de kesinlikle öyle olmalı.. Neden mi? Gençler puanı yalnızca bahse konu bölüme yettiği yahut açıkta kalmamak için değil, öğretici/eğitimci olma idealleriyle bu yola baş koymalılar.. Bu iş kesinlikle sevgi, özveri işi.. 

Spor akademisi, güzel sanatların nasıl özel yetenek sınavları varsa kesinlikle öğretmenlik bölümleri de kendi içinde özel yetenek sınavları içermeli.. Sebebini söyleyeyim; bir kişinin konuyu iyi bilmesi, onun iyi bir öğretmen olduğu manasını taşımıyor maalesef de ondan.. 

Defalarca yinelenen, değişen ve oturmayan sistemimizden, 4+4+4'ten, atama bekleyen öğretmenlerden, KPSS'yi kazanamayan mezunlardan bahsetmek istemiyorum. Evet, kanayan yaramız bunlar; evet, çözüm bulunmalı mümkün olabilecek en en hızlı şekilde.. Peki nasıl? Benim fikirlerimden biri mesala odur ki; yaşı dolduğunda öğretmenlik mesleğinde zorunlu emekli olunmalı ki gençlere yer açılsın..

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk göreve geldiğinde beklentilerimiz çok yükselmişti ama farkındaysanız müspet yahut menfi eğitimde bir revizyona tanıklık edemedik.. Okul zilleri tek tip oldu, çok tatlış tamam, eğitime başlama yaşı değişti vs ? Başka?.. Susuyorum, çok üzgünüm.. 

Bakanım; sizin dur durak bilmeden çabalamanızı, sistemi düzeltip hizaya sokmanızı istiyoruz haklı halk olarak.. Bakmanız gereken çok önemli mevzular, kanayan yaralar, bi dolu revizyonlar var sizin, yok mu?! Enkaz aldınız kabul ama siz de o potansiyel kesinlikle var. -Deha- yüzde bir ilhamsa, yüzde doksan dokuz terdir efendim, bunu siz pek iyi tahayyül edersiniz.. 

En güçlü en ayakları yere basan bakanlık olması gerekir eğitimin! Bugüne kadar uçarı delikanlı gibiydi sanki.. Aklına estiği gibi, canı istediği gibi, deneye yanıtla yolunu bulmaya çalışan.. Olgunlaşalım maaile hepimiz her birimiz, toptan ülkemizi içeren eğitim sistemimiz.. Çok rica edeceğim artık sesinizi duyalım Sayın Ziya Selçuk.. İnancımızı tazeleyiniz..

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam