SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepe sporla, kültür ve sanatla anılmalı”

Eklenme Tarihi: 28 Mart 2024, Perşembe - 09:07   Okunma Sayısı: 18878
MHP kontenjanından Cumhur İttifakı Maltepe Belediye Meclis Üye adayı olan Hüseyin Serdar Kaya; Maltepe’de gerek spor gerek sanat dünyasından çok değerli insanlar yaşamış. Bunlarla ilgili bir atılım yapılması ve Maltepe’nin gençliğinin tamamen uyuşturucudan, sokaktan, terörden, kavgadan uzak tutularak spor dallarına ve sanata yönelmesini arzu ediyoruz. “En büyük hayalim görev sürem içerisinde Maltepe’ye bir Nihal Atsız Kültür Merkezi kazandırılması” dedi.

Bugün Maltepe’de sağ siyasetin önde gelen ve çok sevilen isimlerden Hüseyin

Serdar Kaya’yı tanımak ve kendisinin geleceğe yönelik projelerini konuşmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi Maltepe İlçe Başkanlığındayız. Kendisi Maltepe Belediye Meclis Üyeliği listesinde MHP’de 1. , AKParti listesinde ise 5. sıradan aday. Sözü çok fazla uzatmadan Hüseyin Serdar Kaya’yı yakından tanıyalım.

Hüseyin Serdar

Kaya kimdir?

Ben Hüseyin Serdar Kaya, 1981 yılında Trabzon Maçka ilçesinde dünyaya gelmiş, annesi ev hanımı, babası polis memuru olan bir kardeşinizim. İlköğrenimimi Artvin Arhavi’de tamamladıktan sonra ailemle beraber İstanbul’a geldik ve lise öğrenimimi Maltepe Hasan Şadoğlu Lisesinde tamamladım.

Kaç yıldır Siyasetin İçinde

Hüseyin Serdar Kaya?

Ben siyasetin içerisinde 2016 yılından bu yana aktif bir şekilde görev almaktayım. Ancak 14 yaşından beri ülkü ocaklarında eğitim almış bir ülkü ocaklıyım. Ancak az önce de dediğim gibi aktif olarak siyasete 2016 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Maltepe İlçe teşkilatında başladım. İlk görevim ilçe sekreterliği idi daha sonra teşkilat  başkanlığı ve en son aday olmadan önce de başkan vekilliği görevlerinde bulundum. Partide dediğim gibi çeşitli kademelerde Ülkü ocaklarında ise okul başkanlığı, aynı zamanda kampüs sorumluluğu devamında da ocak başkanlığı görevlerim oldu bu şekilde. En son istifa etmeden önce de başkan vekili idim Milliyetçi Hareket partisi Maltepe İlçe Teşkilatında. Ondan sonra Meclis Üyeliği adaylık süreci başladı zaten şu anda da o yönde de çalışmalarımız sürüyor.

Maltepe’de ne zamandan

beri ikamet ediyorsunuz?

1993 yılında Polis olan babamın tayininin Maltepe’ye çıkması ile birlikte Maltepe’de yaşamımız başladı. Maltepe’ye orta 2.sınıfta geldim. Daha sonra lise döneminde  eğitim hayatım burada devam etti. Arkasından üniversite eğitimim oldu.

Ankara’da Güvenlik bilimleri akademisinden dönem birincisi  olarak mezun oldum. Oradan mezun oldum ondan sonra da 2003 senesinden beri askerlik hizmetini yaptıktan sonra güvenlik firmalarında güvenlik uzmanı olarak çeşitli görevlerde bulundum halen de daha devam ediyorum mesleğime.

Şu anda da kendi firmanızı kurdunuz Maltepe’de.

Evet son 6. sene bitti 7. senemiz kendi firmamı kurdum HSK Özel Güvenlik A.Ş. unvanı ile Şu anda da firmamın yönetim kurulu başkanlığını yapıyorum. Şirketimiz Maltepe’de, evimiz Maltepe’de biz Maltepeliyiz. Çocuklarımız da burada Maltepe sevdalısıyız.

MALTEPE HALKI

ÇOK İHMAL EDİLMİŞ

ÇOK EKSİKLERİ VAR

Saha çalışmaları  yapıyorsunuz aktif bir şekilde takip ediyoruz. Nasıl gidiyor, eğilimler ne yönde, sizce sonuç nasıl olur?

Saha çalışmalarımız yani sahadan bize yansıyan tepkiler gayet olumlu vatandaştan herhangi bir olumsuz tepki almıyoruz. Sadece bir ekonomik sıkıntılar var onunla ilgili tepkiler geliyor ama yerelde tabi çok rahatsız Maltepe halkı, çok ihmal edilmiş çok eksikleri var. Bunların giderilmesi hususunda yerelde bir değişiklik yapacaklarını düşünüyoruz. Şanslı görüyoruz kendimizi. Kazanmak için yola çıktık zaten kimse kaybetmek için yola çıkmaz. Bu dönem kendimizi daha bir şanslı görüyoruz sanki, çünkü belediye başkan adayımız da gayet değerli bir insan. Bu işin de uzmanı, kentsel dönüşüm var biliyorsunuz Türkiye genelinde depremlerle ilgili bir sıkıntı var. Ve Maltepe’mizin de acilen kentsel dönüşüme girmesi gereken yerleri var. Ciddi manada otopark sorunları var, ciddi manada yeşil alan sorunları var. Çok fazla sorunumuz var yani.

Evet Maltepe’de tespit ettiğimiz sorunlar bunlar genel olarak yani diyorsunuz.

Aynı zamanda Maltepe’de Kreş sorunları, spor salonu sorunları var. Ayrıca ben Maltepespor Yönetim Kurulu Üyesiyim 2 dönemdir. Maltepe sporumuzun şu an kendine ait bir stadı bir tesisi yok Futbolcularımız emanet statlarda kiralama usulü ile antremanlarını yapıyorlar. Bir dönem hatta parklarda antrenman yaptı futbolcularımız. Kendi maçlarımızı kendi stadlarımızda oynayamıyoru biliyorsunuz Maltepespor. Çünkü Maltepe spor stadı spor bakanlığına devredilmiş dönemin yöneticileri tarafından işletilemediği için. Şu anda orada kendi stadımızda biz para ile maç yapıyoruz. Antrenmanlarımızı da kiralık sahalarda veya boş bulduğumuz sahalarda yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda bayağı bir mustaribiz tesislerimiz yok.

Bizim bünyemizde yaş grupları da var biliyorsunuz. Özellikle küçük yaş gruplarında büyük sıkıntı çekiyoruz. Kampımız yok, futbolcularımızı toplayabileceğimiz bir yer yok. Biz Maltepe spor yönetim kurulu ve bir Maltepeli olarak Maltepesporun başka alanlarda da faaliyet göstermesini istiyoruz. Bunun için de bir tesisimiz olması lazım, tesisimiz olmadığı içim de bunları yapamıyoruz şu an maalesef.

Maltepe spor Maltepe’nin kalbi zaten, peki bununla ilgili özellikle stat sorunu ile ilgili sizin şahsi bir çözüm öneriniz var mıdır acaba Meclis Üyesi Adayı olarak?

Maltepe spor stadının derhal Maltepe spora tahsis edilmesi yani geri iade edilmesi ve burada yıkılarak yeni bir kompleks yapılması ve biz de bunu yapabilecek güçteyiz. Maltepe Belediyesi’nin bunu yapabilecek maddi gücü de var. Ayrıca bu yeni yapılacak olan kompleksten tüm Maltepelilerin de faydalanmasını istiyoruz. Değişik branşlar için de orda yerler yapalım. Çünkü alan müsait. Alttaki dükkanları daha da geliştirerek kiraya verilip gelir sağlanır, Biz Maltepe Stadını istiyoruz. Bakan Beyden de bunu talep ettik ama henüz bu konu ile ilgili bir dönüş olmadı bize. Ama bunu üzerinde duracağız çünkü bir Meclis Üyesi Adayı olarak, ayrıca Maltepeli bir kardeşiniz olarak Maltepe’nin spor ve sanatla anılmasını istiyorum. Çünkü Maltepe’de gerek spor gerek sanat yönünden olsun çok değerli insanlar yaşamış. Bunlarla ilgili bir atılım yapılması ve Maltepe’nin artık gençliğinin tamamen uyuşturucudan, sokaktan, terörden, kavgadan uzak tutularak spor dallarına ve sanata yönelmesini arzu ediyoruz. Bununla ilgili de meclis önergelerim olacak çeşitli öneriler vereceğim. Hatta benim bir hayalim var, onu da gerçekleştireceğiz inşallah. Belediye seçimlerinin lehimize olması halinde mutlaka gerçekleştiririz ama alamazsak yine de ben bu önerimi yapacağım. Hüseyin Nihal Atsız diye bir edebiyatçımız var bizim biliyorsunuz. Her ne kadar siyasi olarak anılsa da kendisi çok değerli bir edebiyatçıdır. Ve bu insan uzun bir süre Maltepe’de  ömrünü geçirmiştir. Bir değerdir Maltepe için. Burada siyasete, siyasi görüşlere bakmadan tamamen bu değerleri öne çıkarmamız lazım. Onun için ben Hüseyin

Nihal Atsız Kültür Merkezi yapılması yönünde; aynı zamanda bu kültür merkezinin de öyle pasif            değil tamamen gençlere yönelik aktif onun kitaplarının okutulduğu, tiyatroların piyeslerin yapıldığı böyle modern bir kültür merkezi istiyoruz.

24 saat Kütüphane hizmeti

var mı projeleriniz arasında?

Evet benim görüşlerimin arasında 24 saat kütüphane hizmeti, gençlere orda ücretsiz çay kahve ikramları kuru pasta gibi küçük ikramlarla gençleri oraya teşvik etmek kaydıyla gençlerimiz buralarda toplamalıyız. Ya sporda toplamalıyız ya da bu tarz kültürel çalışmalar da toplamalıyız. Tiyatroları piyesleri gençler takip etmeli. Belediye bunu sağladığı takdirde takip edebilir o kanaatteyim. Ben çünkü gençlerde bunu görüyorum. Sokaklarda karşılaştığımız gençler ilgiye muhtaç. Z kuşağı diye ötekileştirmişler ama ben Z Kuşağından çok umutluyum. Çünkü soran sorgulayan ve yaşayan bir gençlik var bu gençlere anlattığın bir şeyi Google’dan açıp hemen elindeki telefon ile deyim yerindeyse 15 yerden baktıktan sonra teyit edip ona göre kararını veriyor. Ben Z kuşağından umutluyum ama Z kuşağına da biz bir şeyler vermeliyiz ki onlardan bir şeyler beklemeliyiz. Bu ülkenin geleceği onlar Maltepe’nin geleceği de onlar. Onun için çocuklarımıza bu yönde spor ve kültür yönünden bir saha kazandırabilirsek, işte o zaman Maltepe’de yaşam olur, yoksa şu an Maltepe’de  yaşam yok.

Hüseyin Bey ilçemizin %10-12'lik kısmını engelliler oluşturuyor biliyorsunuz, yani dezavantajlı bireyler. Onlarla ilgili görüş ve düşünceleriniz, projeleriniz var mı aklınızda olan bir şeyler?

Engellilerle ilgili şu an hali hazırda devam ettirdiğimiz projelerimiz var bizim hatta iki tanesini de gerçekleştirdik. Milliyetçi Hareket Partisi Maltepe İlçe Başkanlığı olarak da  bizim engelliler komisyonun da engelli bir kardeşimiz var. Ve bu kardeşimiz milli sporcu, okçu. Bu kardeşimizin başkanlığında biz engellilerimizle 2 kere buluştuk. Onların kişisel bakım merkezlerinden onların adına program ayarlayarak o hizmeti Sunarak çünkü onların kişisel bakımları çok ihmal edilmiş durumda. Biz onu yapabildik şu pozisyonda imkânlarımız kısıtlı çünkü. Bunu gerçekleştirirken de kesinlikle parti, dil, din, ırk ayrımı yapmadık biz. Tamamen Maltepeli bizim kardeşlerimiz olacak şekilde bunu Maltepe’de gerçekleştirdik. Hayırsever işletme sahiplerimizle bu projelerimizin devamı da gelecek şu an yakinen de görüşüyoruz kendilerinin taleplerini de geçen dernek ziyaretinde dinledim aldım zaten. Şu an büyük ölçüde ulaşımla ilgili sıkıntıları var, tekerlekli sandalyeyle gidebilecekleri bir kaldırım yok, kaldırımlar yüksek birçok yerde. Maltepe Meydanı mesela yeni yapıldı, yeni yapılmasına rağmen engellilerle ilgili    orda bir şey göremedim hali hazırda. Onu bırakın çöp kovası da göremedim baktığımda. Meydandaydım çöp kovası bulamadım. Süsün içine insanlar çöpleri atmaya başlamışlar. Bunlar eksiklikler inşallah bunları değerlendireceğiz.

PARANIN DÖNDÜĞÜ

HİÇBİR YERDE

OLMAK İSTEMİYORUM

Peki, göreve gelir ve seçilirseniz aklınızda özellikle talip olduğunuz bir görev var mı?

Esasında şu var ben şu an İmar Komisyonunda vs. Yerlerde görev almak

İstemiyorum. Çünkü paranın döndüğü yerlerde değil de hizmetin döndüğü yerlerde görev yapabilirim Maltepe’nin ciddi manada bir güvenlik sorunu da var. Benim de branşım güvenlik uzmanlığı olduğu için bu hususta kurulacak bir komisyon başkanlığı olabilir, orda verimli olacağıma inanıyorum Çünkü güvenlik sorunu çok aşırı derecede Maltepe’de. İnsanlar tedirgin trafik sorunu da var bununla ilgili olacak  her şeyde varım ama paranın döndüğü hiç bir yerde olmak istemiyorum.

Peki, Siyasette hedefleriniz nelerdir? Kendinizi 10 sene sonra nerede görüyorsunuz?

Biz kendimizi siyasetçi olarak görmüyoruz hiçbir zaman. Bunu öncelikle belirtmek istiyorum. Çünkü biz bir davanın neferleri olduğumuza inanıyoruz. Hizmetkârları olduğumuza inanıyoruz biz Türk milletinin hizmetinde olan bireyleriz bize verilecek olan her türlü göreve biz talibiz bugün meclis üyeliği bize layık görülmüştür. Meclis üyeliğimizi yaparız. Yarın değerli büyüklerimiz bize başka görevler takdir ederlerse

Onu da yapmaya hazırız. Donanımımız nispetinde diyelim. Çünkü yeterliliğimiz olmayan bir şeye talip olmayız açıkça söyleyeyim. Çünkü bakanlık yapılacak dense o bambaşka bir şey tabi gönül ister ama biz o bakımdan bakmıyoruz tamamen hizmet babında. Partimiz Liderimiz bize hangi görevi uygun görürse biz onu yapmaya hazırız her zaman canı gönülden.

HER ZAMAN HALKIN

HİZMETİNDE OLACAĞIM.

Editör: Uğur Faruk Yıldız - Funda Tunca

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam