SON DAKİKA
reklam
reklam

Reenkarnasyon Var mıdır ?

Köşe Yazarı: AYDANUR AKTAŞ HIRA   Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2021, Salı - 09:22   Okunma Sayısı:

Reenkarnasyon anlayışı tevhid anlayışıyla bağdaşmaz. Bu yüzden islamiyette bu kavrama yer yoktur.

 

Reenkarnasyon anlayışı ; her insanın müstakil bir ruha sahip olduğunu varsayar ve ruhların farklı bedenlerde tekrar tekrar dünyaya geldiği fikrini savunur. Ruhun tekamülünün ancak bir kaç kez dünyaya gelerek tamamlayacağına inanılır. Oysa hakikatte ruh tektir. O da bu kainatın ruhudur.

 

Ruh aynı güneşe ve her insandaki canlılığı da güneş ışığına benzetebiliriz. Güneş nasıl herkesin evinin penceresinden giriyorsa ve her evin güneşi ayrı değilse aynı bunun gibi her insanın da kendine has ayrı bir ruhu yoktur.

 

Tek bir ruhun farklı kaplara (fıtratlara) bürünerek yansımasıyla bu çokluk alemi oluşur. Dolayısıyla görünen her şey sanal ve rüya hükmündedir. Bu geçici olan görüntülerin kendilerine has herhangi müstakil bir özelliği de yoktur. Bu tıpkı rüyamızda gördüğümüz her nesnenin, her canlının müstakil bir varlık olmayışı gibidir.

 

Aslıda herkesin hissettiği varlık hissi, Ö'zümüzün farklı kaplardan açığa çıkışından başka bir şey değildir. Bu aynı her hücremizin bizim canımız ile canlı oluşuna benzetilebilir. Hücreler ölüp gider yerine yenileri gelir ama hiç biri önceki hücre değildir. Nasıl hücrelerimizin kendine ait müstakil bir canı ve ayrı bir bilinci yoksa , insanında kendine ait müstakil bir ruhu yoktur. Her insan bu kainatın beyin hücreleri gibidir. Kainat tek bir yapıdır ve bizler onun hücreleri gibiyiz.

 

Ölen hücrelerin farklı hücre formunda tekrar vücuda gelmesi ne kadar anlamsızsa, ölen bedenlerin de farklı bedenlerde dünyaya geleceği fikri o kadar anlamsızdır. Zaten o bedenin içindeki ruh bütünden ayrı değildi ki. Eskiyen beden elbisesidir. Ruh hep aynı kalır.

 

Uykuda olan kişi kendini n müstakil bir varlık olduğunu zanneder. Çünkü kendi hakikatini bilmez. Kendini bilmeyenler kendi kozalarında rüya aleminde yaşarlar. Gördükleri de kendi rüyalarından başka bir şey değildir. İşte kişi gerçek anlada ölmeden önce ölüp uyanıncaya kadar rüyadan rüya geçmek suretiyle tekamülü tamamlar. Buna da reankarnasyon değil enkarne olmak denir.

 

İnsan özüne dönünceye kadar bir çok farklı rüya deneyimi yaşar ve bu deneyim sonsuzdur. Hayatın sonsuz olması da bu yüzdendir.Rüyaya son vermek ise kişinin tekamülüne bağlıdır.

 

www.aydanuraktashira.com

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam