SON DAKİKA
reklam
reklam

Hey Şey Şaka Gibi

Köşe Yazarı: Sinan ERDOĞDU   Eklenme Tarihi: 12 Eylül 2020, Cumartesi - 11:59   Okunma Sayısı:

Yeniden ve içten duygularımla sizleri selamlıyorum değerli okurlarım. Okurlarımız böyle bir başlığı neden köşe yazısının başlığı olarak kullandığımı doğal olarak merak edecekler. Başlığıma konu olan “Hey Şey Şaka Gibi” köşe yazılarına sık sık yer verdiğim Maltepe Ardahanlılar Dernek Başkanı ve Uz. Eğitmen Sn.Yaşar Geler hocamın ikinci kitabının adı.

Öncelikle hocamız hakkında tanıtıcı bilgiler verelim; 01 Mayıs 1959 –Ardahan- Çıldır İlçesi- Eskibeyrahatun Köyü’nde dünyaya gelen Yaşar hocam;  İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Çıldır merkezdeki okullarda bitirdi. Ailesi , Çıldır merkezde ticaretle uğraştığı için doğal olarak ticaretin içindeydi.

1978’de Kars Dede Korkut Eğitim Enstitüsünü bitirdikten kısa bir süre sonra 01 Mart 1979 ‘da kendi köyü Eskibeyrahatun Köyü’nde Sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Yaşar hocam aynı sene, Ebe-Hemşire olan Tamam Geler ile evlendi. İki oğlu olan Yaşar hocam 2001’de Anadolu Üniversitesi İlköğretim Türkçe Öğretmenliği bölümünü bitirdi.

Kars-Ardahan Çıldır ilçesi köylerinde ve Çıldır Merkez İlkokulu’nda 10 yıl görev yaptıktan sonra tayinle İstanbul’a yerleşen ve 32 yıldır İstanbul’da çeşitli ilçelerde ve okullarda görev yapan Yaşar hocam; ayrıca öğretmen dernekleri, öğretmen sendikaları gibi meslek örgütlerinde çalıştı.

Hocamızın deneme türündeki ilk kitabı “Bana Çıldır’ı Anlat” Çıldır ve Ardahan üzerine eşsiz bir kitaptı. Hem hocamızın hayat hikayesinden hem de çevresindeki insanlardan önemli kesitlerle beraber Ardahan ve Çıldır üzerine özel öykülerin olduğu kitabı sizlere öneriyorum.

Ve Yaşar hocamızın yeni ve ikinci kitabı olan “Hey Şey Şaka Gibi” ye gelelim. Tamamen öyküler üzerine kurulan bu kitapta yine hayatın tüm renklerine yer veriliyor. Bu iki kitabı da; farklı internet satış sitelerinden ve kitabın yayıncısı Cinius Yayınları’nın internet sayfası olan www.cinius.shop  adresinden alabilirsiniz.

Maltepe Ardahanlılar Dernek Başkanı ve Uz. Eğitmen Yaşar Geler hocamız kitap hakkında şu mesajı paylaşıyor ;

“Merhabalar değerli dostlarım,

İnsanların yaşamları boyunca yaptıkları bazı şeyler vardır. Yaşamına iz bırakan şeyler. İşte benim de "Edebiyat Dünyasına" bir katkı sunmak adına ortaya koymaya çalıştığım eserim olsun istedim. Birincisini Eylül 2018'de "DENEME" türünde çıkardım "Bana Çıldır’ı Anlat" ve ilk baskısı bitmişti. 2.baskı Ağustos 2020 yani bugün Cinius Yayınları'ndan çıkmış bulunuyor ve www.cinius.shop sitesinde satışa çıkmıştır.

İkinci eserim ise, "ÖYKÜ" türünde Ağustos 2020 ‘de "Cinius Yayınları' ndan çıktı

"Her Şey Şaka Gibi " ve www.cinius.shop adresinde satışa çıkmıştır. Farklı internet satış sitelerinden de temin edilmektedir.

Umarım okunmaya değer kitaplar olmuştur. Dileyen eş, dost ve arkadaşlarımın ilgili sitelerden temin edebileceğini hatırlatır, okumanızı ümit ederim.

Sevgi ve saygılarımla!”

************************************************************************

Geride bıraktığım hafta üniversite hayatımın geçtiği Maltepe Üniversitesi Kütüphanesine uğradım ve çok değerli öğrencilerimizin faydalanması için kitap bağışında bulundum. Akabinde de Kütüphane Daire Başkanı Sn. Mustafa Serin'i makam odasında ziyaret ederek bir süre sohbet ettik. Mustafa bey; Maltepe Üniversitesinin faaliyetlerine her fırsatta yer veren TÜNAYDIN ve SON-AN gazetelerimize ve bizlere çok teşekkürlerini iletti. Maltepe Üniversitesi Kütüphanesi, ülkemizin dört bir yerinde ilköğretim okullarımızın ve liselerimizin kütüphanelerini kitaplarla donatıyor.

Çok değerli okurlarımızdan ricam, Maltepe Üniversitesi ile destek verdiğim ve Türkiye'mizin çocuklarını, gençliğini kitaplarla donatan Umut Treni Derneği, Ataşehir Eğitim Derneği, Maltepe Ardahanlılar Derneği, Maltepe Giresunlular Derneği gibi kurum ve kuruluşlara kitap bağışında bulunmanızdır. Sizlere sağlık ve esenlik dolu günler dilerken , son günlerde yeniden yükselişe gecen Covid- 19 salgınına karşı dikkat etmenizi öneriyorum.

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam