SON DAKİKA
reklam
reklam

Cansu ve Gamze’den Madalya ve rekorlar

Köşe Yazarı: AYŞE NİLGÜN ALTAY   Eklenme Tarihi: 15 Şubat 2024, Perşembe - 23:19   Okunma Sayısı:

Komşu başkenti Sofya’da başlayan Avrupa Halter Şampiyonası’nın ilk gününde bir çift kadın haltercimiz Türkiye’ye altın madalya ve rekorlar armağan etti. 45 kiloda podyuma çıkan Cansu Bektaş ve Gamze Altun; 3 altın, 2 gümüş’ten oluşan 5 madalyalık hediye sepeti ile Avrupa’nın halter otoritelerinin takdirini, Bulgar seyircilerin hayranlığını kazanırken, ülkemizde milyonlarca sporsevere de büyük sevinç ve gurur yaşattılar.

 

Sofya’da Eryaman’ın hasadı

Paris Olimpiyatları yılında erkene alınan Sofya’daki Avrupa Şampiyonası’na, Ankara Eryaman Tesisleri’nde hazırlanan sporcularımız mükemmel bir gelişim gösterip form tutmuştu. İlk gün sahnelenen 45 kilo kadınlar yarışmalarında podyuma çıkan Cansu Bektaş koparmada 75 kiloyu aşırıp altın madalyayı cebine koydu. Silkmede 88 kg. ile gümüş madalyayı da kotaran Cansu’muz, toplamda 163 kg’a ulaşıp bir başka altın madalyayı da boynuna geçiriverdi. Müthiş özgüven ve disiplinli yarışma çıkaran Cansu’nun silkmede 95 metreyi aşırmışken, kollarında halter barıyla podyumu arşınlamasına karşın, frene basıp hareketi gösterememesi ise şanssızlıktı. Bu dereceyi de yapabilse, kendi adına çılgın bir toplam tutturabilecekti. Cansu böylece, Türkiye adına şampiyonanın açılışına 2 altın, 1 gümüş madalya ile imzasını atarken, 23 yaşaltı kategorisinde Avrupa rekoruna da adını yazdırmayı başarıyordu.

 

5 madalyalı hediye sepeti

Sofya podyumlarında açılış günü Cansu Bektaş’la birlikte podyuma çıkan Gamze Altun, harika performansıyla alkış madalyaları toplayıp güzellikler yaşattı. Koparmada 65 kg. ile 5.’likte kalan Gamze, silkmede 92 kiloluk müthiş kaldırışıyla adeta devleşti. Bu harikulade performansıyla, silkmede altın madalyayı boynuna geçiren Gamze’miz 23 yaş altı Avrupa rekorunu da kırıyordu. Sporcumuz, 157 kilo toplamla gümüş madalyanın da sahibi oluyordu. Cansu ve Gamze’nin ısınma alanındaki konsantrasyonu, podyuma gelişlerinde güveni, kaldırışlarına odaklanması ve hareketlerini temiz gösterip 3 jüriye de yeşil ışık yaktırmaları, Türk Halteri’nin kadınlar düzleminde de güçlü bir ekole sahip olduğunu tescilleyen enstantanelerdi.

Sofya’da bir çift Avrupa rekoru, 3 altın, 2 gümüş madalya ile Türk Halteri adına fantastik bir açılışa imza atan 45 kilo sporcularımız Cansu Bektaş ile Gamze Altun, boyunlarındaki madalyalarla kürsünün en üst basamaklarına tırmanıp Sofya’da Milli Marşımızı dinletirken, aylarca süren ağır antrenmanların görkemli bir hasadını yaptılar. Bir çift güzelimiz Cansu ve Gamze’mizi yürekten kutluyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Parlak kariyerinizi süsleyeceğiniz nice büyük zaferler diliyorum.

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam