SON DAKİKA
reklam
reklam

Ramazan akşamı şarkılarla şenlendi

Eklenme Tarihi: 25 Mart 2024, Pazartesi - 11:19   Okunma Sayısı: 25098
Maltepe Halk Eğitimi Merkezi’nin şef Dündar Kıvanç yönetimindeki Türk Sanat Müziği korosu, "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında düzenlenen konserle keyifli bir akşam yaşattı

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi’nin şef Dündar Kıvanç yönetimindeki Türk Sanat Müziği korosu, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki konserle sanatseverlere keyifli bir akşam yaşattı.

Sunuculuğunu Savaş Yücesoy’un yaptığı konserle ilgili düşüncelerini sorduğumuz Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asuman Büber şunları söyledi;

“Ülkemizde en çok emeklilerin tercih ettiği fakat aslında çalışanların da stresli iş ortamlarından uzaklaşmak için denemeleri tavsiye edilen zevkli bir hobidir koro eğitimleri. Tüm hafta boyunca yoğun iş temposunda çalışan insanların kendini tazeleme ihtiyacı ve kafasını boşaltma arzusu ağır basmaktadır.

İşte biz de Maltepe Halk Eğitimi Merkezi olarak burada devreye giriyoruz ve mesleki eğitimlerimiz ve el becerilerine hitap eden eğitimlerimizin yanı sıra sanatsal faaliyetlere de imkan sağlayan kurslarımızı hayata geçiriyoruz.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında düzenlenen Türk Sanat Müziği koromuzun çalışmalarının meyvelerini almak bizleri mutlu ediyor. Bize ihtiyaç duyulan her alanda kurslarımızı imkanlar ölçüsünde açmaya taleplere cevap vermeye gayret ediyoruz” dedi.

Konser Yusuf Paşa’nın Segah peşreviyle başladı. Ardından koro Hacı Arif Bey’in Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme ve Sadettin Kaynak’ın İncecikten Bir Kar Yağar isimli eserlerini okudu.

Daha sonra sıra solistlere geldi.

Seyhan Akalın, Sadettin Kaynak’tan Dertliyim Ruhuma Hicranımı Sardım da Yine, Savaş Yücesoy yine Sadettin Kaynak’tan Bir Rüzgardır Gelir Geçer Sanmıştım, Nurdan Şengür Mustafa Seyran’ın Kapat Gözlerini Kimse Görmesin, Zeynep Ekmekçi, Şekip Ayhan Özışık’ın Senede Bir Gün, Fatmanur Özbek, Bekir Of’un Değdi Saçlarıma Bahar Gülleri, Nural Yıldırım Sadettin Kaynak’ın Batan Gül Kana Benziyor, Hümeyra Saraçoğlu, Yusuf Nalkesen’in Veda Busesi, Enver Saral, Yusuf Nalkesen’in Olanlar Oldu Geçti Artık, Hülya Altuntaş, anonim eser Küçük Yaşta Aldım Sazı Elime ve Özlem Atlas yine anonim Menekşe Kokulu Yarim eserini seslendirdi.

Konserin ilk bölümü Teoman Alpay’ın Gurbet İçimde Bir Ok, Neveser Kökdeş’in Kuş Olup Uçsam Sevgilimin Diyarına, Sadettin Kaynak’ın Leyla Bir Özgecandır ve Erol Sayan’ın Açılır Gonca Gül Yar isimli şarkılarıyla tamamlandı.

İkici bölüm Hüseyin Sadettin’in Nihavent peşreviyle başladı ve koro Hacı Arif Bey’in Vücut ikliminin sultanı sensin isimli eserini okudu.

Fatma Nur Akova, Osman Nihat Akın’ın Bir İhtimal Daha Var, Şükran Nokay, aynı bestekarın Yine Bu Yıl Ada Sensiz, Kıyas Çelik, Kamuran Yarkın’ın Sen Kimseyi Sevemezsin, Güher Özdemir, Sadettin Kaynak’ın Ne Dert Kalır Ne Hüzün, İnci Şen, Avni Anıl’ın Biraz Kül Biraz Duman, şef Dündar Kıvanç ile Badinur Topaloğlu, Zeki Müren’in Yaprak Dökümü Mevsimi Geldi, Özlem İtgin, Erol Sayan’ın Şu Gönlümü Yaralayan, İnci Sınar İrfan Özbakır’ın Ömrümce Hep Adım Adım isimli eserlerini seslendirdi.

Konser koronun okuduğu Teoman Alpay’ın Bahar Geldi Gül Açıldı, Zeynettin Maraş’ın Enleyen Nağmeler, Yıldırım Gürses’in Aşkın Bahardı, Sadettin Öktenay’ın Sevil Neşelen Sevme Yanarsın, Erdinç Çevikkol’un Gel Gönlümü Yerden Yere ve Yıldırım Gürses’in Anla Beni isimli şarkılarıyla sona erdi.

Koroda şu isimler yer aldı

Adile Özdemir

Arife Özkan

Bahdinur Topaloğlu

Emine Yılmaz

Fatma Figen Kırçiçek

F.Hümeyra Saraçoğlu

Fatma Nur Akova

Fatma Nur Özbek

Ferdane Aksu

Güher Özdemir

Gül Arun

Hülya Altuntaş

Hülya Gül

Hülya Meyvacıoğlu

Huriye Şehnaz Akalın

Işık Zafer Kurtuluş

İnci Sınar

İnci Şen

Mefaret Kılıç

Mücella Akkoyun

Nazire Taştekin

Nevin Artar

Nurdan Şengür

Nural Yıldırım

Özlem İtgin

Özlem Kanberoğlu

Perihan Özsaygın

Senem İkbal Göğersin

Serpil Cemer

Sevim Demir

Sevim May

Seyhan Akalın

S.Neşe Çelik

Şükran Nokay

Ümmügül Çakır

Zeynep Ekmekçi

Zeynep Kaya

Cengiz Öztan

Enver Saral

Kemal Akkoyun

Kıyas Çelik

Mete Özdemir

Nejdet Altun

Savaş Yücesoy

Senver Gül

Koroya sazlarda şu isimler eşlik etti

Keman; Murat Sayın

Keman; Yücel Yüceturanlı

Kanun; Mehmet Yüceturanlı

Klarnet; Tanju Erol

Klavye; Engin Erparlak

Ritim; Murat Karadamar

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam