SON DAKİKA
reklam
reklam

Fotoğraflarıyla umut oldular

Eklenme Tarihi: 11 Ocak 2021, Pazartesi - 01:39   Okunma Sayısı: 97805
İki fotoğraf sanatçısı Mustafa Seven ve Aslı de Munnink, sergiledikleri fotoğraflardan elde edilecek gelir ile TOÇEV ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın Aile Evlerine destek olacak.

İlk dijital fotoğraf sergisini İstanbul’un Hikâyesi Sergisi’nde açan Mustafa Seven yapıtlarından beş adedini TOÇEV çocuklarının ihtiyaçları için bağışladı. Aslı de Munnink’in, Ekim 2016’dan bu yana, her gün Instagram hesabı üzerinden paylaştığı fotoğraflar arasından seçtiği 25 fotoğrafı Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) Aile Evlerine destek olacak. Okumak isteyen ancak ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle okuyamayan ya da çalışmak zorunda kalan çocuklarımıza tüm eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi destek veriyoruz. “Okumak her çocuğun hakkıdır” diyerek çıktığımız yolda her çocuğu birey olarak kabul edip, onların kültürlü, bilgili, uyumlu, üretken olmaları ve toplumsal hayata kazandırılmaları için hiç durmadan çalışıyoruz. Her adımımızda ve her projemizde barışçı, birleştirici, eğitici, şeffaf ve sevgi dolu olmayı kendimize görev edindik ve bu misyonumuzla da herkese örnek olmayı hedefliyoruz. 26 yıldır siyasetler üstü duruşumuzla, her tür etnik ve ideolojik tanımlamanın üstünde ve dışında olmamızla gurur duyuyoruz. 1994 yılında 5 çocukla başlayan yolculuğumuz, ülkemiz ve çocuklarımız için hayata geçirdiğimiz projelerle 26 yıl sonunda, 7 milyonu aşkın çocuk ile devam etmektedir.

TOÇEV çocuklarının ihtiyaçları için bağışladı

İlk dijital fotoğraf sergisini İstanbul’un Hikâyesi Sergisi’nde açan Mustafa Seven yapıtlarından beş adedini TOÇEV çocuklarının ihtiyaçları için bağışladı. TOÇEV-ART serimizin ilki olan bu dijital fotoğraf sergisini sizlerle paylaşmaktan mutluyuz. Instagramı kişisel bir portfolyo alanı olarak kullanan fotoğrafçı, Türkiye’nin en çok takipçi sayısına erişen fotoğrafçıları arasında. Seven, yerel ve global markalar için yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı projeleri ile bağımsız olarak fotoğraf üretiyor, eserlerinde sokağı anlatıyor ve içinde yaşadığı dönemi belgeliyor. Mustafa Seven, bu ilk çalışmamız için İstanbul’un Hikâyesi Sergisi’nde yer alan yapıtlarından 5 adedini TOÇEV yararına bağışlamıştır. Bu yapıtların satışından elde edilecek gelir TOÇEV çocuklarının ihtiyaçları için kullanılacaktır.

Türkiye’nin en çok takipçisi olan fotoğrafçısı

1974 Yılında Sivas’ta doğan Mustafa Seven, 1995 yılında Sabah Gazetesi Dergi Grubu’nda başladığı foto muhabirliği kariyerini sırasıyla Hürriyet Dergi Grubu, Gazete Pazar, Milliyet ve son olarak fotoğraf editörlüğünü üstlendiği Aksam gazetesinde sürdürdü. Sonrasında Seven çalışmalarını “hayata tanıklık etmek” diye tarif ettiği sokak fotoğrafçılığı konusuna yöneltti. 2013 yılında “Tek” isimli ilk kişisel sergisini açtı ve birçok ortak sergi ve festivale katıldı. Fotoğraflarını bugüne kadar farklı mecralarda sunan Seven’in son yıllarda çok kullandığı bir yayın aracı ise Instagram. Fotoğrafçı, kişisel bir portfolyo alanı olarak kullandığı bu mecrada Türkiye’nin en çok takipçi sayısına erişen fotoğrafçıları arasına girdi.

 

 

Eğitim faaliyetlerine destek

Mustafa Seven aynı zamanda eğitim faaliyetlerinde de bulunuyor. Üniversiteler, bağımsız fotoğraf dernekleri, çeşitli eğitim kurumlarında ve kurumsal markalar için sokak fotoğrafçılığı, mobil fotoğrafçılık üzerine workshoplar düzenliyor ve ortak projeler üretiyor. Seven, yerel ve global markalar için yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı projeleri ile bağımsız olarak fotoğraf üretmeye, sokağı anlatmaya ve içinde yaşadığı dönemi belgelemeye devam ediyor.

Fotoğrafları kanserli çocuklara umut oluyor

Aslı de Munnink’in, Ekim 2016’dan bu yana, her gün Instagram hesabı üzerinden paylaştığı fotoğraflar arasından seçtiği 25 fotoğrafı Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) Aile Evlerine destek olacak. Borusan Otomotiv Dijital Dönüşüm’den Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (CDO) Aslı de Munnink, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) Aile Evlerine destek vermek adına 25 fotoğrafını @aslidemunnink kişisel Instagram hesabından yapacağı canlı yayın sonrası Vakfın kampanya sayfasından ilgilenenlerin beğenisine sunuyor. de Munnink’in paylaşımlarının hikayesi kısa ama ani bir hastalık sonucunda 2015 yılında kaybettiği babası Prof. Dr. Hasan Boduroğlu'nun yoğun bakımda "Bir gün, bir gündür bana kemo verin" yazılı mesajına dayanıyor.

Bir Gün, Bir Gündür

Ekim 2016’dan bu yana, “Bir Gün, Bir Gündür” başlığı altında her gün, o günü özetleyen bir fotoğraf ve o fotoğrafın anlamını paylaşan de Munnink, babasının vefatının ardından anneannesini de kanser nedeniyle kaybediyor. Acısını, “o bir günü” yaşatma çabasına dönüştüren de Munnink, yıllardır merak duyduğu fotoğraf sanatına yöneliyor. Fotoğraf paylaşımlarını şimdi kanser tedavisi gören çocuklar için desteğe dönüştürmek isteyen de Munnink bu kampanyaya katkıda bulunmak isteyen herkesi 24 Aralık Perşembe günü saat 11.15’de kişisel Instagram hesabı üzerinden gerçekleşecek canlı yayına davet ediyor.

 

Profesyonel bir kariyer

1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Yüksek Mühendisliği bölümlerinden mezun olan Aslı de Munnink, İşletme bölümü yüksek lisans derecesini Heriot-Watt Üniversitesi’nden 2009 yılında aldı. Profesyonel kariyerine 1992 yılında Stuttgart Üniversitesi’nde Asistan olarak başlayan Aslı de Munnink, 1994-2000 yılları arasında Ekinciler Holding, IBS Araştırma ve Danışmanlık ve Bersay Stratejik Danışmanlık şirketlerinde çalıştı. Kariyerine 2000 yılında Hewlett Packard (HP) şirketinde Internet Business Manager olarak devam eden de Munnink, 2015 yılına kadar HP EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) Bölgesi’nde birçok dijital dönüşüm ve CRM projesini başlatma ve yönetme görevlerini üstlendi. Aslı de Munnink, Borusan Otomotiv’e katılmadan önce son olarak 2016-2017 yılları arasında Cisco EMEA Content Managing Editor olarak görev yaptı. Aslı de Munnink, Mayıs 2018'de Borusan Otomotiv Dijital Dönüşüm’den Sorumlu İcra Kurulu Üyeliği (CDO) görevine atandı.

 

 

 

Amaç çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamak

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, 2000 yılında çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kuruldu. Vakfın temel amacı maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamaktır. Ayrıca kanser ile mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması vakfın öncelikli hedefleri arasında yer alır.

Okumak her çocuğun hakkıdır

Okumak isteyen ancak ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle okuyamayan ya da çalışmak zorunda kalan çocuklarımıza tüm eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi destek veren TOÇEV, “Okumak her çocuğun hakkıdır” diyerek faaliyetlerini sürdürüyor.Çıktığı yolda her çocuğu birey olarak kabul edip, onların kültürlü, bilgili, uyumlu, üretken olmaları ve toplumsal hayata kazandırılmaları için hiç durmadan çalışan TOÇEV, her adımda ve her projede barışçı, birleştirici, eğitici, şeffaf ve sevgi dolu olmayı kendisine görev edinerek, bu misyon ile herkese örnek olmayı hedefliyor. 26 yıldır siyasetler üstü duruşu ile her tür etnik ve ideolojik tanımlamanın üstünde ve dışında olmamızla gururunu yaşayan TOÇEV, 1994 yılında 5 çocukla başlayan yolculuğunu, ülkemiz ve çocuklarımız için hayata geçirdiğimiz projelerle 26 yıl sonunda, 7 milyonu aşkın çocuk ile devam etmekte.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam