SON DAKİKA
reklam
reklam

Avrupa'da Milli proje

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2020, Pazar - 02:02   Okunma Sayısı: 402105
Koronavirüs salgını nedeniyle Dünya ve Türkiye’de birçok spor faaliyetlerinin ertelendiği, hayatın neredeyse durma noktasına geldiği bu zor zamanlarda, Milli Masa Tenisi projesi Avrupa Federasyonu tarafından kabul edildi.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu veya aynı zamanda Avrupa Masa Tenisi Federasyonu’nda Gençlik Komitesi üyesi Samet Polat’ın tasarladığı “ETTU Web Camp” projesi, Avrupa Federasyonu tarafından kabul edildi. Projenin antrenör ekibine ise Milli takım antrenörlerimizden M. Babür Üstündağ da dahil oldu. Avrupa çapındaki 15 yaş altı Milli Takım sporcuları hedefleyen projede, iki hafta boyunca, seçilen antrenörler online bir platformda sporcularla buluşacak. Bu platformda haftada 6 gün, birer saatlik masa dışı antrenmanlar verilecek. Antrenmanların arasında gölge antrenmanı ve ayak çalışmaları da yer alacak.

Avrupa arenasında ülkemiz adına ilk Masa Tenisi projesini gerçekleştirecek olan Samet Polat “Birçok ülkeden, sporcular koronavirüs salgını ile normal hayat tarzından oldukça uzak, çok sıradan farklı bir süreç yaşıyorlar. Psikolojik olarak da zorlanılan bu dönemde, Avrupa Masa Tenisi Federasyonu'nun sporculara sahip çıkması, onları desteklemesi çok önemliydi. Bu kapsamda, yapmış olduğum proje çalışmasını Avrupa Masa Tenisi Federasyonu'na ilettim. Onlarda yapmış oldukları değerlendirme sonucunda benim projemi kabul ederek uygulanabilir olduğunu yönünde karar verdiler ve programa dahil ettiler. Ayrıca Avrupa ülkelerinden de projemle ilgili olarak çok olumlu dönüşler aldım'' dedi.

 

Önemli isimler yer alacak

 

Antrenör kadrosunda Türk Milli takımları antrenörlerinden M. Babür Üstündağ’ın yanı sıra önemli isimlerin de yer alacağını söyleyen Polat ''Projede; İngiltere Milli Takım antrenörü Marcus Gustafson, Almanya Milli Takım antrenörü Lara Broich ve İsrail Milli Takım antrenörü Omer Gendler yer alacak. Proje lideri olarak görev alacağım ekipte, Türkiye’mizi Babür hocayla temsil etmekten son derece gurur duyuyorum. Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, Masa Tenisi Federasyonu Başkanımız Fatih Karaca, çalışmama ilk günden beri destek veren M. Babür Üstündağ hocamız ve çalışmalarımızda destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Gurulu ve mutluyum

 

Böyle bir projede yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen M.Babür Üstündağ ise ''Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu Başkanı Samet Polat'ın sunduğu projenin kabul edilmesine çok mutlu oldum. Kendisini kutluyorum. Dünya için zor olan bu süreçte Proje Liderimiz Samet Polat ile birlikte çalışarak katkı sunacağım için gururluyum. Ülkemizi, Federasyonumuzu ve branşımızı onurla temsil edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

 

 

Pandemi çalışmaları olumsuz etkiledi

 

Dünya ciddi bir tehditle karşı karşıya bulunuyor. Koronavirüs hastalığı, 2019-2020 Masa Tenisi sezonunu olumsuz yönde etkiledi. Dünya ve Avrupa Federasyonları aldıkları kararlarla faaliyet takviminde yer alan turnuva ve kamplarını ertelediler. Bu salgının Masa Tenisi üzerindeki ciddi etkisi, ITTF, ETTU ve Ulusal Derneklerin aldıkları önlemlerle güvence altına alınmış durumda. Alınan bu önlemler dünyadaki Masa Tenisi topluluğunu sağlıklı ve güvenli tutmak adına son derece önemli kararlar olarak öne çıkıyor. Avrupa Masa Tenisi Federasyonu ETTU, teknolojinin yardımıyla engellerin üstesinden gelmek ve oyuncuları, antrenörleri ETTU Web Kampı projesi ile tekrar bir araya getirmek istiyor. Web kampında Avrupa'dan farklı antrenörler tarafından düzenlenen günlük çevrimiçi oturumlar yer alacak. Her oyuncu ve teknik direktör çevrimiçi oturumlara aynı anda katılacak. Antrenörler egzersizleri açıklayacak ve oyunculara rehberlik edecek.

 

 

Çalışmalar Zoom üzerinden olacak

 

ETTU tarafından hayata geçirilecek olan ve Samet Polat tarafından geliştirilen Web Kampında Proje Lideri Samet Polat'ın dışında; ETTU Geliştirme Müdürü Prof. Neven Cegnar, Türkiye'den Milli antrenör Babür Üstindağ, Almanya'dan Lara Broich, İngiletere'den Marcus Gustafson ve İsrail'den Omer Gendler yer alacak. Oyuncular ve antrenörler antrenman seansları için Zoom programını kullanacak.

Antrenörler video konferansı ayarlayacak ve bağlantıyı oyunculara gönderecek, ardından oyuncular oturuma katılacak. Her oyuncu ve teknik direktör kamp başlamadan önce Zoom'a kayıt yaptıracak.

 

Web Kamp 6 gün sürecek

 

Web kampı 6 günlük 2 bloğa bölündü. İlk bloktaki çalışmalar, 11-16 Mayıs 2020, ikinci bloktaki çalışmalar ise 18-23 Mayıs 2020 tarihlerinde yapılacak. Eğitimler her gün TSİ saat 17:30'DA başlayacak. Web Kampına katılmak isteyenler ETTU tarafından hazırlanan başvuru formunu doldurarak ETTÜ Geliştirme Müdürü Prof. Neven Cegnar'a ilettiler. Web kampı Cadet kategorisindeki 15 yaş altı Milli takım oyuncularına açık olacak. Oyuncu sınırı maksimum 30 bayan ve 30 erkek oyuncu olarak sınırlandırıldı. Girişlerin limiti aşması durumunda, daha önce alınan girişler kabul edilecek.

Her gün 2 antrenör farklı oturumlarda eğitim verecek. Antrenör bir bağlantı oluşturur ve tüm oyunculara e-posta yoluyla gönderir, ardından oyuncular oturuma katılır. Oturum, ısınma-ayak-fitness-gölge-esneklik-çeviklik-frekans gibi izolasyon döneminde yapılabilecek bazı egzersizleri kapsayacak.

 

Ayak hareketleri

 

Masa Tenisi oynarken çok büyük bir alanı kontrol etmeniz gerekmez. Fakat bir noktaya çok hızlı ve çabuk bir şekilde gitmeniz gerekir. Ayak hareketlerini öğrenirken önce topsuz olarak iyice pekiştirinceye kadar yavaş bir şekilde yapılmalı. Ayak hareketlerinin doğru yapılması iyi bir vuruşun en büyük yardımcısıdır. Doğru pozisyon ve yere sağlam basarak yapılan tüm vuruşlar daha istikrarlı ve etkili olur. Sağa ve sola kayma ayak hareketi bir adım ayak hareketi ve iki adım ayak hareketi olarak ikiye ayrılır. Bir adım ayak hareketi yakın mesafeler için kullanılır ve masanın 1/3 bölüm için geçerlidir. İki adımlık ayak hareketi çok sık olarak masada daha geniş bir alanı kontrol etmek için masanın 2/3 bölüm için kullanılır. İleri-geri ayak çalışması kısa ve uzun gelen toplarda kullanılır. En çok servis karşılama ve servis sonrası oyunlarda kullanılan bir adım çeşididir. Adımlama her pozisyonda her iki ayak ile uygulanabilir. İleri-geri adımlama yaparken bir sonraki pozisyonu düşünerek top masanın hangi köşesine gelirse o adımla yapılmalıdır .

 

Dönme adımlama

 

Dönme adımlama backhand köşesinden gelen topları, kuvvetli, etkili ve daha yüzdeli olan forehand tekniği uygulamak için yapılan bir adımlama çeşididir. Backhand tekniği uygulamak için beklerken veya uyguladıktan sonra, sol ayak yana ve öne doğru kayarken sağ ayak arkaya ve yana doğru kaymalıdır. Adımlama aynı anda iki ayak hareketi ile başlamalı. Adımlama tamamlandıktan sonra sporcu masaya yan durmuş olmalı. Çapraz adımlama masanın uç köşelerine gelen uzun toplara yetişmek için kullanılan bir adımlama çeşididir. Çapraz adımlama sağ ve sola olarak iki istikamette yapılır. Sağa doğru adımlama yapılırken sol ayak hareket eder ve sağa ayağın önünden ters istikamete geldiği kadar mesafeye atılır ve yere basar basmaz sağ ayağımız öndeki sol ayağın arkasından aynı istikamete geldiği kadar mesafeye adım atılarak hareket tamamlanır .

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam