SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepe meydanına kavuştu

Eklenme Tarihi: 17 Mart 2024, Pazar - 23:19   Okunma Sayısı: 47489
İstanbul’un meydanı olmayan tek ilçesi durumundaki Maltepe bu durumdan kurtuldu. İBB’nin ilçeye kazandırdığı meydan Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı törenle açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kabataş ve Salacak’ın ardından günün üçüncü açılış törenini Maltepe’de yaptı. İmamoğlu, “Maltepe Cumhuriyet Meydanı ve Maltepe Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi” açılışı ve halk buluşması öncesinde, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve CHP Maltepe Belediye Başkan adayı Esin Köymen ile seçim otobüsüyle ilçe turu yaptı. Vatandaşlar, yol boyunca İmamoğlu, Kılıç ve Köymen’e sevgi gösterilerinde bulundu. İmamoğlu, zaman zaman otobüsün önünü kesen vatandaşlara kısa konuşmalar yaptı. İmamoğlu, yaklaşık 1 saat süren turun ardından, hizmete açacağı Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nı, çevresindeki binaların pencerelerini, balkonlarını, çatılarını ve cami avlusunu dolduran coşkulu kalabalıkla buluştu.

 

KILIÇ VE KÖYMEN’İ YANINA DAVET ETTİ            

 

Alanda gösterilen birbirinden ilginç dövizleri tek tek okuyan İmamoğlu, yanına Kılıç ve Köymen’i davet etti. “Hep birlikte daha güçlü bir 5 yılı var etmek için buradayız” diyen İmamoğlu, vatandaşlardan kendisi ve Köymen için destek istedi. İktidara “unutkanlık” üzerinden göndermelerde bulunan İmamoğlu, şu hatırlatmalarda bulundu:

 

“91 YAŞINDAKİ DÜRDANE ANNEMİZİ İZLEDİNİZ Mİ?”

 

“Mesela; emekli büyüklerimiz var burada değil mi? Annelerimiz var, abilerimiz var, ablalarımız var. 2024 yılını emekliler yılı ilan eden Sayın Cumhurbaşkanı, emeklilere neyi hak gördü? 10 bin lira maaşla geçinmeyi. Öyle değil mi? Millet geçinemiyor. Öyle değil mi? Hayat pahalılığı büyük. Emekliler zam isteyince ne dedi? ‘Siz bütçeye yüksünüz, size zam yapamam’ dedi. Eskiden ne diyordu? Hatırlayın; ‘millet millet’ diyen gitti, yerine milleti yük gören bir lider geldi. Haberlerde gördüm. İçim parçalandı. Tam 91 yaşındaki Dürdane annemizi izlediniz mi? 5 lira daha ucuz diye, Ramazan pidesi almak için Halk Ekmek kuyruğuna girmiş, uzun süre de beklemiş. Diyor ki, ‘Eskiden de bazen kuyruk vardı ama alacağımızı çuvalla alırdık. Ben böyle pahalılık görmedim’ dedi. Haksız mı Dürdane Abla?”

 

“ORTADA NE METRO VAR NE ÜÇ KATLI TÜNEL”

 

“Bir başka unutkanlık daha anlatayım İstanbul'la ilgili. Bakın; 10 yıl öncesinden milyonlarca lira harcayıp filmler, reklamlar yaptılar. Havalı tanıtım programları ile sizleri aldattılar. Mega proje; Avrupa yakasından Bakırköy, İncirli'den başlayıp, Söğütlüçeşme'de sözüm ona bitecek bir sistemi anlattılar. Boğaz’ı üç katlı tünelle geçeceklerdi. Hatırlıyor musunuz filmleri? Orta tünelde metro, alt ve üst tünelde arabalar…. Aradan ne kadar geçti? 10 yıl. Ortada ne metro var ne üç katlı tünel ne de İncirli'den başlayıp, Söğütlüçeşme'de biten metro. Tabii ona, bu soruları soran ne televizyon kaldı ne gazeteci kaldı. Hatırlatmıyorlar ki, cevabını duyalım. Ne yapıyorlar? Hatırlatmıyorlar. Niçin? Çünkü korkuyorlar.”

“BUNLARIN İŞ YAPACAK GÜCÜ KALMADI”

 

“Açık söyleyeyim. Bunlar çok yoruldular. Bunların iş yapacak gücü kalmadı. Bakın söyleyeyim; belki yorgundur, erken yatıyordur. İki talimat ver, gece yarısı bir kararname yazsınlar. Ne yapsınlar? Mülakatı kaldırsınlar. Öyle değil mi? 10 ay geçti, kaldırın şu mülakatı. Bari bir yerde adaletiniz olsun. Öyle değil mi sevgili gençler? Ama diyemiyor. Bunu hatırlatan gazeteci de kalmadı. Bunu ona soracak gazeteci de kalmadı. İki talimatı, iki kelimelik talimatı veremediği için atanamayan öğretmenler her meydanda önümü kesiyor gözyaşlarıyla. Genç hanımefendi öğretmenler, delikanlı öğretmenler acı çekiyorlar. Sizin iki kelimelik talimatınız yüzünden, bu ülkede herkesin adalet duygusu yerle bir oluyor. Bu seçim onun için önemli. Bu seçim, vatandaşın yöneticilere had bildirme seçimi. Size bir şey söyleyeyim mi? Allah muhafaza bu seçimden başarılı çıkarsa var ya, bir daha dönüp geriye bile bakmaz. Öyle değil mi? Ne yapacaksınız? 31 Mart'ta gücünüzü sonuna kadar kullanacaksınız. Ne yapacaksınız? Onlara hadlerini bildireceksiniz. Bakın; sonra 4 yıl seçim yok. Bu seçimde haddini bildireceksiniz ki, o verip de unuttukları sözleri tek tek yerine getirsinler.”

 

İmamoğlu, konuşmasının ardından, protokolle birlikte alanda bulunan küçük çocukları da yanına davet etti. CHP Genel Başkan Yardımcıları Aylin Nazlıaka, Suat Özçağdaş, İmamoğlu, Kılıç, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Köymen’le birlikte Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nı resmi olarak vatandaşların kullanımına açtı.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam