SON DAKİKA
reklam
reklam

Bir Komutan Edasıyla Selçuk Bayraktar

Köşe Yazarı: Gülsüm KOÇYİĞİT   Eklenme Tarihi: 28 Ağustos 2020, Cuma - 09:44   Okunma Sayısı:

Bittabi; Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, kızı Sümeyye'nin eşi.. Baykar Makine'nin CTO'su (teknik müdürü).. 

 

Peki hakkında başka ne biliyoruz?..

 

Robert Koleji, İTÜ Elektronik ve Haberleşme lisansı, University of Pennsylvania GRASP laboratuvarı stajı, Upenn'de yüksek lisans, Pennsylvania'da master, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü robotik kontrol sistemlerinde doktora, ödüllü akademisyen Prof. Dr. George Pappas yardımcılığı, MIT (Massachusetts Institute of Technology) Havacılık ve Uzay Mühendisliği'nde ikinci yüksek lisans gibi sıradışı ve bir o kadar başarılarla dolu eğitim serüveni olmuş kendisinin. Takdire şayan gerçekten..

 

Akademik kariyerinden bahsetmemin sebebi, mevcut başarılarının damatlığının yanında sönük kalmasını hiç istemeyişimden.. 

 

Sayın Bayraktar'ın ismini ülke olarak biz, terörle mücadele kapsamında, İHA (insansız hava aracı) ve de SİHA (silahlı insansız hava aracı) ile duyduk. Ve fakat; -Baykar Makine- bünyesinde milli/özgün olarak geliştirilen İHA Sistemleri'nin sistem mimarisi, uçuş kontrolü, seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesi, sistem kinematiği, dinamikleri, elektronik donanım ve gömülü yazılım geliştirme gibi konulardaki etkin rolünü tartışamayız.

 

Tarihiyle önemli bir not ileteceğim; taktik İnsansız Hava Aracı olan 'Bayraktar'; 17 Aralık 2015 tarihinde Roketsan’ın geliştirdiği füzeyi atmış ve %100 isabet ile hedefleri vurmayı başarmıştı. 2015 dedim! Nevi şahsına münhasır Syn. Bayraktar'ın adını eğer son dönemde duyanlardansanız, mevcut başarısının asla tesadüf olmadığını bilmenizi isterim.

 

Bunca donanımının yanında nasıl da mütevazi, nasıl da halktan bir duruşu var değil mi? O, kesinlikle ayrı takdir topluyor. Az/öz konuşan, siyasetten uzak, apolitik, egodan münezzeh tavrı kalp kazanıyor.

 

Zeytin Dalı Harekatı'nda savaş sanatlarında kendini ispatlaması, dört yüz adet SİHA’yı İdlib’e Barış Pınarı Harekatı'nda 'aynı anda' kaldırarak reel bir taaruz komutanlığa soyunması, Türkiye’nin ilk döner kanat İHA Sistemi Malazgirt İHA’nın tasarımına imza atması, Teknofest başarısı, pandemi sürecinde ekibini ve dahi tüm parkurunu solunum cihazı üretimine adaması şahsının tam bir vatan evladı olduğunu tartışmasız bir şekilde kanıtladı.

 

Gururdan göğsümüzü kabarttığı için kendisine minnettarız ulusça.. 

 

Kendi gibi mühendis babasının deyişiyle "Kaz uçar da laz uçmaz mı?" .. Gösterişsiz, son derece efendi duruşunuzla sadece uçmadınız efendim siz; Türkiye olarak düşlerimizi de kanatlandırdınız.

 

Kendisine yazım aracılığıyla teşekkürü bir borç bilirim. Ayağınıza taş değmesin. Kılıcınız keskin, yolunuz açık olsun..

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam