SON DAKİKA
reklam
reklam

ASRIN FELAKETİ

Köşe Yazarı: YİĞİT FIRAT YILDIZ   Eklenme Tarihi: 16 Şubat 2023, Perşembe - 19:57   Okunma Sayısı:

Şiiri için kıymetli ozan ve şair Âşık Öncay Demir’e teşekkür ediyoruz. Du- alarımız depremzedelerle... Asrın felaketi vurdu yurdumu, Enkazın altında kalanlar bizim.

Hangi tabip çözer benim derdimi,
Enkazın altında ölenler bizim.

Duyan dünya hemen
yardıma koştu,
Feryatlar yükseldi duyanlar şaştı, Ölü sayıları binleri aştı,
Enkazın altında gelenler bizim.

Kahramanmaraş’la, Kilis,Adana, Diyarbakır Şanlıurfa yan yana, Hamd olsun milletim yetişti cana, İnsan kıymetini bilenler bizim.

AFAD, uMKE sağlıkçılar çalışır, Asker,polis her noktada buluşur, Kepçe dozer arı gibi çalışır, Gözleri yaş ile dolanlar bizim.

Gaziantep,Hatay hepsi perişan, Malatya,Osmaniye iniler can, Adıyaman’ da da gitti çok insan, Bölgede yardımı alanlar bizim.

Asrın felaketi yıktı binalar,
Yok oldu sayısız bitti haneler, Feryat eder bacı kardeş analar, Dört yana haberi salanlar bizim.

Altı şubat iki bin yirmi üçte, Allah'ım bu acı oldukça güçte, Nice genç ihtiyar yok öldü hiçte, Enkazın altında ölenler bizim.

Pazartesi saat dört on yedide, Öyle bir deprem ki kalkın dedi de, Çok fena sallandık derin debide, Korkuyla canından yılanlar bizim.

Gecelerdir uyku girmez gözüme, Çok acı bir durum sordum özüme, Allah'ım isyan yok bakma sözüme, Bu dünya boşumuş yalanlar bizim.

Binlerce ölü var çoğu yaralı, Hastaneler doldu varan varalı, Vatanım evladı hepsi buralı, Arar yakınını bulanlar bizim.

Durmadan vuruyor yine artçılar, Vicdansız çok fırsat buldu rantçılar, Vatanını seven dolu antçılar, Fatih,Yavuz gibi planlar bizim

Depremi hisseden âşık Öncayım, Allah'ım şaşırdım artınca vayım, Evim onuncu kat tekbirle hayım, Yardıma koşalım olanlar bizim.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam