SON DAKİKA
reklam
reklam

Tatilde Cilt Bakımına Dikkat

Köşe Yazarı: Mert CiGERLİ   Eklenme Tarihi: 7 Ağustos 2020, Cuma - 09:20   Okunma Sayısı:

Bayramın gelmesi ve normalleşme süreci ile birlikte insanımız ya memleketinde ya da güneydeki tatil beldelerinde soluğu aldı. Yazın ve güneşin tadını çıkarma isteğine maalesef koronavirüs dahi engel olamadı. Hemen her gün televizyonlarda ve sosyal medyada gördüğümüz iç içe olan, sosyal mesafeyi önemsemeyen tatilciler can sıkıcı olsa da herkes cildini bronzlaştırma çabasında gözüküyor.

 

Tatil yapmak, bronz bir tene sahip olmak güzel… Peki uzmanların uyardığı, bronzlaşırken cildimize zarar vermemek için yapmamız gerekenler neler? Gelin bu yapılması gerekenleri size kısa bir biçimde sıralayalım.

 

  • Öncelikle kesinlikle kontrolsüz güneşlenmekten kaçınmalıyız. Cildin güneş ışınlarına fazla maruz kalması cilt lekelerine, deri kanserine ve cildin erken yaşlanmasına sebep olabilir. Bu yüzden uzun süre güneşlenmekten imtina etmeliyiz. Öğlen sıcağında 15-20 dakika kadar güneşte kalmak, vücudun ihtiyacı olan D vitamininin alınması için yeterli olacaktır.
  • Yürüyüş, yüzme gibi aktiviteleri sabah saat 10.00 dan önce veya akşam 16.00 dan sonra yapmak cilt sağlığı için daha iyi olacaktır.
  • Cildimize koruyucu faktörlü kremleri sadece plajda kullanmamalıyız. Eğer cildiniz güneş gördüğünde kızarıyor ve bronzlaşmıyorsa güneş koruma faktörü 30`un üzerinde olan bir krem kullanmalısınız.
  • En önemli uyarılardan bir tanesi ise nemlendirici kullanımı konusunda… Biliyoruz ki kuruluk cildin en büyük düşmanıdır. Yazın cildi yeterince nemlendiremezsek güneşin etkisiyle çok fazla kuruyabilir. Bu yüzden nemlendirici kremleri kesinlikle ihmal etmemelisiniz.
  • Çok ağır makyajdan kaçınmak da cildimiz için kesinlikle önemli bir önlem olarak göze çarpıyor. Yazın yapılan ağır makyajlar güneş ışınlarının da etkisiyle daha fazla komedon, yağ bezi, akne oluşumuna yol açabiliyor. Bu yüzden yazın cilt temizliğine ve hafif dokulu makyajlar yapmaya özen göstermeliyiz. Ağır fondöten, pudra gibi kapatıcıları özellikle plajda kullanmamalıyız.
  • Yazın yağlı yiyeceklerden uzak durmak cilt sağlığı için ayrı bir önem taşıyor. Yazın su içeriği yüksek salatalık, karpuz gibi sebze ve meyveleri sık tüketmeli, taze sebze, meyve tüketimine özen gösterilmeli. Yağlı ağır yiyecekler, kola, kafein ve alkol kısıtlanmalıdır.
  • Cildimiz için yeterince su tüketmeyi de ihmal etmemek gerekiyor. Tüm vücut organlarımızın olduğu gibi en büyük organımız olan cildimizin de yazın su ihtiyacı artıyor. Kişinin ihtiyacına göre değişmekle birlikte en az 2-3 litre su içilmesine özen gösterilmesi gerekiyor.

 

Ayrıca sağlıklı bir deri için doğru cilt temizliği büyük önem taşıyor. Cilt temizliği doğru şekilde yapılmaz, cilt iyi nemlendirilmez ve yanlış kozmetik ürünler kullanılırsa deri gözenekleri kapanır ve sonraki etapta yağ butonları oluşabilir. Bu durumların önüne geçebilmek için iyi bir cilt bakımı şarttır. Düzenli olarak yapılacak cilt bakımı ve temizliği, derinin nem dengesinin korunmasına yardımcı olacaktır.

 

Tatil yapmak ve bronzlaşmak güzel ama üstte saydığım maddeleri de atlamamak, cildimize ihanet etmemek gerekiyor. Herkese sağlıklı ve mutlu bir bayram diliyorum.

 

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam